Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 085
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Духи, тя нещо се наплаши все да и насочвам нещо към устата  Sad  и не иска да лапне и зрънце от лекарство, може, ако я оставя сама да се опита да си го вземе, но се съмнявам да успее - много е малко (макар че е поне 5-6 пъти по-голямо от тези на Осцилококцинума), а тя нещо не е много добре с координацията на пръстчетата и ръчичките въобще. Примерно, не може още да нарежда рингове (на пирамидка) или да вкарва фигурки в отворите, предназначени за тях - в смисъл, че се опитва като и покажа, но е доста схваната още. Трябва да питам педи следващия път, това нормално ли е на нейната възраст.  newsm78

# 76
  • Виена
Рени, привет! Завиждам ти за либералната към кърменето среда, в която си!

Благодаря! Наистина е късмет да можеш да кърмиш без да предизвикваш ококорени погледи  Laughing
Извинете, че се намесвам в разговора ви за хомеопатията. Но както е написала duhi_puhi  - в никакъв случай не бива да се пипат глобулите с ръка. Върху тях има само информация от съответното вещество и всяко докосване променя тази информация и вече не представлява това, което е била. Така че не се опитвай да й даваш да си ги взима сама. И дзно топче да й сложиш някъде из устичката (дори докато спи), пак е ОК. Иначе при децата действат и ниските потенции, стига да е намерено вярното лекарство.
Рано е да вкарва фигурки на твоята госпожица  Peace . Може би до 1-2 месеца ще стане.

# 77
  • Пловдив
 Rolling Eyes  Embarassed Че не се пипат гранулите с ръце, за първи път чувам.
Аз до сега добре съм ги опипвала, Рая и тя си ги е слагала сама в устата..
Някой има ли инфо, където може да се прочете повече по въпроса?

# 78
desi_sunshine благодаря ти за отговора.  Hug
Днес ни е шести ден от както започнаха проблемите с кърменето,
надявам се скоро за приключат и всичко да си дойде на мястото.

# 79
  • offshore & overseas
Гранулите могат да се опипват, разбира се -- прочетох това в една брошура за продуктите на Боарон. Единствено от  хигиенни съображения, каквито аз обикновено нямам Mr. Green, се препоръчва да се дават направо от капачето, нали ме разбирате. Mr. Green

Малко се пооплаквам -- на мен дзверко ми перфорира дясното зърно devil. Нямам обяснение. Не съм й секнала кърмата все още, ако питате.  Twisted EvilСамо исках да суче по-малко от пробитото, докато зарасне, ама не би! Та дишам дълбоко и стискам зъби. Whistling И мажа с дефламол, щото изхвърлих всички "профешънъл" мазила. Close

Не, не съм писала поради хиляди други причини, туй ми е най-малкия кахър. Сега разбрах какво им е на майките с разранени зърна + малко отгоре, щот мойто е пробито Joy.

# 80
Малко се пооплаквам -- на мен дзверко ми перфорира дясното зърно devil.

Ужас!!! Дано се оправиш бързо  Praynig Praynig Praynig

# 81
За хомеопатията - това е, което аз четох тези дни:
http://www.holisticabg.com/pages.php?page_id=30&lang_id=1&curr_node=4
http://www.holisticabg.com/pages.php?page_id=30&lang_id=1&curr_node=4
Пише, че не е хубаво да се пипат с ръце, защото така и така..., не че е фатално, но все пак, самия смисъл на хомеопатията се губи иначе. То цялата работа се оказва, че е чисто и просто в едни енергии, колкото и абстрактно да звучи, така че по-добре да не се обърква енергията, която носи лекарството. Мислех, че има значение, само ако друг човек ги пипа, т.е. чужда енергия. Явно идеята е друга, но не зная точно каква, по-вещите, ако кажат, ще се радвам, че съм любопитна. А пък аз до преди това мислех, че хомеопатията са вид билки, но със специфична технология на превръщане в лекарства. ДухиEmbarassed

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 18:12 от desi_sunshine

# 82
  • Пловдив
Ох, откланяме темата с тази хомеопатия, ама имам разни вътрешни противоречия  Mr. Green
Деси, зачетох се в материалите, които си дала. Благодаря, защото в кратце е дадено за какво става дума  Hug
От прочетеното си давам сметка, че до тук съм действала по интуиция с разрежданията и приемането. И май съм постъпвала правилно  Mr. Green
"Честотата на приема определя честотата на сигналите, които организмът приема от хомеопатичното лекарство. Колкото състоянието е по-остро, толкова по-често трябва да се приема съответният хомеопатичен медикамент.

Така преценявайки търсения ефект лекаря-хомеопат назначава честотата на приема и степента на разреждане строго индивидуално.

От по-горе казаното става ясно, че Хомеопатията не прави разлика за детски и възрастен организъм. Това произтича от естеството на хомеопатичното лекарство и от начина, по който действа то. "
"Доста спорен е въпросът за моно препаратите и специалитетите. Първите са приготвени само от едно изходно вещество и съответстват напълно на принципите на Хомеопатията и нейния създател д-р Ханеман. Докато специалитетите са лекарствени форми, в които присъстват няколко хомеопатични лекарства. Тяхното лечебно действие е под съмнение, защото всяко от тези хомеопатични лекарства, които влизат в състава на специалитета дават различен сигнал на увредения организъм и така лечебния ефект като че ли отслабва и подтиска."

Абсолютно покриват досегашните ми представи за хомеопатията  Peace
Обаче, това:
"Практически от всяко вещество или енергия би могло да се приготви хомеопатично лекарство, но то става такова едва след доказването му върху здрав индивид и след дълъг терапевтичен опит с него. Хомеопатичните лекарства се приготвят в специални лаборатории чрез т.нар. метод на “потенциране”, който се състои в последователни разреждания на изходната субстанция в алкохол и дестилирана вода и последващи сукусии (т.е. енергични разтръсквания). Смята се, че чрез тези разтръсквания веществото, от което искаме да приготвим хомеопатично лекарство предава енергията, която носи в себе си на разтвора, в който се намира. Ценното на този начин на обработка е, че дори много силни отрови се освобождават от своята токсичност и се превръщат в животоспасяващи лекарства. Това е така, защото най-ефикасните хомеопатични лекарства за животозастрашаващи тежки състояния се получават именно от силно токсични вещества и растения."
Нещо... не ми се връзва. Както и да е  Mr. Green Няма да се задълбочавам. Не съм чела достатъчно за принципите и основите на хомеопатията. Решила съм вече, че това са правилните лекарства, но за сега ще продължавам да се водя по инстинкт, поне за тривиалните леки болести Peace

# 83
Гранулите могат да се опипват, разбира се -- прочетох това в една брошура за продуктите на Боарон. Единствено от  хигиенни съображения, каквито аз обикновено нямам Mr. Green, се препоръчва да се дават направо от капачето, нали ме разбирате. Mr. Green
Не е само от хигиенни съображения. Гранулите и капките носят "заряд" и "информация" - когато взаимодействат с нещо друго - се влияят в малка или голяма степен от него. Затова хомеопатични лекарства се приемат с разстояние от прием на храна и течности, съхраняват се далече от електроника, ГСМи, както и лекарства..

# 84
# 85
benitta, аз го разбирам като текст, както и това, че след 12-15-та потенция (толкова на брой разреждания на 1/99 част от всеки предходен разтвор с нови 100 части чист разтвор от алкохол и дестилирана вода), фактически не е останала вече нито една молекула от същинското вещество, използвано в изходния разтвор (1-ва потенция). Трудно ми е да възприема действието на т.нар. енергии и други такива неща, които не са част от традиционната наука - тази, която, така да се каже, може да се пипне и види, в сравнение с хомеопатията, която лекува аурата на човека. Но това, че аз не мога да го осмисля, поне на този етап, не означава, че не го взимам на сериозно. Аз съм човек, който много държи на факти, доказателства и т.н., не достигат до мен, примерно, религии, в смисъл да повярвам в тях, иначе разбирам положителната им роля в обществото и съответно ги толерирам. Общо взето, съм доста заклет атеист, но все пак има неща, които достигат до нихилистичното ми сърце  Wink, нещо подобно на интуиция да се доверя на нещо, въпреки, че звучи невероятно според моите представи. Хомеопатията се очертава да е едно от тях - все пак има нещо реално в нея - немалкото хора, които в немалко случаи са доволни от ползата и.  Peace  Може и аз веднъж да повярвам със сърцето си, вместо с очите си!  Wink

# 86
  • Виена
Само с няколко думи да се включа по темата "Хомеопатия"... Позволявам си да се изкажа, защото съм завършила двегодишния курс по класическа хомеопатия към Лондонския колеж по класическа хомеопатия. За това, което твърдя, особено по такава сериозна тема като здравето на децата например, не мога да си позволя да пиша с подобна убеденост неща от сорта "чух-от-някъде", "някъде-беше-написано" и т.н. неточности.
Гранулите, разбира се, че могат да се пипат, но тогава вече се променя енергийната субстанция, т.е. това, което представлява самото лекарство. Значи те могат да се пипат, но не трябва. Само за пример ще ви кажа, че един от най-великите съвременни хомеопати, англичанинът Питър Чапел, е направил лекарство за терапия на болни от СПИН. На въпроса какво всъщност има в него, той отговори (присъствах на лекцията!) "основно моята мисъл!"... А за това лекарство има клинични изследвания, че болните се повлияват изключително добре при приема му.
"Боарон" е фармацевтичен концерн. А хомеопатите навсякъде по света имат доста неща, които ги смущават, когато говорим за производители на алопатични лекарства. Да, те произвеждат и хомеопатични монопрепарати, но листовките им изобилстват от смешни неточности.
Бенита, в хомеопатията се говори за "антидотиране" на лекарството, когато искаме да кажем, че се "неутрализира" действието му. А "антидот" в превод си е просто "противоотрова"  Wink
И понеже  докато се натуткам, има публикуван нов отговор, да допълня... Хомеопатията не лекува аурата. Тя е холистичен метод. Чрез хомеопатия се лекуват едновременно тялото (органите), душата (емоционалния свят) и мозъкът (менталното ниво) на човека  Peace Един добре подготвен хомеопат знае точно какво да попита в интервюто пациента си, за да съобрази предписанието именно според трите нива на човешкото същество. Лекува се индивида, а не просто симптома.

# 87
  • Пловдив
 Mr. Green Добре, че предизвиках тази дискусия с любтитстовото си и някои неизяснени за мен неща  Peace
Понаучих нещица, които иначе бих пропуснала  Whistling
Истината е, че и аз съм от тези, които по-лесно възприемат метериалното в едно лечение - като вид, доза...
Трябва да намеря време за да се пообразовам в тази насока  Blush

# 88
  • София
Чудех се къде сте изчезнали, а аз явно не съм се записала в темата. Grinning

Ние сме добре, утре ще празнуваме РД, и явно няма да спираме кърменето на 2 г. /нещо много бързо минаха, навремето мислех, че ще кърмя до 1 г. макс. , а продължаваме с пълна сила Wink/.

# 89
  • на плажа
Чудех се къде сте изчезнали, а аз явно не съм се записала в темата. Grinning
hahaha  И аз така.
 Изпращаме положителна енергия на болничката Настя и да се оправя по-бързо.
 Олив, приятно прекарване на РДто и ще чакаме снимки.

Общи условия

Активация на акаунт