Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема № 33

• 11 906
  • 275
  •   1
Отговори
# 60
Аз, мами, съм се избрала доктор. И мисля, където той ми каже - Шейново или Правителствена. Защото и той самият ми го каза, че всъщност самото място не е от такова значение, важното е той да е до мен и той да избере екипа, с който да е. И мисла, че е прав. Пък ще видим.................все пак до юни има доста време. Но съм съгласна, че в Майчин Дом е най-доброто неонталогично, и ако тръгнем по-рано, .............. по-добре е да се ориентираме на там. Дано обаче да не ни се налага!!! На никоя от нас!!! Hug

# 61
  • БЛАГОЕВГРАД
Момичета,защо им позволявате да ви се намесват в избора на име? #2gunfireВсе пак това са си нашите бебоци и никой няма право да ни казва как да ги кръщаваме!Какви са тези отживелици?Моите свекър и свекърва са вече по-възрасни ,т.е. при тях е по-силна тази страст за кръщаването ,но не са отворили и дума за името,въпреки че толко дълго сме го чакали това бебче!И съм направо очудена,че даже не питат,пък камо ли да имат претенции.На свекъра ми името не е "подновявано" Simple Smile

# 62
(X) Щастлива Бубичка , проблемът е същия при мен, заявката е дадена и пратката ще дойде, но само , ако не беше зодия близнаци.... ще й е по - добре  ooooh!
Joy

# 63
Ха ХА ХА С риск да се повторя да кажа, че и при мен се намират "претенции", "възлагат ми се надежди", "всички очи са вперени в мен", усещат се настроения /а аз съм си чувствителна и долавям всичко Simple Smile/ - при нас е откъм женската вълна, която гените не "образуват" Simple Smile за сега ...ха ха ха
а аз все си казвам - ей, хора, аз просто искам три деца, и на три момченца ще се радвам Simple Smile - и всички изпадат в ужассссссс.....ха ха ха
И да ви кажа, ако второто е момченце, все ще се намерят да си помислят, че правим трето заради пола Simple Smile Simple Smile Simple Smile
това се оказа мнооого важно за хората...
Та, аз не си пожелавам пол, а здрави деца!

Но Мона балона опредлено ме разсмя - виж за зодия не са се сещали Simple Smile Трябва да се напънеш да родиш поне телец! как може такова нещо!
За протокола - ето и моята първа поръчка от страна на свекървата Simple Smile - момиченцееее, със сини очи и може и русо /мъжът ми е такъв/, то и баща ми е синеок и родителите на майка ми - а аз такива желания нямам Simple Smile
Сещате се по снимките в албума, че не е пристигнало това поръчение - щъркелът нещо е сбъркал Simple Smile Simple Smile
Подозирам, че и този път няма да е получил писмото!

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 11:42 от ayas

# 64
Поздрави и за таканат и за нейната щастливо-розова новина!! Simple Smile

YAYA, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕЕЕЕН!!!

Hug Само да ви пожелая весел снежен ден и ще намина по-късно Simple Smile  Hug

# 65
Знам, че е често срещано това с претенциите на роднините за имена, за пол, но не спирам да се възмущавам като чета! И докато за име пак нещо зависи от майката (не че оправдавам натиска), за пол или за зодия е абсурдно да има претенции! При нас за радост никой не е проявил никакви претенции за имената, нашите един ден ме питаха как мисля да го кръстя, но по-скоро от любопитство, иначе те нямат надежди да го кръстя на тях. Аз им казах, че мисля за името на бащата на приятеля ми (той е починал и от тяхна страна няма претенции, но според мен името му много подхожда на фамилията им, която е много специфична). После разсъждавахме как може да се съкращава и прочие, но наистина се чувствствам много свободна за това как да го кръстя. Е, таткото на мнооооого хубави имена се назландисва и ме ядосва малко, но нейсе.

За пол, ние нали чакаме момченце и баща ми, който е с две дъщери, си позволи да се възторгне колко по-добре било това или нещо от сорта. Аз така се вбесих, направих го на бъз и коприва за патриархалните му разбирания, за това, че неговата собствена сестра е била онеправдана в семейството им, защото баба ми и дядо ми от негова страна страдат от същите предразсъдъци като него... Абе страшна работа. Той май се смути доста и млъкна. Аз много се връзвам за такива неща защото веднъж едната ми баба (майката на баща ми, лека й пръст) ми разказваше как се разстроил баща ми като съм се родила аз, второ момиче. Той сега много ме обича, разбира се, но аз тогава се почувствах толкова наранена и обидена, че няколко дена не му говорих.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 12:02 от Sv.

# 66
Честито на yaya 86 много любов, усмивки и прекрасно бебче!

Наистина са абсурдни претенциите за име, пол и особено пък зодия. Shocked Но доста зависи от майката да отреже веднага подобни роднински желания или намеци. На мен засега никой не е посмял нещо да каже, предполагам се досещат как ще реагирам, така че момичета не се оставяйте да ви тормозят и манипулират. Бебенцата са си ваши и освен татковците не мисля, че някой друг може да има думата. Naughty

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 12:02 от vanny_76

# 67
Относно имената,отначало мислехме да не е на никой,но после решихме че ще е на баща ми.
Той обаче няма да знае до последно,и ще го изненадаме.
За раждането,аз ще съм секцио,така че ще е средата,края на май,живот и здраве да изкарам до тогава Praynig

# 68
Оф, тези претенции за пол и име са ми толкова странни.
Сега родата на мъжа ми се е настроила за момче и едва ли не разни братовчедки и мъжете им гледат мъжа ми със съжаление.....
И първата ми бременност мина с разни подмятания:"Аууу, с този остър корем ще родиш момче" и пр. неща.
За името- съпругът ми е прав за едно, трябва да имаме 4 деца, за да бъдат доволни и двете двойки баба и дядо.

# 69
yaya честит рожден ден и от мен! Хубав празник днес и прекрасна година ти желая!  Simple Smile

# 70
ayas   : " Трябва да се напънеш да родиш поне телец! как може такова нещо!" Смей се    Crazy , ама  - съпругът ми е зодия телец, тя дори на скоро ми изпрати домашни чехли с щампа телец... поне 4 пъти съм й казвала датата на термина, но не  беше много съгласна Simple Smile А сега пък е сигурна, че ще родя точно на дата... все пак е решила да бъде тук една седмица преди и една след като родя, няма такива вероятности като по - рано или по - късно от 8-ми  ooooh!

# 71
Добър ден и от мен.
yaya 86 честит рожден ден.Само Хубави моменти и накрая най-хубавия подарък

Shom4e благодаря за пожеланието за лек работен ден.
Аз утре съм на ЖК.Пак ще настоявам за взимане на секрет,та да видим.
Лек ден на всички мами и техните съкровища. Hug

# 72
Здравейте, ето ме и мен отново!! нещо ме е налегнала една умора, лягам си вечер в 21:00 и спя спя спя, чак до сутринта...

YAYA честит рожден ден ! само  най добрите пожелания за теб !!!  newsm59  party023

Виждам че обсъждате болниците, извинявам се предваритено ако е обсъждано преди и аз съм пропуснала !!! но ме интересува някои от вас лични наблюдения за майчин дом има ли? колко струва избора на екип? какви са стаите? пък аз март или април ще отида на отворени врати и ще ви разкажа какво съм видяла.

Hug

# 73
  • Germany
Moni , за съжаление обаче, ако преди това не заявил желание да родиш в Токуда ще те върнат от там, ако ще и с 10 см. разкритие.
Правих репортаж за момиче, което започва да ражда по доста по-рано от термин, живее в Лозенец и отива в Токуда. От там я връщат и в крайна сметка ражда в МД.
Коментарът на Токуда беше, че връщането на родилки се налага, защото отделението е малко и може да поеме само капацитета на посещавалите ЖК там.
Същото е и в болница Лозенец /бившата правителствена/.

Алиен , пак казвам има и страшно свестни доктори в Шейново, но определено момичетата, които трябваше да раждат всеки момент и бяха отказали избор на екип бяха пренебрегвани.

И аз съм го чувала това, но жената на нашия педиатър е зав. неонантология там и той ми е казал, ако имаме проблем само да се обадим. Надявам се да не се стига до там и да си родя нормално в 9тия месец.

# 74
Здравейте и от мен! Моята консултация във вторник мина добре, изследванията ми са супер, оказва се обаче, че цикатриксът ми е започнал да изтънява около секциото, доктора забрани всякакъв секс, вдигане на тежко, препоръча ми спокойствие и повече почивка, само не знам как ще стане. В никакъв случай не трябва да получавам контракции и мога да забравя за естествено раждане - ресекциото било задължително в такъв случай, а аз така се бях настроила за нормално след секцио, изчетох къде-що има теми из форума, ама здраве да е...трябва да устискам до края на май поне.
Голямото ми притеснение в момента е дъщеря ми, от известно време не чува с едното ухо, водихме я на двама УНГ, и двамата са категорични, че е усложнение от трета сливица и трябва незабавно да я извадим, което обаче не гарантира, че слуха напълно ще се възстанови. Ние със съпруга ми принципно сме против вадене на сливица, отдавна джи пи-то ни агитира, а ние отказваме, но в това положение просто не знам как да постъпя, хем ме е страх от фатални последствия, хем не искам да я подлагам сега на такова нещо. А тя по принцип е дете, което не боледува често, ходи редовно на детска градина, в последно време хапва доста добре. Направо съм в такава дилема... Другата седмица сме на аудиограма и ще решаваме какво да правим.

Общи условия

Активация на акаунт