Турската кухня *3*

  • 298 653
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 26
Здравейте,някой може ли да ми каже съотношението на червена леща и вода -колко леща+колко вода,за най-ситната става въпрос.
Благодаря Simple Smile

# 706
  • Мнения: 573
На какво ще я готвиш? Белена ли е или не?

# 707
  • Мнения: 26
 Супа ще приготвям от нея.Не зная по какво се определя дали е белена или не,но в началото на варенето се разпукна набъбна и стана гъста супа.

# 708
  • Мнения: 573
Лещата поема доста вода, така че спокойно можеш да добавиш още вода. По-принцип не се готви като зелената леща, а се оставя по-гъста като крем супа и се пасира. Ако е кръгла е небелена, ако е полусферична е белена.

# 709
  • Мнения: 0
Записвам се и аз ( да не остана по- назад Wink ), че много ми допадна темата. Приятелят ми  ми разказа за нещо като питка с пълнеж, което баба му е правела преди време, но не може да ми каже как се прави, а ми се ще да го поглезя ( за пореден път Simple Smile ) . Каза, че се казвало "джантък". Ако някой може да помогне с рецепта, ще съм много благодарна! И за всички във форума  newsm51
Благодаря ви!

# 710
  • Мнения: 418
.. Приятелят ми  ми разказа за нещо като питка с пълнеж, което баба му е правела преди време, но не може да ми каже как се прави, а ми се ще да го поглезя ( за пореден път Simple Smile ) . Каза, че се казвало "джантък". ...




Cantık=джантък :Това е вид пuде от Bursa=Бурса


http://www.google.com.tr/images?hl=tr&q=Cant%C4%B1k&um=1 … p;sa=N&tab=wi

http://www.turkishcookbook.com/2005/11/cantik.php  Peace

# 711
  • Popovo
  • Мнения: 219
   Здравейте! Отдавна искам да ви попитам за едно ястие, но не съм сигура дали ще го изпиша правилно. До колкото си спомням се казва кьобете. Някой би ли ми помогнал с рецептичка за това ястие?

# 712
  • Мнения: 418
   Здравейте! Отдавна искам да ви попитам за едно ястие, но не съм сигура дали ще го изпиша правилно. До колкото си спомням се казва кьобете. Някой би ли ми помогнал с рецептичка за това ястие?



Köbete :

http://www.turkishcookbook.com/2009/03/kobete.php

http://www.google.com.tr/images?hl=tr&q=k%C3%B6bete&um=1 … p;sa=N&tab=wi


Köbete, a traditional pie with a rice-and-chicken filling b … atoes and cheese.

 Peace

# 713
  • Мнения: 22 867
   Здравейте! Отдавна искам да ви попитам за едно ястие, но не съм сигура дали ще го изпиша правилно. До колкото си спомням се казва кьобете. Някой би ли ми помогнал с рецептичка за това ястие?

О, това е много вкусно нещо! Heart Eyes Правила съм го по рецепти от руски форуми, но знам, че е от татарската кухня. Тесто с картофки, месо и подправки - голяма вкусотия е! Peace

# 714
  • Popovo
  • Мнения: 219
   bz благодаря много!  bouquet
   labrex и аз имам такава информация,че кьобетето е много хубаво. За това ястие ми каза моята колежка, а тя го знае от свекърва си която е татарски род (поне такава ми е информацията). Ако не ти е проблем, дай и твоята рецептичка.

# 715
  • Мнения: 0
.. Приятелят ми  ми разказа за нещо като питка с пълнеж, което баба му е правела преди време, но не може да ми каже как се прави, а ми се ще да го поглезя ( за пореден път Simple Smile ) . Каза, че се казвало "джантък". ...




Cantık=джантък :Това е вид пuде от Bursa=Бурса


http://www.google.com.tr/images?hl=tr&q=Cant%C4%B1k&um=1 … p;sa=N&tab=wi

http://www.turkishcookbook.com/2005/11/cantik.php  Peace


bz, много благодаря за бързия отговор!   bouquet Утре ще се пробвам! Дано стане както трябва!  Blush

# 716
  • Мнения: 6
Записвам се да следя-интересно е!Не съм опитвала до сега Simple Smile

# 717
  • Бургас
  • Мнения: 21
В Одрин си поръчахме тава джигер и страшно мнаго ни хареса - направо се топи в устата. Някой знае ли как се приготвя? Ще се радвам, ако някой ме посвети в тайната на приготвянето му.

# 718
  • Истанбул
  • Мнения: 306
Ciğer tava е символичното ястие на Одрин.Дроб =телешки се нарязва на изключително тънки парчета ,овалва се в брашно и се пържи около минута  в горещо олио,след като се извади се посолява и върви с гарнитура от печена люта чушка.

# 719
  • Бургас
  • Мнения: 21
haksev, много ти благодаря за бързия отговор. Ще пробвам да го приготвя в къщи. Там, където го ядохме, наистина дадоха и люти чушки. Бяха дълги и тънки, но решихме, че са пържени, защото леко мазнееха и бяха хрупкави.

Общи условия

Активация на акаунт