Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема № 33

• 11 902
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
Ayas, рецептата ти съвсем умишлено я прескочих! В събота пак ще я прочета, да мога на спокойствие да си я приготвя (че напоследък май само през уикендите се готви в къщи, а в останалото време нещо готово сготвено от хубавия магазин до нас, за който съм ви споменавала  Embarassed )

За родителите - нашите се познават "до някъде" - т.е. - моите родители с едната двойка свекъри. Другата двойка свекъри са малко "по-така", а и в момента са на няколко хиляди километра, та съвсем няма как. Евентуално за раждането/изписването на бебчо може да се запознаят  Laughing (ако до тогава мъжът ми си проговори с тях, де  Mr. Green). Абе, и моята е като за ДиС  Laughing

Аз все още ходя на кола-маска за триъгълника. Козметичката ми преди е била медицинска сестра (т.е. - има си медицинско образование все пак) и още от преди ми е казвала, че не е проблем и прави кола-маска в тази област на момичета буквално до преди да родят. НО - ако досега не сте си правили никога тази процедура там, наистина не е подходящ момент за начало!

Този пост го писах още преди 4 часа и някой ме бутна да го копирам - имаше няколко токови удара и допреди 5 мин нямахме нет! Ще се върна да дочета написаното и пак ще се включа.
Добавям - прочетох, доста неща се сетих да пиша, но ще е утре, че вече Сънчо ме зове. Сладки сънища!  Hug

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 23:59 от Amorevole

# 181
Лили то ... ако бях на втое място и свекърва ми има една шапка пари - отма кръщавам щерката с име което ми харесва и започва с нейната буква и няма да ти казвам в каква кола ще се возя след това с внучка и  Twisted Evil Вервай ми свакърва ми ще се сеща за мен всеки божи ден  Laughing Както казва едно приятелче "от сега да си кажа - подкупен съм, така че ако имате конкретни оферти - давайте ги"  Joy
На мен не са ми се бъркали за имената и да са се опитали не съм ги чула  Joy Даяна не е кръстена на никой.

Катеринка имената са си ок.

За раждането - аз съм на мнение че бащата по-добре да стои в близкото кафене и нервно да пие кафе  Laughing Моят след като първият път направил тази процедура с една кутия цигари, видял щерката, качил се в колата и направил два тигела по Ленин с 200 км/ч и натиснат клаксон - как да не го обеси човек ....

За обескосмяването в последните месеци и мен срам не срам - ама поверих тази задача на благоверния ... просто няма начин ...

За раждането вкъщи - аз не бих се навила - глезла съм ... може би при опит с две безпроблемни раждания е резонно да се замислиш ... но като цяло не го разбирам много това с раждането вкъщи ... малко сектанско ми звучи ...

# 182
добро утро на всички Simple Smile

Благодаря много за страхотните пожелания  Hug Много сте мили и съм много щастлива че ви има  newsm51

# 183
Добро утро ... Днес е много студено Simple Smile

# 184
Добро утро и от мен  Hug
Временцето във Варна е адски гадно - студено, вали и всичко комбинирано със много силен вятър  cold Преди малко се прибрахме от нашите (бяхме на гости с преспиване) и само дето не ме издуха докато сляза от колата и стигна до входа. Хубаво си изкарах с едно изключение - моят котарак ми скочи на ръката и доста ме одра Sad  Веднага започнах да се вкарвам в някакви филми за токсоплазамоза Sad
Относно запознаването на родителите - минаха се сигурно четири години докато ги срещнем. Струва ми се че се харесват, но не бих казала че са особено близки. Събирали са се всичко на всичко четири пъти, като двата са сватбата и годежа.
За раждането моят мъж категорично е против да присъства, а и май и на мен не ми се иска да там  Rolling Eyes
За името от тук нататък абсолютно никого няма да слушам, а ще си го кръстя както си реша. Сега свекъра ми ново 20: "Можело да сме го кръстили на него, ама само ако името е точно като неговото." То бива, бива претенции, ама ...
За обезкосмяването от две седмици нямам никаква видимост сещате се къде и карам на сляпо. Е, и двата пъти се порязах, но с времето ще задобрея. Моят човек го било страх да ме бръсне, като отворих думата, така че ще разчитам на себе си.

# 185
здравейте момичета Hug

Гъди /много сладко Laughing/ за кола маска забрави, особено след толкова време бръснене, вече са ти казали защо, ама и аз да добавя Grinning  С обезкосмяването се справям все още, имам и машинка за бръснене та е още по лесно, ама вече карам по спомени дет се вика, не се вижда много. За ноктите, незнам, моите пък станаха супер твърди откакто забременях, хапвай повече сиренце, ако въобще това което ядеме е сирене.
А и още нещо, това с бръсненето преди раждане незнам какво толкова ви плаши, точно тогава ви е последна грижа Laughing
Лили то, temp е дала добро предложение Mr. Green
ivi_81 свекър ти прекалява.
За имената, Благо си дойде с име, роди се на Благовещение, а бебето сега баща му му мисли име, имаме останал вариант от Благо, ама той да решава. Оставила съм го защото няма никакво желание да кръщава детето на майка си или баща си Mr. Green
Мъжът ми няма да присъства на раждането, не го възприемам това, незнам.
ИИИИ да ви се похваля имам билети за Мадона  Crazy и след 1 час отивам да се разкрасявам, прическа, маникюр и глезотийки такива Laughing
Лек ден

# 186
Здравейте!
Допълнение към рецептата, че снощи я правих Simple Smile - с по-сухо като консистенция пюре става по-добре /реже се на оформени парчета/ и кашкавалът не трябва да е много, за да се изпекат яйцата - ние понеже не обичаме рохки, го допичах малко снощи.
Иви, ама вярно претенции, при положение, че беше заявил, че иска само внучка, кръстена на него?!все едно - ами като няма внучка, айде от мен да мине, може....В този случй аз не бих го уважила с име.
Момичета, много, много отдавна съм се сетила за "Гъди", даже на първата среща го споделих с мамите до мене Simple Smile
Много ми е дълго да го пиша  Embarassed

# 187
Окосмяване-коломаска на нежните зони е силно непрепоръчителна през бременността:болката може да предизвика контракции.Тъй казват,ама аз тва го чух,след като бях ходила веднъж в 6тия месец бременна с Яс.На козметичката и трепереха ръцете,милата Mr. Green
Не мога да се прежаля да накарам милото даизвърши тази манипулация,та действам с едно огледало Twisted Evil

Раждането вкъщи
-не съм против,даже ми допада в пъти повече , отколкото в болница!Но за съжаление,ми е трудно да превъзмогна някои страхове,свързани със съществуващия,та дори и  и минимален,риск.Ако ми беше само едно,ако знам,че не се очакват усложнения,и ако в България беше легална практика,бих родила  у дома.

Бащата на раждането-само ако той много настоява;моят не държи.
Нищо чудно при това раждане даже да е в чужбина,заминава скоро и се връща юни,но тия двете диванета дали ще дочакат връщането на тати или ще се родят по-рано,не се знае.

Имената ще бъдат Боян и Йоан,почти 80 % е решено.Йоанчо е по-малкият и неговото име не подлежи на корекция,брат му може и с друго да се сдобие Heart EyesБоян върви по-големичък и рита повече Heart Eyes

# 188
Феникс, много мило ми стана как ги описваш сладурите...
И аз "Действам" с бръснача пред голямото огледало в коридора.
Снощи синът ми ме "застреля" с въпроса " а как ще излезе бебето?"...
Моят мъж го е страх и него от кръв. Ако раждах нормално, може би щеше да иска да дойде до критичния момент, но при секцио - не.
Бях чела как Крум Савов стоял на секциото на жена си зад един параван стъклен и гледал появата на отрочетата си - знам паравана, че е в Тина Киркова Simple Smile И си плакал...
Не бих настояла моя да идва, ако ще му е така.
Днес се замислих какво правят бебоците, които се раждат тези дни  newsm78 аз така обичам да ходя с бебок навън, а при този вятър...може би щях да съм го сложила на балкона с гръб към вятъра - той е широк и става дори за кръгчета Simple Smile И моят така е бил няколко пъти на 1-2 месеца.

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 09:00 от ayas

# 189
  • София
Добро утро, момичета,

Много сняг, много вятър и непочистени улици. Добре, че на милото му дадоха една служебна Шкода, че с Мерцедес-а нямаше да можем да се доберем до работата (стар модел е и няма 4-матик, т.е. 4х4)

lili_to, това, което е казала свекърва ти, е направо грозно. Лелелее, такива направо си го просят! Има интересни оферти на новата Ц-класа на Мерцедес, и пари ще и спестиш от промоцията  Twisted Evil Аз бих и спестила всичките пари, любов и внимание с пари не се купуват #2gunfire

За обезкосмяването на триъгълника - правя го от много години, но сега толкова ме боли, че миналия път чак виках и бях плувнала цялата в пот. Не препоръчвам точна сега да се прави за първи път!

За присъствието на половинката - много ми се иска да е с мен до качването на магарето, после нека чака другаде, но той ми е опора и ще съм по-спокойна, ако усещам ръката му и чувам гласа му. Е, той не гори от желание, хич дори, но ще го обсъдим пак.

За раждането в къщи - дано да не се разгорещим отново по тази тема, че имам лоши спомени от първото и обсъждане тук. Аз не бих го направила, категорично. Ако има акушерка или дула у нас, може би ще се замисля за кратко, но ще заложа на опита на лекарите. Колкото и да съм чела, настъпи ли момента ще забравя всичко. Една колежка нашумя наскоро с раждането си в къщи в София без помощта на професионалист, за мен това е игра на тото. не бих заложила на естествения подбор на природата.

Скоро ще ходя на ЖК да си прося изследвания, че се притеснявам и аз за моя хемоглобин. Не, току що реших, няма да загубя цял ден в МД, ще си го платя в някоя частна лаборатория.

А не, публикувам и после ще прочета какво сте писали.

# 190
Здравейте , мами Simple Smile)
Нас ни затрупа снега... и пак е ни е  "изненадал " ... Трябва да излизам, но не мога да си намеря снегоходките ... Как  ще бъде , не знам    ooooh!  Стискайте ми палци, някоя лавина да не ме затрупа (смятам да си поправям път с корема)    bouquet  Лек и усмихнат ден

# 191
Добро утро и от мен  Hug

При нас няма сняг , даже не е и толкова студено , само превалява дъждец . Така се надявах днес да се събудим побелели  Confused

За обезкосмяването , все още се справям сама , но след някоя друга седмица , ще връча самобръсначката на мъжо  Mr. Green

За раждането удома... в никакъв случай ... аз в болницата нямам 100 % доверие ... а какво да говорим вкъщи  Rolling Eyes

# 192
Момичета днес моя син става на 5г.!почерпете се !

# 193
Добро утро, момичета!
Надявам се всички да са стигнали успешно до офисите си в този сняг. Peace
Аз започвам от днес приготовленията за рождения си ден утре.
Направо ме ми се мисли какво готвене ще му ударя. И въпреки че, трябва да се пазя на мен готвенето ми е повече от хоби, а мечтата ми да си отворя малък семеен ресторант. Laughing
А за Гъди, спечелих  "Перфектната вечеря", точно преди две години в началото на февруари. Laughing
Сега съм направила едно такова завъртяно меню...упс съжалявам все пак говоря с бременни, за това няма да ви разказвам с подробности.

за обезкосмяването- мисля че и somebody като мен беше споделила, че  почти си нямаме косми на краката, а на ръцете никакви. Последно си епилирах краката преди Нова Година, все още нямам нито косъмче. Триъгълникът си обезкосмявам от 16 годишна с кола маска. Правих я и при предишната ми бременност до 9-ия месец.

за присъствието на таткото в родилна зала- за мен е неприемливо. Иво беше с мен в предродилна зала, говорихме си двамата, разказвахме си вицове с лекарката, която ме израждаше и едва акушерка, която е жена на негов колега.....Не е стоял през цялото време, но по-голяма част го прекара с мен. Малко преди да започнат напъните и да ме преместят в родилна зала излезе.

За раждането вкъщи- лично аз не бих рискувала. Ако първото ми раждане трябваше да се проведе в домашна обстановка сега нито аз щях да пиша тук, нито Кати да играе до мен на Н2О. Въпреки това се надявам домашното раждане да бъде легализирано у нас, в момента се води противозаконно. Но все повече жени раждат по този начин, а нито един лекар не се навива да асистира, защото ако се случи нещо, ще му скъсат задника. Ако раждането у дома бъде узаконено всеки лекар и/или акушерка ще могат да окажат адекватна и легална помощ на родилките. Исках да правя репортаж по въпроса, но за съжаление излязох в болнични. Бях и намерила жена, родила вкъщи.
Интересно е, че в Холандия например почти никоя жена не ражда в болница. Прави го или вкъщи или в специални "родилни къщи". А раждането се води изцяло от акушерка, лекар идва само при екстремни ситуации.

Михайлова, да ви е жив и здрав баткото! И много да го слушате! Wink

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 09:20 от Франческа Салиери

# 194
Михайлова, честит празник на момченцето ти! Здраве и нови приключения му желая!

Общи условия

Активация на акаунт