Хапнах, а сега ако може да ми помогнете - за торта от "Неделя"

• 59 157
  • 156
  •   1
Отговори
# 90
  • гр. София
Цитат
Даже мисля да опитам да направя бялото "Наоми" тия дни.

Супер, незнаех, че има бяло"Наоми". Всъщност си хапвам само "Гараш", не съм рискувала с друга.

# 91
  • Пазарджик/Лондон
 lulumba , ако успееш да направиш бялото Наоми ще се радвам да споделиш рецептата - много вкусно звучи комбинацията мед, стафиди и орехи Heart Eyes.

# 92
  • В светлината на слънцето
Бялото "Наоми" е отскоро в менюто им. Май от късната есен го добавиха. Ние имаме наблизо "Неделя" и се отбиваме понякога там на кафе - плюс "Наоми" или плодова пита, разбира се.  Wink Бялото според мен се прави с абсолютно същия блат като тъмното, но без какаото в него. Поне аз така мисля да опитам. Отгоре е на същия принцип - едната част е на кротони, а другата е обилно намазана с мед, след което поръсена с орехи на едро, стафиди и кротоните, и мисля, че е мината още веднъж с мед. Невероятно вкусно нещо е и много ми се иска да я пробвам вкъщи. Дори да не стане същата, пак ще е вкусно, защото комбинацията е много хубава.  Peace Единственото ми колебание е относно блата. Чудя се дали не е леко сиропиран.  Thinking Май ще трябва да проверя на място и тогава да експериментирам у дома. Grinning

# 93
Единственото ми колебание е относно блата. Чудя се дали не е леко сиропиран.  Thinking Май ще трябва да проверя на място и тогава да експериментирам у дома. Grinning
Сиропирай го  Peace, на мен ми е много сух и затова не си я поръчвам. Първия път мислех, че е стара, втория път разбрах, че такъв е блата, но ми беше трудно да я преглъщам. Поначало аз обичам мокрите сладкиши, но не силно сиропирани - има разлика. Там всички са ми силно сиропирани за моя вкус. Самия блат е сух и му трябва сироп.

# 94
  • Варна
Аз също гледах предаването - сладкарката обясни, че само този сладкиш не им е сиропиран, защото стоял по влажен блата. Мисля, че каза че заради шоколада в него - или нещо такова. А и върху него намаза доста шоколад. Макар, че като я гледах как го реже изглеждаше наистина доста сух и не се мажеше въобще по ножа.  Wink
Иначе след като нареди кротоните ги поля с още течния карамел и каза, че така малко попива в тях. Накрая също обилно покри с карамел, но вече доста по гъст беше.
Лулумба майсторката никъде не използва мед обаче, ти за бялото ли говориш, че е с мед  newsm78
Пепика да не би да са направили икономия откъм заливките нещо - на мен лично ми се стори, че са доста голямо количество като гледах предаването  Wink

# 95
  • Пазарджик/Лондон
Аз не съм гледала предаването, но пък си преписах тук посочената рецепта за "Наоми" - сега обаче се притеснявам, да няма пропуснато нещо newsm78.Май ще се наложи да изгледам предаването, ще се поровя в нета Wink.

# 96
Здравейте!   bouquet
Тортата ми трябва за неделя на обяд.
Днес сутринта направих млечният крем.
Въпросите ми са:
1. Сметановият крем с пудра захар ли се приготвя? Захар на вкус- колко  грама приблизително би означавало това, ако сметаната е 1л. ?
2. Колко минути трябва да изчакам да изстине  белият шоколад, за да го поставя върху блата на тортата?
3. Готовият блат след колко часа да го сиропирам?
4. Щом има опасност крокана да се разтопи това значи ли, че е най- добре да го приготвя в неделя сутринта. Къде е добре да се съхранява сместа в хладилник или на друго място?
пс. Ръководя от тази рецепта:
http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&cat=0&subcat=0&id=4205  

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 13:41 от basis

# 97
  • Варна
basis тази тема е за торта Наоми - в заглавието пише торта от Неделя, а не че тортата е Неделя  Wink
Както и да е - аз правих преди време тортата по рецептата, която си дала, но нещо аз ли не я скопосах незнам, но не останахме очаровани от резултата  Wink
Най-добре си задай въпроса в тортената тема - там момичета са големи майсторки и биха ти дали добри напътствия  Peace
Успех с тортоправенето  Peace

# 98
Днес случайно чух, че Звездев утре ще прави торта Наоми по БТВ. Дано не съм чула-недочула. Ще гледам по ТВ-то.

# 99
  • Варна
♥ Doro ♥ ами те я правиха с майсторката предната събота - на предната страница даже я има рецептата  Peace
Освен утре да са решили да правят бялото, ама не ми се вярва много  Wink

# 100
Утре и аз чух че ще прави торта, но не знам точно коя. Peace

# 101
  • София
Момичета,

Ето как се прави Наоми.  Peace http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=332&video_id=25674

# 102
  • В светлината на слънцето
didnik, бялото е с мед, да. Peace

# 103
  • Кьолн
Момичета и аз чух ,че ще правят утре Наоми и дори се учудих ,че пак ще я правят.

# 104
Момичета в крайна сметка някой направи ли кафявото Наоми моля да сподели резултата аз се пробвах но не ми се получи карамела

Общи условия

Активация на акаунт