Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 074
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
Мерси, ИраМира, вече сме добре, вчера дори бяхме на разходка за първи път!  Simple Smile
Аз имах предвид същото, Renny - това, че за разлика от алопатичната медицина, хомеопатията лекува едновременно и такива неща като душа, ментално ниво и т.н. термини, които бих сбъркала, тъй като не съм веща в тези неща, затова употребих най-общо думата аура. Може да е била грешно употребена, но оснавната ми мисъл беше друга - сюреалистичното в хомеопатията, това, което цял живот не сме учили, т.е. съответно не съществува! Трудно е на хора с такова конвенционално (ако мога така да го нарека?) образование като нас да схванем тези неща, затова направих намек за асоциация с религиите, като нещо, което трябва да почувстваме по-скоро със сърцето си, за да повярваме, че е правилно.

# 91
Позволявам си да продължа по горещата тема "хомеопатия", тъй като аз съм АБСОЛЮТНО непросветена, но като гледам колко я хвалите се запалих и аз и ще взема да попрочета! Единственото което случайно чух веднъж от позната бе, че не пие чай от мента и не си мие зъбите с ментова паста, а с хомеопатична. Сега се замислих, че ние тук си мием зъбките на децата с обикновени детски пасти, или греша?  newsm78
А имунизациите съвместими ли са с хомеопатията? Ако не са, значи сме изпуснали влака!
И една молба, ако някой може да ми препоръча добър хомеопат в София, бих желала да ми прати координати на ЛС, за което благодаря предварително!

# 92
  • Виена
Силните миризми антидотират хомеопатичното лекарство. Ще намеря точното обяснение, за да не цитирам наизуст...
За ваксините: Хомеопатията е срещу ваксините. Но вече ваксинирани деца/хора се повлияват добре при хомеопатична терапия за неутрализация и лечение на възникнали проблеми в организма следствие на ваксините.
За протокола - моето кърмаче няма нито една ваксина. Тук не са задължителни, слава Богу! Но дори и в Бълтгария да го бях родила, пак нямаше да позволя да му вкарват такива отрови в организма.

# 93
Но дори и в Бълтгария да го бях родила, пак нямаше да позволя да му вкарват такива отрови в организма.
Но, ако смяташ да го дадеш на градинка в БГ май са задължителни, така че нямаме избор!  Sick

# 94
  • Пловдив
От една аптекарка знам, че ментовите неща дразнят стомахчетата на дребосите. Тогава си върсех нещо за настинка и казах, че кърмя и тя прибра почти всичко, което беше приготвила да ми предлага  Mr. Green Аз много и се зарадвах, защото не само не ми пробута нещо, колкото да ми вземем парите, а и научих нещо полезно. Каза, че дори иментова дъвка може да доведе до колики. Е, тогава Раята беше още фъстък, де  Mr. Green
А за ваксините... хем не ми се нрави идеята да изграждат имунитет по този начин, хем не смея да поема риска да не предпазя детето си  Confused Като беше малка доста разсъждавах над този въпрос и така и не стигнах до ясна вътрешна позиция. А и положението в Бг е такова, че нямаш избор, освен ако не си остана домакиня и не си гледам детето до пълнолетие.

# 95
Не искам да навлизам в спор,ама благодарение на ваксините са изкоренени такива болести като едрата шарка например-тя е със много висок %смъртност.Хепатит В например е много гадна болест-в голям процент от случаите води до чернодробна недостатъчност.Да не споменавам такива болести като полиомиелит-в миналото е имало епидемии от него,морбили,рубеола.Пак подчертавам-,че това е лично мнение никого не убеждавам и не агитирам да си ваксинира детето или себе си.

# 96
Ми и аз да се изкажа, много съм объркана щото хем съм за хомеопатията хем пък при нас нямаше ко знай какъв ефект  smile3506 , но пък по въпроса за ваксините от последната ваксина насам Гери непрекъсното се чеши на мястото където и я биха ма направо до кръв сега като ходя да и бият последната ще кажа на педито това е от мен

# 97
  • Виена
Не искам да навлизам в спор,ама благодарение на ваксините са изкоренени такива болести като едрата шарка например-тя е със много висок %смъртност.
Все пак от край време споровете са водели до решаване на доста противоречия. Но само, когато спорещите страни излагат аргументирано и точно данни, а не си служат с тези, които са чиста лъжа, повторена стотици пъти с претенцията това да я превърне в истина. Легендата за изчезването на едрата шарка е една от заблудите, на които лежи диктатът на фармацевтичните компании, произвеждащи ваксините. Истината за изчезването на тази, както и други болести с висока степен на летален изход, за които обаче не са измислени ваксини и затова не се набляга на популяризацията за изчезването им, е в повишените санитаро-медицински норми. Подобряването на хигиената на жизнената среда, ефикасността на медикаментите. И това са само част от мерките, довели до справянето с проблемите. Нещо повече - при въвеждане на масова ваксинация срещу едра шарка трайната тенденция към намаляване на заболяването изведнъж изменя кривата в обратна посока, т.е. има забавяне (регрес) на процеса. Мога да дам още информация, но не знам дали ви е интересно... Да не отегчавам.  Peace
Хепатит В например е много гадна болест-в голям процент от случаите води до чернодробна недостатъчност.
Няма да се спирам на подробности около това, което представлява хепатитът. Съвременната медицинска наука бавно, но много сигурно опровергава много битуващи сред хората митове, сред които е и този за същността на хепатитите (А, В, С). Имам предвид ролята на бактериите и вирусите в човешкия организъм. Но понеже става въпрос за превенция на хеп. В чрез ваксина, само да напомня, че с тази болест по официални данни заразяването става по кръвен път, чрез полов акт и в някои случаи, когато майката е заразоносител. При положение, че майката няма хеп. В, къде точно е рискът от заразяване? В България контролът при кръвопреливане е на доста високо равнище. За заразяването по полов път май е безмислено да се коментира дори.

Да не споменавам такива болести като полиомиелит-в миналото е имало епидемии от него,морбили,рубеола.
Извинявай, но и това е много остаряла и отдавна отхвърлена като истина информация. Полиомелитът е изкуствено създаден. Отделно от това при въвеждане на ваксинациите срещу него се взима решение да се отделят в отделни групи различните прояви на симптоматика като само за една част от симптомите остава наименованието "полиомелит". Така много бързо и рязко тенденцията към намаляване на такива случаи влиза в услуга на вездесъщото ваксиниране. Истината е, че останалите случаи, за които се създават нови наименования не само не са намалели, а като общо дори са се повишили при масовото ваксиниране.
А по отношение на шарките... Кое точно е притеснителното на една детска болест? В тая връзка защо старателно ваксинирани и реваксинирани деца  боледуват от шарка? Нали са защитени? Да не говорим колко пъти веднага след ваксина отговорът на организма е да се разболее точно от шарката, срещу която е получил "антитела".
А темата за постваксиналните нежелани реакции е огромна. Както непосредствено след поставянето на ваксината, така и години по-късно.
Аз също не убеждавам+и не агитирам. Само споделям знание, до което съм достигнала, търсейки отговори, а не доверявайки се на "аксиоми".

# 98
  • на плажа
 Рени,  Peace. Мнението ми съвпада с твоето, но общо взето избягвам да коментирам ваксините извън определената тема, защото винаги има спорове и често и двете страни приемат нещата твърде лично, а тогава се стига до остри сблъсъци и сръдни.

# 99
  • Пловдив
 Mr. Green Така е, но за такива като мен ,търсещи истината, на която да повярват, споровете са добре дошли  Peace

# 100
Mr. Green Така е, но за такива като мен ,търсещи истината, на която да повярват, споровете са добре дошли  Peace
И на мен са ми полезни!!!  bouquet

# 101
  • на плажа
 Hug

# 102
  • offshore & overseas
Ребята, давайте жить дружно, да си говорим за дълго кърмене и да не наричаме аргументите на опонента "чиста лъжа". Twisted Evil

# 103
И аз съм абсолютно за споровете  Simple Smile, е, не когато хората просто искат да се наложат като лидери един вид, но и така да е, за мен пак е от полза.  Wink
А това, че немалко хора вярват в една лъжа, без да знаят - е, по-добре рано или късно да разберат истината - това е по-важно, вместо криворазбрано честолюбие.
Иначе, относно ваксините - не съм толкова смела да се противопоставям на общоприетото. Рени ще ме поправи, ако греша, мисля, че чисто математически погледнато случаите на заболели неваксинирани са повече, в сравнение с тези, пострадали от самите ваксини. Наскоро като ходих за направление при личната, беше много натоварено, в кабинета имаше една циганка с бебе на 1 месец и друго колкото Настя. Лекарката се сети да ваксинират малкото и обясни на майката, че така то няма да се разболее като ... (друго дете на циганката). Осъзнавам, че в момента стрелям с хаосни с тази инфо, но идеята ми е, че примерно относно хепатит Б - е, човек не може никога да бъде сигурен! Затова съм абсолютно ЗА хората да имат право на избор - тези, които искат да се ваксинират, а неваксинираните не мисля, че може да са им пречка, точно, защото все пак е вярно, че въпросните пъклени болести не ни причакват зад всеки ъгъл, т.е. трудно биха били заразоносители.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 21:51 от desi_sunshine

# 104
В България контролът при кръвопреливане е на доста високо равнище. За заразяването по полов път май е безмислено да се коментира дори.
Мила Рени, всичко казано от теб мога да приема, освен това!!! Не знам от кога не си в България, но виж един пример от мноооогото в Google:
http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&am … ater=MTIyOTsyNQ==
http://paper.standartnews.com/archive/2004/02/04/tragedy/index.htm
А аз лежах в инфекциозното в Пловдив през 2003 с хепатит А, но отделението бе пълно с малки деца (не само от ромски произход) с хепатит В, които нито водят полов живот, нито дори знят как са се заразили!
Духи, страшна идея ми даде с готвенето - оказа се, че малката бели перфектно варени картофи и яйца!!! Дали има проблем, че хапна и малко черупки?  hahaha Явно и липсва калций, като на малките пиленца!

Общи условия

Активация на акаунт