Хапнах, а сега ако може да ми помогнете - за торта от "Неделя"

  • 59 157
  • 156
  •   1
Отговори
# 90
  • гр. София
  • Мнения: 44
Цитат
Даже мисля да опитам да направя бялото "Наоми" тия дни.

Супер, незнаех, че има бяло"Наоми". Всъщност си хапвам само "Гараш", не съм рискувала с друга.

# 91
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 611
 lulumba , ако успееш да направиш бялото Наоми ще се радвам да споделиш рецептата - много вкусно звучи комбинацията мед, стафиди и орехи Heart Eyes.

# 92
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
Бялото "Наоми" е отскоро в менюто им. Май от късната есен го добавиха. Ние имаме наблизо "Неделя" и се отбиваме понякога там на кафе - плюс "Наоми" или плодова пита, разбира се.  Wink Бялото според мен се прави с абсолютно същия блат като тъмното, но без какаото в него. Поне аз така мисля да опитам. Отгоре е на същия принцип - едната част е на кротони, а другата е обилно намазана с мед, след което поръсена с орехи на едро, стафиди и кротоните, и мисля, че е мината още веднъж с мед. Невероятно вкусно нещо е и много ми се иска да я пробвам вкъщи. Дори да не стане същата, пак ще е вкусно, защото комбинацията е много хубава.  Peace Единственото ми колебание е относно блата. Чудя се дали не е леко сиропиран.  Thinking Май ще трябва да проверя на място и тогава да експериментирам у дома. Grinning

# 93
  • Мнения: 1 283
Единственото ми колебание е относно блата. Чудя се дали не е леко сиропиран.  Thinking Май ще трябва да проверя на място и тогава да експериментирам у дома. Grinning
Сиропирай го  Peace, на мен ми е много сух и затова не си я поръчвам. Първия път мислех, че е стара, втория път разбрах, че такъв е блата, но ми беше трудно да я преглъщам. Поначало аз обичам мокрите сладкиши, но не силно сиропирани - има разлика. Там всички са ми силно сиропирани за моя вкус. Самия блат е сух и му трябва сироп.

# 94
  • Варна
  • Мнения: 945
Аз също гледах предаването - сладкарката обясни, че само този сладкиш не им е сиропиран, защото стоял по влажен блата. Мисля, че каза че заради шоколада в него - или нещо такова. А и върху него намаза доста шоколад. Макар, че като я гледах как го реже изглеждаше наистина доста сух и не се мажеше въобще по ножа.  Wink
Иначе след като нареди кротоните ги поля с още течния карамел и каза, че така малко попива в тях. Накрая също обилно покри с карамел, но вече доста по гъст беше.
Лулумба майсторката никъде не използва мед обаче, ти за бялото ли говориш, че е с мед  newsm78
Пепика да не би да са направили икономия откъм заливките нещо - на мен лично ми се стори, че са доста голямо количество като гледах предаването  Wink

# 95
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 611
Аз не съм гледала предаването, но пък си преписах тук посочената рецепта за "Наоми" - сега обаче се притеснявам, да няма пропуснато нещо newsm78.Май ще се наложи да изгледам предаването, ще се поровя в нета Wink.

# 96
  • Мнения: 1 263
Здравейте!   bouquet
Тортата ми трябва за неделя на обяд.
Днес сутринта направих млечният крем.
Въпросите ми са:
1. Сметановият крем с пудра захар ли се приготвя? Захар на вкус- колко  грама приблизително би означавало това, ако сметаната е 1л. ?
2. Колко минути трябва да изчакам да изстине  белият шоколад, за да го поставя върху блата на тортата?
3. Готовият блат след колко часа да го сиропирам?
4. Щом има опасност крокана да се разтопи това значи ли, че е най- добре да го приготвя в неделя сутринта. Къде е добре да се съхранява сместа в хладилник или на друго място?
пс. Ръководя от тази рецепта:
http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&cat=0&subcat=0&id=4205  

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 13:41 от basis

# 97
  • Варна
  • Мнения: 945
basis тази тема е за торта Наоми - в заглавието пише торта от Неделя, а не че тортата е Неделя  Wink
Както и да е - аз правих преди време тортата по рецептата, която си дала, но нещо аз ли не я скопосах незнам, но не останахме очаровани от резултата  Wink
Най-добре си задай въпроса в тортената тема - там момичета са големи майсторки и биха ти дали добри напътствия  Peace
Успех с тортоправенето  Peace

# 98
  • Мнения: 2 803
Днес случайно чух, че Звездев утре ще прави торта Наоми по БТВ. Дано не съм чула-недочула. Ще гледам по ТВ-то.

# 99
  • Варна
  • Мнения: 945
♥ Doro ♥ ами те я правиха с майсторката предната събота - на предната страница даже я има рецептата  Peace
Освен утре да са решили да правят бялото, ама не ми се вярва много  Wink

# 100
  • Мнения: 1 122
Утре и аз чух че ще прави торта, но не знам точно коя. Peace

# 101
  • София
  • Мнения: 1 486
Момичета,

Ето как се прави Наоми.  Peace http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=332&video_id=25674

# 102
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
didnik, бялото е с мед, да. Peace

# 103
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Момичета и аз чух ,че ще правят утре Наоми и дори се учудих ,че пак ще я правят.

# 104
  • Мнения: 73
Момичета в крайна сметка някой направи ли кафявото Наоми моля да сподели резултата аз се пробвах но не ми се получи карамела

Общи условия

Активация на акаунт