Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако 3-годишният ми син отказва да яде храна?
Как мога да се справя, ако детето ми настоява за конкретна храна?
Как да се справя, ако детето ми отказва да яде готвено хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако 3-годишният ми син отказва да яде храна?
-
Как мога да се справя, ако детето ми настоява за конкретна храна?
Ако детето ви настоява за конкретна храна, не го принуждавайте да яде нещо друго. Оставете го да яде това, което иска за определен период от време. В крайна сметка може да развие нови предпочитания. Възбудете любопитството му, като предложите разнообразие от храни, без да го принуждавате да ги консумира.
-
Как да се справя, ако детето ми отказва да яде готвено хранене?
-
Защо детето ми не иска да яде?
-
Как да се справим с дете, което не иска да яде?
Опитвам се и аз така да "третирам" сина си - незнам колко се получава

Рецепторите на едно дете се оформят в ранна детска възраст и е от голямо значение по какъв начин ще им бъде поднесена храната.На вкус,на вид и т.н.това че детето е малко,не асимилира и не говори ,не значи че не запаметява,не му прави впечатление и не си оформя вкуса -не само за храна,а за елементарните неща,съпътсващи живота му от тук нататък
Остави какво ще оцелее при мен,и какво ми е дал господ.То е ясно на половината форум тука.Не е важно количеството,а качеството.Но ти,винаги имаш оправдания-къде за организма,къде за темперамента,къде за некъдърните лекари и здарвеопазване.....Нека спрем до тук.С теб,не ми се спори