Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 047
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
Ми така като гледам си говорите за пъпки, ние нали имаме такъв проблем и ходих на хомеопат обаче минаваха само докато и давам лекарството и като спра и пак се появяваха, а на всичкото отгоре мойта хомеопатка замина на майната си 1 месец я нямаше и си ходихме пъпчасали, сега я намазах с дипрогента което е кофти от хомеопатична гледна точка ама поне и минаха, а за фенистила съм мазала пъпки щото и двете сме една кръвна група и къде що има гадина дето хапе и ние сме ухапани ма не знаех че е толкова вредно и да питам лесно ли се чисти организма от него?

# 61
Не знам  Rolling Eyes Не съм мазала никога с нищо  Rolling Eyes - пъпки де.. Иначе ми е казвала - на чиста кожа мажи си с разни кремчета ако те влече  hahaha
Даже като имахме съмнения за АД.. пак не мазах, ама хомеопатията много бързо и много успешно ни оправи..
А за комарите - Тони никога не го е хапал комар  Thinking Цяло лято бяхме на морето .. един път не видях пъпка  newsm78 .. при това, че почти винаги забравях да го намажа с противокомарното  Crazy
И ние сме една кръвна група 0- .. ама мен ме изяждат..

# 62
  • Пловдив
В часа на мама веднъж говориха за хомеопатия против комари, но сега не се сещам какво беше Blush

А по моя си въпрос...  Blush
Определено има такова нещо като след кърмаческа депресия. И най-тупото е, че дреното ме усеща и ми прави положението още по-гадно.
Всичко може да ме разстрои, рева за всевъзможни глупости, обвинявам се за каквото се сетя...
Рая вече всеки ден (а в началото с дни не се сещаше) се сеща за 'няни', но не знам дали има нужда от сукане или просто е намерила за уместно по същия начин да иска и друго от мен - вода, храна, мляко... Вчера пак не успях да я приспа през деня, съответно вечерта беше много кисела. Накрая изпадна в някаква истерия и реве и ме бута по гърдите и вика няни.... Това вече ме срина. Накрая успях да я успокоя и тя си заспа, а аз още известно време роних крокодилски сълзи Embarassed Мислех, че сме уцелили правилния момент, а може би наистина е така, но ще ни трябва време да свикнем.
Някой има ли представа, обаче колко ще е това време?!?! В петък живот и здраве ще е за първи ден на ясла и много се надявам това да я разсея от липсата на няни или какъвто и да и е проблема, а да не стигнем до по-сериозни психични травми.
Ами... излях си мъката пак пред вас...  Mr. Green Едва ли ще можете по някакъв начин да ми помогнете на душевната драма, но поне съм убедена, че ме разбирате  Wink

Елс, честито ти второ лелинство (със закъснение  Embarassed ) Да е живо и здраво малкото бебоче, и дано да е дълго кърмено  Mr. Green

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 10:18 от benitta

# 63
Духи, напълно ти вярвам. И една моя позната ми писа това на Скайп. Нейната хомеопатка също лудвала като чуела за антихистамини - могат да предизвикат астма след време, защото подтискат естествената реакция на организма. Ние ползваме капките, но тя съставката все една. Предполагам, че нашата лекарка го знае това нещо, но сигурно смята, че от по-малко няма да навреди (по принцип дадено лекарство), в смисъл, че сигурно поназнайва нещо за хомеопатия, но не достатъчно, че то си е огромна инфо - човек трябва само на това да се посвети, за да се справя адекватно. Така, примерно, и с вит.С, който ни изписа също. Знае, че изсушава лигавицата, затруднява бъбреците и абсорбцията му въобще е под въпрос, но все пак го изписа, като каза не повече от 5 дни, че и той не е безвреден! Трудно е човек като смесва лекари от 2 различни медицини, но когато ходиш на един, а пък той самия смесва 2-те науки, тогава кой знае каква мешаница става в наблагоприятен смисъл за здравето, а в случая това на дете.  ooooh! Не е работа, ама какво да правя на този етап, точно в момента избор нямам!?
benitta, сигурно си по-чувствителна и приeмаш по-драматично плача и, а пък тя като усеща това и още повече театралничи. То да се чудиш - това при малките театър ли е, понеже те влагат всички възможни емоции на света в плача си и въобще във всичко, с цялата си душа, направо сърцераздирателно, така че мога да си представя какво ти е.

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 12:36 от desi_sunshine

# 64
Елс, честито ти второ лелинство (със закъснение  Embarassed ) Да е живо и здраво малкото бебоче, и дано да е дълго кърмено  Mr. Green

Бенита, благодаря ти много за пожеланията  Hug Искрено се надявам да е дълго кърмено, че с първото си дете сестра ми кърми има няма 3 месеца  Sad Не че не порасна детето, но все пак ... Пожелавам ти да се измъкнеш бързо от тази депресия  Praynig Не искам да мисля за момента когато и аз ще вървя по твоите стъпки - от сега ми става тъжно, но все пак отбиването е в реда на нещата   Hug Дано яслата да помогне  Praynig

# 65
Момичета здравейте.  Hug
Първо искам да Ви кажа, че Ви се възхищавам за това че кърмите толкова продължително време.
Аз съм майка на 4-ри месечно момченце. Само на кърма сме, но от четири дена нещата се промениха коренно.
Чувствам си гърдите супер празни, малкия яде по 2-3 минути и почва да се дърпа. Докато цока понякога ме удря
или пък суче и мрънка. Нощтно време ядем 2-3 пъти. Незнам какво е - кърмаческа стачка, лактогенна криза, зъбки или
криза на растежа? Моля Ви да си кажете мнението.

Приятен ден на всички  Hug

# 66
От скромния си опит - прилича ми на криза на растежа, т.е. трябва да си увеличи количеството кърма чрез по-често и по-продължително сукане, съвпада с периода, и Настя беше така тогава. Точно не може да се каже, но няма и значение толкова, по-важно е какво трябва да направиш, какъвто и да е случая - да го кърмиш възможно по-често, и през половин час, ако трябва, колкото сили имаш, както се казва, няма да продължи дълго, ако го правиш достатъчно често (ако не е от зъби - 2-4 дни). Нищо, че може да мрънка, да плаче, да се дърпа, а това, че те удря - е, започва да си проявява темперамента - всички бебчета са си едни зверчета, кои повече, кои по-малко, но нали са си наши, прощаваме им издевателствата над нас  Heart Eyes  Настя и сега го прави. Мисълта ми е, удрянето не е сигнал задължително за проблем. Може и след това да си те удря от време на време, макар и без мрънкане и плач.
Търпение, кураж от мен!  Praynig Скоро да се успокои малкия!
По-опитните да ме поправят, ако греша!

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 16:47 от desi_sunshine

# 67
  • Виена
Здравейте! Ще ме приемете ли в компанията? Мисля, че ми е време да се запиша в темата  Laughing Синът ми е на малко повече от 19 месеца и цока денонощно  Mr. Green Не ме питайте каква неравна битка водя да хапва и друга храна  ooooh! Затова пък никога не отказва "ток-ток" (това на неговия език е "цок-цок"  Mr. Green). Любимо ми е като се присети в някое превозно средство и с всичка сила започне да нарежда "Ко! Ко!" (това значи "Мляко!"), "Дам", "Ток-ток". Ама тука хората имат много разбиране към кърменето и обикновено не го оставям да се разстройва от това, че мястото е "неподходящо".
Това е с няколко думи от мен за нас. Сега отивам да се хоризонтирам, че всеки момент ще се чуе "Ко! Ко!" и техниката е да го получи без да се буди  Wink

# 68
  • Пловдив
Как сте момичета?

Чета понякога, но нямам време да пиша ....

Малкото е болно ... горкото така и изкара рождения си ден  Cry

Около мен се опитваха да и обяснят, че след като е духнала 3 свещички, трябва да остави млякото, тя първоначално обясняваше, колко е голяма и след това награби циците  Twisted Evil

# 69
Благодаря ви момичета за отговорите по моя въпрос. Заедно спим с малкия. Много хора ми казват, че съм луда и така не било хубаво и че ще съжалявам, но така ни е по-удобно и на двамата (а и е тооолкова хубаво  Heart Eyes ) Чао от мен. Ще се включа като поотрасне още малко Алекс!  Hug

# 70
  • Бургас
Привет момичета,
чудех се къде по точно да си задам въпросчето и реших, че тук са се записали много хем знаещи, хем кърмачки с опит и все някой ще поназнайва нещо.

Налага ми се да пия Metronidazol 10 дни по 2 пъти дневно. Чудя се как точно ще се отрази това на порасналото ми кърмаче??  Simple Smile Спомняма си, че някъде в предишните теми бях чела за таблица, в която мога да получа информация, но сега нямам време да я търся.

# 71
Налага ми се да пия Metronidazol 10 дни по 2 пъти дневно. Чудя се как точно ще се отрази това на порасналото ми кърмаче??  Simple Smile Спомняма си, че някъде в предишните теми бях чела за таблица, в която мога да получа информация, но сега нямам време да я търся.

Единият сайт е този, но не можах да го заредя в момента. Другото място където има информация е това Peace

# 72
Рени, привет! Завиждам ти за либералната към кърменето среда, в която си!
Настя се възстанови почти, днес на прегледа нямаше нищо на сливиците, само лек оток на фаринкса все още. Затова да ви питам, зная, че Аркол(сребърна вода) помага за много неща, включително и такива, позвате ли и как го давате? Аз мисля по 1 капка във всяка ноздра, примерно 4-5 пъти на ден. А профилактично как се ползва? Иначе педи ни поръча да взимаме още 3-4 дни само едното от двете хомеопатични - hepar sulfuris calcareum 15 ch, но по 5 зрънца, 3 пъти на ден. Те се оказаха еднокомпонентни, с действие с/у ангина. Вярвам, че са помогнали.  Peace  Нали това е условието, за да се лекуваш с хомеопатия - да вярваш!  Wink Само да не беше толкова трудно при бебетата. Настя голям рев удря докато и изцвръкам спринцовката в устата, че понякога се прахосва една част  Sad  На по-големи деца, предполагам, директно в устичката се поставят да се разтворят зрънцата и те не се противят, понеже са сладички?

# 73
Деси, пробвай направо в устичката по 1 топченце да й слагаш Simple Smile Това *5 е точно боаронска дозировка  Laughing Същата работа върши и 1 топче  Peace (без да пипаш с ръце, направо от тубичката - завърташ в капачката да падне и с капчаката - в устичката).. Така и 3-4 пъти само да смукне пак си е свършило работата  Hug

# 74
  • Бургас
Else много благодаря за информацията  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт