Септември '09 - 8

• 12 055
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Аз попрочетох още и пак да се включа....Гала, не може ли да се направи кръвно изследване да се види дали имаш или нямаш антитела? Мене лекарката ме попита дали съм я карала тази шарка (мисля че за нея ме попита Rolling Eyes) и понеже не бях 100% сигурна, ме изследваха, заедно с другите изследвания. Но пък щом малката не е болна и вече не ходи на градина, спокойно.

kiαrrα, стискам палци за курсовете Simple Smile Оххх, в момента нииищо не ми се учи ooooh! Но браво на тебе! Simple Smile

# 211
Хехе Бу интересно нещо ти се случва, ама и аз съм така  Thinking. По принцип отвращението от водата ми е показател, че имам повишена телесна температура.

Гала не се притеснявай, и мойто диваче вече два месеца е под непрекъсната карантина от варицела, даже и приятелчето му два дена преди да се разболее беше у дома на гости. Наистина, ако си я карала няма проблеми. Питах гинеколожката си точно затова онзи ден като бях на консулт при нея. Но аз съм сигурна, че съм я карала, а и белезите по лицето са сигурен белег. Ноооо за твое успокоение, винаги можеш да си направиш тест за да се провери наличието на антитела.

А пък за дрехите за бременни си реших проблемите, е не съм още де, но днес смятам да почна да ги решавам. По принцип нося основно и само поли и имам няколко дънкени, които поради по-странна дължина не нося, та реших днес да отида да говоря с една шивачка и да я питам може ли да направи нещо по въпроса, да измисли как да я разшири горе, а и да ми я скъси, че да мога да си я нося. Цените на дънкените поли за бременни поне у наше село намерих на скромни цени от порядъка на 47-67 лева, а за няколко месеца изобщо не смятам, че е оправдано. Все още дрехите ми стават, но предвиждам до месец и половина най-много, че няма да е все същото положение.

Ехеее за осоляването на бебетата е толкова дъвкана и предъвкана тема, точно в този форум, че чак свят ще ти се завие. И най-странното е че винаги има и "за" този метод  #2gunfire ( да ме извинят, ако има такива).

# 212
Момичета днес като се рових из нета намерих една тема за осоляване на бебтата?! #Crazy За първи път чувам такова нещо! А вие?
Аз съм чела за това във форумите и съм чувала от новините за пострадали бебчета. За щастие не съм го чувала наживо от никой засега и дано никой не ми дава подобни съвети, че така съм се надъхала  #Cussing out  Joy
Имаше даже една още по-ужасна тема с всякакви такива бабини врели-некипели, та това изглеждаше малкото зло на фона на други шокиращи "традиции".

# 213
  • around the world
Да питам ползващите боничен-кога ви превежда НОИ заплатата?
много зависи работодателя ти кога внася нужните документи и информация към НОИ. При нас има огромно закъснение в изплащане на заплатите и преди 3-4 дни си получих болничния за1-7 дек., а този от края на дек. все още го чакам #Crazy
Дано при теб да няма такова забавяне.

# 214
по отношение на темата за осоляването и мазането на децата с ракия- майка ми и баба ми са ни отгледали така и на нас нищо ни няма. Но аз съм против тези методи и не смятам да ги прилагам на децата си. Още повече след онзи репортаж по BTV, където показаха обгорено детенце от мазане със сол и още едно "опиянено" от мазане с ракия.

# 215
  • София
Ехаа, ще се извъдят нашите бебоци едни полиглоти, не е истина Wink И аз мисля да си поупражня немския като изляза в болнични. Но сама, на мен ми се отдават езиците, проблемът ми е, че много ме мързи да зубря думи. Току си примъквам речниците и граматиките от родния ми град и след няколко месеца си ги прибирам обратно, че почват да ми пречат. Но пък на мъжа ми брат му каза, че ще ми даде неговите учебници ако искам, така че проблемът ми е решен.
kiαrrα , ти за английския не се притеснявай, ще помагаме за домашните ако се наложи. Аз даже и даскал съм била преди университета още.
За фобиите - засега съм си добре, да чукам на дърво, че кой знае ако взема да психясвам накъде ще ме избие. Бу, съчувствам ти, дано скоро ти поолекне.

# 216
Здравейте момичета,на мен днес не ми е ден,някой отвас чувствал ли е тежест в корема,чуствам корема си на топка,незнам,но се чувствам некомфортно,и пак съм с гадене,а си мислих че е отминало.
колкото до варицелата,изкарах я преди 3 години,беше някакъв ад,подобре,да се направят тези изследвания за антителата,за успокоение.
не ми се работи,нали ми е последна седмица,изпари ми се желанието ,а преди не беше така,идвах с желание на работа,и аз си мисля дали да не се запиша на някакъв курс,докато бременея,ама финансите ще намалеят,ще видим,да сме здрави и да родим здрави бебенца Hug

# 217
  • София; Дружбето
Уффф, не смогвам да отворя форума от работа Crazy Валката, много сладко коремче. Ще бацна и аз моето само да се сетя. Снимах го завчера, да видите какво е голямо Blush
Добре дошли на новите попълнения Hug
За варицелата - аз я изкарах декември и след това дъщеря ми. Забременяла съм в началото на януари ама пусти пилешки мозък - до сега не съм питала дали има опасност за бебето Rolling Eyes newsm78 На 14-ти чак ще мога дапитам, дано няма проблеми Praynig Иначе има голям бум. Почти на всичките ми познати децата ги изкарах - говорим за различни райони на София и провинцията
Бу, това с водата е интересно Rolling Eyes Сега като се замисля, като съм болна избягвам да се къпя, но до сега не съм го съзнавала. В момента ме вртиса от мисълта за суха супа и книгата за Хари Потър Joy

# 218
Здравейте!
Темите за бабините девитини и други подобни са наистина стряскащи. А като си помислиш, че има хора, което ги спазват...  ooooh! И понеже моята свекърва е от по-старата генерация (че с мъжа ми имаме 14 години разлика) още докато бях бременна първия път се опита да ми предложи разни идеи, които аз твърдо отхвърлих. И на обяснението й "Е, аз 2 деца и 3 внуци така съм отгледала" само казах "Ама това си е мойто дете и ще го гледам както аз реша". Никога не се е опитвала да се натрапва с мнение, винаги изказва само предложения. Свекър ми е страхотен, като баща го обичам (понеже моят собствен отдавна не се интересува особено от мен, както и аз от него - с майка ми са разведени от 15 години, че и повече). Абе въобще нямам никакви забележки към тях. И това като се има предвид, че съм втора снаха (мъжът ми има едни брак преди мен), "малка" съм в техните очи, родителите ми не одобряват сина им и прочие...
Да се върна малко по-назад - за сватбите. Катя, и аз бях като теб. Мъжът ми даже два пъти ми е предлагал, пък аз му виках - ти пък сега, глупости, я какво си ни е добре така...  Laughing И в осмия месец нещо ми се разбъркаха хормоните и реших, че ще трябва да се женим. Обадих се на Пиротска 10 (в главния център в София) да разбера подробности, обясних, че съм много бременна и си уговорихме час за следващия ден - сряда - да отидем на място. Вечерта само казах на мъжо - утре сутринта ще закъснееш за работа, ще ходим за си запосваме час за сватба  Mr. Green И така, в сряда отидохме, оправихме документите и на следваща събота се оженихме. Без никакви подготовки, с 20 човека близки приятели в едно квартално расторантче да се почерпим... Не съжалявам, че пропуснах цялата суматоха, е, сигурно е страхотно изживяване, но... и моята си сватба ми хареса  Mr. Green
Валка, приемаш ли поръчки? Направо страхотин питки правиш. Аз съм супер вързана в кухнята като цяло, мога да готвя 5 манджи (и то без лук и подправки, щото не обичам). Е, мога да правя разни сладкиши, но нямам времеда се занимавам. Веднъж правих пита (за първата Коледа на малката) и баница - и двете ги идязоха кучетата на работата на мъжа ми  Joy Сега обаче много съм задобряла в баниците - за 30 минути правя каквито искаш - Царица, Белла, Фамилия - избор голям   chef hahaha
Коремчето също ти е супер, моето е малко по-малко, но все пак съм с 3 седмици след теб. Разглеждах продавалника, харесала съм си няколко неща, но все още се колебая да ги поръчам... знам ли, все ми се струва, че е рано, все още имам ставащи ми дрехи  Thinking
Гала, наистина сега варицелата е страшно разпространена в ДГ. Аз направо изтръпвам, защото не съм карала нито една шарка и ако не дай си боже малката се зарази, не знам какво ще правим.
Киара, страхотен подарък е направила майка ти  Peace Хем полезно, хем ще имаш време само за себе си. Успех!
Аз намам търпение да дойде събота, и да тръгваме, ех, вече съм направил разпределение на програмата за 4-те дни...

# 219
  • София; Дружбето
Аааа и аз чакам дънки от продавалника да премеря. Дано да ми станат, че старите си джинки са се поразпрали пък и ми се ще нещо новичко Grinning

# 220
 Здравейте момичета  Hug
 На юбилярката Гала желая да има всичко,което не се купува с пари и пари за всичко останало!
 Mihles ,съжалявам  Hug Не губи вяра! Дано няма повече тъжни съобщения  Praynig
 Добре дошли и на новите мами  Heart Eyes
 По въпроса с шарките мисля,че не всички са толкова опасни.Върти ми се в главата ,че ставаше въпрос за Морбили,но не съм сигурна.Трябва да се поровя в нета.
 Миринда,аз съм от Надежда 3ч. Като се пооправи малко времето непременно трябва да се видим !
 Аз утре съм на лекар,нямам търпение.
 Желая лек ден на всички  Hug Hug

# 221
Момичета, благодаря ви подкрепата относно английския.  Hug Дано се справя, пък и малката ще я пускам отново на детска от 09.03 и ще имам повече време. Само ме притесняват болестите дето ще ми ги носи оттам, но няма начин, вече половин година я гледам вкъщи и вече й е време да се смеси малко с децата и да смени обстановката, че вкъщи направо полудява.

Аз пък от половин час се чудя какво сладко нещо да направя, искам хем да е кекс, хем да е сладкиш, абе и аз незнам. Сега ще търся в нета рецепти и дано си харесам нещо.

# 222
  • София; Дружбето
Киара, мога да ти дам линк към сладкиши на една позната мама от форума. Там има страшни рецепти и се правят лесно
В същност ето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.0

# 223
Mihles-страшно сажалявам!Прегръщам те силно и ти желая да се похвалиш скоро с двете чертички!

Привет на новодошлите!

Хеи Валка,браво на теб-и за погачката и за коремчето!

Момичета ето малко полезна инфо,за тези които поръчват дрехи от нета и от продавалника.
http://www.momentofpeace.net/2009/sizes_women

П.с.Бих искала да попитам тези,които са ходили вече на ранна ФМ 11-14 г.с.какъв апарат си избрахте-2D,3D или 4D.И ако знаете разликата м/у тях,а тези които не са ходили-дали въобще ще ходят и ако ще ходят кой апарат ще изберат?

# 224
Киарра мога да ти дам рецепта за една страхотна плодова пита!

Общи условия

Активация на акаунт