Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема № 33

• 11 923
  • 275
  •   1
Отговори
# 135
И аз настръхнах от мисълта да ти откраднат детенцето. Много ще ме е страх да излизам сама с  двете принцески ...

Иначе Гъделичкова много ме разсмя с нейното джакузи Simple Smile))

АнитоHug Hug Hug

somebody, същата форум-зависима съм. Мишо каза, че стоя повече от него пред компютъра и май си е така... А на него професия са му компютрите  Simple Smile

Дайте идея за бърза и вкусна вечеря с картофи Simple Smile  Днес ме гони луд глад, а у нас няма нищо (освен картофи, яйца и сирене... ) А ме мързи да пазарувам!  smile3506

# 136
Анито, да се върнеш от болницата в добро състояние и да си ведра както винаги, а за пола - не знам какво да ти пожелая - здраво и добро дете Wink да знаеш, и момче много ще го обичаш!Аз все не можех да си представя как ще гушкам и целувам момченце - тогава какви съм ги мислила...Simple Smile, но си ми е супер с малкия юнак, та той е част от любимия ми и мен!
Това с детето и мен ме потресе, но си мисля, че не е случаен изборът на жертвата Sad - както и да е, е ужасно!!!Дано има положително развитие!
Ами за бърза рецепта - някакъв огретен, но преди това сварени картофи, а иначе да ти кажа нещо изпитано от скоро от едно предаване на Звездев:
НЕ ЧЕТЕТЕ, МАМИ, АКО ЩЕ ВИ СЕ ПРИЯДЕ Wink
-прави се класическо пюре от картофи с масло и прясно мляко
-подмазва се иенски съд или тава с масло
-изсипва се половината пюре
-по средата нарезани на ситно шунка, кисели краставици,мариновани гъби
-другата половина от пюрето отгоре
заглажда се и се правят няколко дупки с лъжица в горното пюре - в тях се счупва по едно яйце сурово /аз сложих 6 - да има за всеки/
-отгоре кашкавал настърган
-пече се /май в загрята фурна/, ще разбереш сама, не помня колко време, но само от яйцата зависи - по кашкавала се познава
Голяма вкусотия!
Сватовете цъкаха последното идване, а не е сложно Simple Smile И мъж ми се облиза като котарак.
Яйцата останаха вътре цели, но готови - много готино Wink

И забравих - по-дебело става /т.е. високо, така го показаха и по Телевизията/
Сега се замислих да ида на покупки, че моето съкровище ще се зарадва Simple Smile
Но ще го направя с парченца пилешко месо.

А иначе аз често правя огретен като слагам и няколко парчета сварен в микровеле карфиол и царевица от консерва - на Оберон една Тайландска намерих - много мека и сладка, малък буркан, ако ти се намира, ммммм...личи си, че съм бременна, нали Simple Smile

Иначе сварени картофи с масло и сирене и копър.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 17:35 от ayas

# 137
Пържени картофки със сирене Simple Smile

# 138
Една молба към вас, момичета:

Искаме да си направим екскурзия през почивните 28.02-02.03. Мислех си за язовир Батак, но май не му е сега сезонът. Велинград също го посетихме наскоро. Затова, моля, някоя от майките-туристи да ми предложи някой курорт. Ще съм ви много благодарна.

# 139
  • София
Трявна, Троян (Беклемето), Априлци. Сори, но нали ми е хубаво там, в моя роден край и много ми липсва

# 140
polito_87  Жеравна .. Стари къщи  чист въздух Simple Smile

# 141
Аз имам супер спомени от Копривщица, романтични и с компания...

# 142
ayasHug за идейката , много вкусно ми се стори    chef

# 143
yaya,честит рожден ден!

ayas,и на мен много ми хареса рецептата ти,та или тази вечер или утре ще я пробвам.Усещам,че след бобената вълна сега доста от нас ще минат на картофеното пюре с шунка и яйца Joy

За имената на децата,не ми говорете,че съм бясна на "свекърва ми" #Cussing out Казала на приятеля ми,че ако го кръстя на нея щяла да ми купи кола #2gunfire Представяте ли си? А аз се чудя защо не ми го е казала лично newsm78/защото знае,че ще има "бой на негри в тъмна нощ"/

И добре,че ще подхванали темата за 2-ри дали ще е почивен,че разбрах че не е работен ден.Много се кефя,защото милото има рожден ден на 2-ри и спокойно ще се справя с приготовленията и хубаво ще релаксираме след това на 3-ти Peace

# 144
  • София
За колана и аз се замислям, ама нещо не мога да се ориентирам точно - за след раждане ли е, или и за последните месеци от бременността? И дали няма на малко по-нормални цени - 46лв. множко ми се струва ... Мааалко по-нататък ще подхвана и темата със слинговете.
Аз миналия път си купих и колан и сутиени за кърмене на една латвийска фирма от аптеките Ремедиум. Колана май беше 30-40 лв и хем е ластичен, хем с регулиращи се лепенки от страни. Носех го месец и половина след раждането и послке коремни преси.

# 145
Катеринка, и моята препоръка е за огретен (то с тези продукти какво друго Simple Smile).  И аз, като Аяс, първо сварявам картофите, после ги позапържвам съвсем кратко в една тенджерка (в масло или олио) колкото да хванат малко коричка, после разпределям половината картофи в тавичка, отгоре редя сирене, отгоре пак картофи, поръсвам с черен пипер, заливам с бешамелов сос и пека. Естествено, има и много други варианти за приготвяне на огретен.

Лили, а как се казва свекърва ти?? Точно за същото име ли настоява или може и с производно? А казала ли е каква кола  Twisted Evil?

# 146
Казва се Вилиана,нооооооооо никога не бих си кръстила детето на нея Naughty Не настоява за същото,но поне да било с нейната буква хахаха
Колата щяла да бъде чисто нова каквато аз си избера/това поне е добре/ Joy

# 147
lili_to , аз моята от близо 6 години се опитвам да я накарам да говори "право куме в очи"..., но няма ефект... За мен общува със съпруга ми, а за него идва да ми прави разни подмятания... На 3 пъти се е опитвала да ни раздели (и почти успя) от това й говорене ... Трябва да сменя тактиката, но като се замисля.. какъв е смисъла... ще си имам душица   Crazy ,  за която да мисля.  Какво има да я мисля нея... не мога да я превъзпитам ... само знам, че й трябва мъж и от много време тактично й казвам да си намери някой (за да ни остави нас  Praynig )   Flutter

# 148
Представям си каква ще и е реакцията като родя и кажа,че детето се казва Симона/кръстено ще е на мъжа и,който е страхотно добър човек и мен ме обича страшно много/.Сигурно ще позеленее,но хич не ме интересува.Ако не беше настоявала толкова много или изобщо да не беше повдигала въпроса може би щях да се позамисля дали да не го кръстя на нея,но сега НЕ.
Спирам вече с тази тема,че се превърна малко в "С какво ви дразнят най-много свекървите" от ДиС Joy

# 149
Нашите родители пък още не се познават (имам предвид моите с родителите на Жоро) Joy  Майка ми онзи ден попита няма ли най-накрая да направим нещо, че да се видят хорицата. Както било тръгнало, чак в родилното май щели да се срещнат за първи път.

Сега с Жоро мислим кога да ги съберем и в чий дом. Само си представям каква картинка ще са: неговата майка - с тавите с баница, баклава и какво ли още не, а моята - с уискито, Бейлиса, бадемите...  hahaha   

Само да уточня, че майка ми не пие, но не знам защо при такива поводи гледа да се изфръцка. Когато родителите на приятеля на сестра ми дойдоха за първи път вкъщи, имах чувството, че папата ще ни гостува. То не бяха приготовления, то не бе чудо...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт