Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема № 33

• 11 904
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
За срещата между родителите хич не се и притеснявам. Няма начин да не се харесат - и на двама ни бащите като видят шише ракийка, им се ококорват очите, та в това ще си допаднат  Peace  Майките ни са бъбривки и дори ще ми е любопитно коя ще надговори другата. Само ме притеснява, че бащата на Жоро е с много голяма уста и ще ме изпорти за цигарите, пък аз, срам не срам, дърта магарица станах, до последно се криех от майка ми, че пуша  Embarassed  Е, тя ме беше хващала навремето, но й бях обещала, че ще ги спра. Не че стана де. И тя до последно се е криела от баба ми и дядо ми, Бог да ги прости. Хем вече е имала и мен, т.е. второ дете, но никога не им е казвала, че пуши. Въпреки че те си я знаели, дори дядо ми пращал братовчедка ми да иска от леля си, т.е. майка ми, цигари, като свършели неговите  Joy

И при мен също се опитаха да ми се бъркат за името, майка ми изобщо не хареса името Боян, а баща ми пък още по-зле - да съм го кръстела с някакво царско или ханско име - Аспарух, Петър, Асен  #Crazy. Казах им, че ще имат да взимат  Whistling

Изобщо не искам Жоро да е с мен в родилното. Мисля си, че ако стане свидетел на раждането, после ще му е доста трудно да гледа на мен по същия начин като досега и дори си мисля, че може никога повече да не поиска да правим секс. Не че сме се скъсали сега да го правим де  Mr. Green

И аз много се кефя, че почти не ми растат косми   newsm44  Епилирам се веднъж на 2 седмици и дори имам мегдан да ги оставя още време да виреят, но пък и най-малките косъмчета ме дразнят, та ги махам. Моята теория за това е, че нали доста съм се разширила, та космарлъците сега никнат на по-голяма площ и съответно са по-редки. Но сериозно се замислям да отида към края на май да ми направят кола маска на триъгълника. Никога досега там не съм си ги махала с кола маса, само с бръснача и малко ме е страх, но поне ще си знам, че 1 месец няма да ги мисля. А и не се виждам как ще се справя с бръснача в последния месец, аз вече едва си виждам краката от корема, а камо ли нещо друго. И честно казано, искам да си спестя бръсненето в болницата. Вие замислялили сте се по този въпрос и изобщо има ли някоя друга мама тук като мен, която не е прибягвала още до този болезнен метод за обезкосмяване на интимното място?  newsm78

И последно питане (ако не ми отговорите, утре пак ще питам) - как се справяте с чупещи се нокти? От 1 месец са ми страшно меки, а хем се мажа с всякакви заздравители, ям достатъчно плодове и направо ми се цепят гадинките. Никакъв маникюр не мога да си отгледам  Tired

# 166
Ayas, благодаря за вкусната рецепта, ще я запазя за някой уикенд, че днес не издържах и се наплюсках с пушена рибка и варени яйца... Прасешка му работа!  Animal Pig Animal Pig Animal Pig  Бях като озверяла! Не можех да мисля от глад и трябваше да изям нещо набързо. Едва тогава се успокоих  smile3521

Много се забавлявам като пишете за свекитата и за запознанствата. Нашите много се тачат и си допадат. Решихме да ползваме първите буквички на трима от родителите ни. Само скъпата ми мама остава без буквичка, но за нея ще е третото бебче   ylinfant

Та нашите варианти са Савина и Никол. Фамилията им ще е Теохариду и затова избрахме по-международно звучащи именца. Но вчера свеки ме накара да се замисля. Таткото е Михаил и тя каза, че второто им име трябва да си бъде Михаил - т.е. Савина Михаил Теохариду. Как ви звучи? На мен ми е странно. По-нормално ми е Савина Михайлова Теохариду... или Михаилова? Как е правилно? Някакви идеи? 
Оф, нашето международно положение наистина е комплицирано   #Crazy newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy

# 167
Кате, Савина Михаил Теохариду ми звучи съвсем нормално и доста благозвучно. Защо трябва да е Михайлова?

# 168
Katerinka, и на мен Савина Михаил Теохариду  ми звучи добре. А и моя мъж е чужденец и дъщеря ми се казва Сара Ясин Ал Зурики.
Ayas, рецептата наистина изглежда вкусна и ние ще я опитаме в най-скоро време.

# 169
Франческа, Дари-сари, благодаря ви за отзивите. Не ми звучи, защото не съм свикнала сигурно Simple Smile Но наистина е по-благозвучно, прави сте. Иначе с "Михайлова" се смесват много и бие на контра Simple Smile

# 170
... има ли някоя друга мама тук като мен, която не е прибягвала още до този болезнен метод за обезкосмяване на интимното място?  newsm78

Аз и сега си ходя на кола маска за триъгълник и мишници. Мисля да продължа до когато мога и после с бръсначката, защото е трудно да минеш целия, на определени места боли повече. Но забрави за месец, на втората седмица вече покарват.

И последно питане (ако не ми отговорите, утре пак ще питам) - как се справяте с чупещи се нокти? От 1 месец са ми страшно меки, а хем се мажа с всякакви заздравители, ям достатъчно плодове и направо ми се цепят гадинките. Никакъв маникюр не мога да си отгледам  Tired

А сирене достатъчно ядеш ли? Виж тези продукти. http://www.deborah.it/inglese/deborah/html/nailspace/prodotti.htm Аз съм много доволна от лилавия. Но вероятно се дължи на химията вътре в нас и каквото и да правиш може да няма резултат.

# 171
Gydelichkova, Катеринка, много са ви свежи постовете! От тях си личи, че сте свежарки!
Катеринка, и на мен ми звучи по-добре Михаил второ име. А и добре се връзват трите  Peace
С други фамилии по не стои добре.
Лили, точно намесата ни кара да не ги харесваме нашите свекита Wink
И аз много харесвам Анета и Антоанета!
И аз се сетих за Вилает Simple Smile Simple Smile  Та после да го е срам детето...
Gydelichkova, никога не съм си правила кола маска там. Помисли дали да експерименртираш точно в такъв момент, когато болката ти е непозната, а и имаш бебо...Честно казано не смятам да ползвам този метод за това място. Не търпя много на болка на по-нежните места. Като по-малка понасях под мишниците, но и тях вече не мога с кола маска. а преди влизането да раждам си бях направила т.нар. тоалет с бръсначка. Започна си нормално раждане, но има време и от дома да се направи.
Дари сари, дъщеря ти има много красиво име!

Аз бях чувала за раждане у дома с акушерка в Холандия и в Щатите. Мисля, че ако бях там, щях да опитам.

Полито, звучи ми много успокоително да е до теб мъжа ти Peace Някак усещам, че имаш много обичаща те половинка!

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 23:19 от ayas

# 172
http://escorial.wordpress.com/category/childbirth/ 
това е една моя приятелка с вече 3 деца,живее в чужбина и е родила в къщи
имаше статия в сп.9 месеца за нея
бихте ли ми казали какво мислите?

# 173
З

А и не се виждам как ще се справя с бръснача в последния месец, аз вече едва си виждам краката от корема, а камо ли нещо друго. И честно казано, искам да си спестя бръсненето в болницата. Вие замислялили сте се по този въпрос и изобщо има ли някоя друга мама тук като мен, която не е прибягвала още до този болезнен метод за обезкосмяване на интимното място?  newsm78

Гъделичкова, аз се надявам с огледалце и епилиращи лентички...но ще видим. Не искам това да се случва в болницата.

За ноктите...аз си ги мажа със масло Икаров- растат много бързо и не се чупят, но аз и не върша ни9каква домакинска работа, освен да си изпера нещо дребно на ръка и може заради това да са ми здрави ноктите Rolling Eyes

# 174
Гъделичкова,ако винаги си ги бръснала ще видиш бая зор.Аз все с кола съм ги махала и пак доста ме боля сега последно като ги махах.Пък и бременните по принцип ги боляло повече при епилация.Иначе ги махам веднъж в месеца и ми е достатъчно.Но при всеки е индивидуално.Една моя позната ми казваше,че мъжа й я бръснел последните два месеца от бременноста,но на мен не ми звучи добре  Embarassed.

# 175
  • София
За раждането- ще бъде нормално, живот и здраве - във ВИП-Първа АГ "Света София"
За името- насочила съм се към името Калина, но още не съм 100% убедена, че ще бъде това. Звучно е и ми харесва, както и не е много често срещано.
За избора на име от близки- много трябва да обичаш и уважаваш някой за да му отдадеш тази чест, не приемам вмешателство и налагане на мнение. Ти го носиш, ти го раждаш, и ти решаваш. Според мен зависи от теб и от съпруга ти, защото той също е част от теб.
За коремчето- не ми е много голямо, та се чудя при вас как са нещата, стават ли ви старите дрехи или вече сте с нови за мами бебелани? pregnant

# 176
http://escorial.wordpress.com/category/childbirth/ 
това е една моя приятелка с вече 3 деца,живее в чужбина и е родила в къщи
имаше статия в сп.9 месеца за нея
бихте ли ми казали какво мислите?

Друго си е да имаш опит, за да се решиш. Най-трудно ми се видя това със следенето на контракциите и ту днес ту утре  newsm78 . И аз искам да съм сред познати лица, но ако нещо се обърка, цял живот няма да си го простя...

# 177
Здравейте и от мен! Ама верно много сте писали....Реших и аз да кажа мнение по някой въпроси, който сте коментирали, а именно:
имената - ние още не сме решили, проблема е, че до сега все не намирахме време да се заемем сериозно с проблема! Нашия татко обаче ходи, сучи все имена с буквата на майка си предлага... Аз пък съм против, не че е лоша жената, но не искам да е кръстено детето на някой! Не съм суеверна, но ако е кръстено на някой, то поне да е някой който е късметлия или много интелигентен човек...(може и да не съм права, но все пак...) Едно от имената, който харесвам е Кристиан, но се отказваме всички единодушно, защото бащата на моя Георги е починал, когато е бил на 14 години и не било хубаво.... За епилацията - скоро не съм пускала епилатора, но имам лошо усещане, че няма да е приятно усещане. За това по-добре с бръснача! А корема хич не е голям. Личи си, но не ми пречи. Може би при мен е малко по-леко, просто защото съм доста гъвкава и все още успявам да си кача краката на главата, буквално! В третия месец си купих два панталона с два номера по-големи и все още карам с тях. Но май няма да изкарам много още със тях... Остава малко свободно място! А имам и въпросче към вас - как сте с киселините? Мен така ме мъчат точно тази вечер.... Някой да предложи нещо, моля ви. Не се издържа вече. В началото газираното помагаше, сега вече не! Сода бикарбонат няма да пия...Звучи ми много гадно, а и знам че не е много приятно...

# 178
Гъди, в никакъв случай не си прави кола на триъгълника, ако досега си бръснела там. Не и докато си бременна. Аз си направих първата кола на "тайното място" преди 6 години след десетилетие бръснене... Беше батална сцена! А козметичката много се стара и аз търпя на болка. Но после не можах да си седна на д-то 2 дни... Бързо се привиква, после не ти прави впечатление, но не го прави точно сега, моля теее!  newsm17

Аyas, мерси, мерсиииии  Hug Hug Hug

Дари, наистина САРА е прекрасно име! Мъжът ти с каква националност е?

Отивам да се къпя, да се мажа и да спя Simple Smile Лека нощ  Hug

# 179
Да ви се оплача,взех си тази вечер резултатите и хемоглобина ми от 102 миналия път,този път е 86 и то след 30 дневен прием на желязо newsm45 Като излязох от лабораторията се разревах,въпреки че на фона на проблемите,които имат другите момичета.....това си е направо бял кахър,но все пак си е кахър.Утре ще звъня на докторката,не е нормално това,аз наистина в последно време съм все уморена,дори след сън пак уморена ставам,а то каква била работата,с тоя хемоглобин smile3518
Оплаках се и отивам да се паркирам.Лека нощ Hug

Общи условия

Активация на акаунт