ИЗРАЕЛ 25

• 23 062
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ти Мента  Wink Нядявам се някога да изникне вариант , ако не да е гражданство ами някаква друга форма под която да мога да пребивавам в Израел законно за по дълго време  от 3 месеца Wink

В България нз как е с гражданството - ленсо трудно... На македонци по лесно става .. ако ,че не ни обичат  Laughing Както и на спортисти ,които играят за наши отбори... разбирам аз нещо като работни визи това ,онова... ама гражданство за някакви 7 месеца примерно ,че ще играе  Shocked 

По скоро за Израел не става дума за предимствата ,които дава и на кого , а на забраните и липсата на някакви варианти за простосмъртните Joy Grinning  Wink

# 136
Добър вечер,дружки!
Ментова,имаш повод да черпиш,или за това ,че Ментов сан се прибира! Laughing
Tali Dan ,сладки блейки,ама за други работи хич не са блейки Grinning Например Боряна си писа снощи с моята дъщеря,и твърде не разбра,че и пише тя Mr. Green,помисли я за моя дружка.
Аз набързо спретнах вечерята и десерта,нали съм страшна готвачка  chef,и ще гледам Грознуто Бети Laughing

# 137
  • Някъде там...
Ех,писали та писали  Hug
Та сега каквото съм запомнила:
Хайя май се връща другата седмица,не се знае засега кога...
Наинка мисля,че фрезиите са едногодишно растение за това и дори да ти се хване сега от грудка предполагам,че ще е за година само, а за случката с щерката аз си мислех ама наистиначе пиша с твоя приятелка  Joy
Ми6и,знаеш ли сутрин за Улпана минавам покрай детската спирка(събират се децата и училищния автобус ги взема) като се прибирам винаги има забравени якета,кутии с храна,шапки,торбички с незнам какво...Деца-нормално е..
Тали,много красив подарак и оригинален-успях да прочета анахну,за останалото мъжо помогна  Embarassed
Ментичка,благодаря за уточнението към кекса ама ако може и да дойдеш да го направиш  Joy
Цани,върнаха ни документа понеже никъде не пише,че не съм била женена,развеждана,вдовица...Та сега сестра ми ще я изиска тази справка където изрично е написано това,иначе всичко останало е наред...
А да за костюма щях да ходя днес,досега бях във Хайфа,но мъжо е болен  и аз не исках да го влача по магазините,следващия път-има време.
Новата учителка остана много впечатлена,че говоря и руски и англ.  newsm78 та взе да ме разпитва как съм ги научила езиците.За англ. обяснението беше лесно ама за руския...Казах преди години България беше страна комунизъм   hahaha ама разбра ме тя де.За тренинг сутринта всеки трябваше да каже изречение с кибалти(получих) и като ме пита мен и аз и викам кубалти клюмб гадол(получих нищо голямо) и тя се попика от смях и ми вика мискина(бедничката) и тъй в смях и закачки премина деня  Peace
Дълго се получи ама защото и вие сте писали много   bouquet

# 138
Борянче , Борянче умничко си ни ти  Grinning    Като каза "мискина"  се сетих ,че съм чувала тази дума-дядо ми я употребява .  Laughing

Кафето от мен.

Къде е Петето  Thinking  Голямо гушкане пада  Crazy Б'ре  Wink  Laughing

# 139
Хайде, днес от мен са сладкишите. Party Laughing,
     Сладък ден !

# 140
Борянке,слагай ударенията ,моля! LaughingЧе пак ще измисля някоя нова дума.На мискина къде е ударението?А и на другото -
кубалти клюмб гадол?
Иначе ,напредваш - браво,друже!Все така и все напред! Grinning
Ментичка ,аз не отброявам!Аз чакам - почерпката  Laughing
По мой изчисления тук всички си имаме момиченца - кой едно,кой повече  Mr. GreenЩе обменяме опит!Мента и Борянка - вас съм ви нарочила за близнаци - еднополови,двуполови ,каквото се падне! Wink

# 141
Да и аз ако мога да помоля за ударенията  Wink

В гадол - л-то е меко нали ?

# 142
А за гадол и аз се бях сетила дали не е с "Ь" накрая ,като в руския ? newsm78

Пускам малко снимки на синагогата във Видин - ако ви е интересно - http://www.bg-tourinfo.com/sinagogavidin.htm

# 143
  • T"A
Мискена - горката
кибальти клюм гадоль

според мен са така ударенията  Peace

Татянке-миши, русенската синагога е била страшно красива, личи и сега, макар че е разрушена  yes
А Тигър, мисля, е мъжки татко  Wink Обаче аз съм съгласна на близнаци, свободно можеш да ми пожелаваш  Mr. Green

Не съм много сигурна за датата, на която черпя - дали е днес или утре, но отсега съм извадила почерпката за една година от годежа ми. Бишвият годеник, понастоящем съпруг, е в самолета или може би е в Бангок в момента и няма как да го питам  Laughing

# 144
  • T"A
При нас, в задния ни двор, са наизлезли едни птички, които са много симпатични, казват им бульбуль, доколкото знам, името им идва от арабски и означава "певец"... макар че тези, които са накацали по клоните в нашия двор, още не са се разпяли, но са много сладки:

Вижте ги и на големите снимки, по-хубави са: http://www.tiuli.com/animals/bollbol_tzhov_shet5.jpg

http://www.tiuli.com/animals/bollbol_tzhov_shet6.jpg

http://www.tatzpit.com/data/Images/%D7%AA%D7%A6%D7%A4%D7%99%D7%A … 5%D7%A8%D7%94.jpg

# 145

Честита , годишнина Мнтичка  Grinning Пожелавам ви дълъг и сладък семеен живот заедно  и нека домът ви скоро бъде огласен от детски смях   bouquet Hug

# 146
Ментичка пътувахме перфектно в самолета Simple Smile Децата заспаха още преди да излетим.Сами така спа,че едва го събудих като кацнахме  Joy не ще и не ще да се събуди.... Предложиха ми легло за малката ,но тя не се отлепяше от мен Simple Smile /за непросветените като мен - в самолетите на Ел Ал има такава опция / все пак да си призная от няколкото ми пътувания насам -натам само с Бг линиите съм пътувала. Няма да казвам каква е разликата  Mr. Green
Не се наложи никаква помощ от стюардесите за моя радост ,единствено имах малки затруднения с 2- колички на пристигане,но бях подпомогната от един много любезен възрастен господин  Peace.

Тези птици са страхотни наистина.Мъжо ме светна за тяхното пеене....

Оставям ви Рим е цялата омазана с паста за зъби... Mr. Green тали в това няма някаква символика  Joy
Да не казвам че снощи Сами се бешя омазал с нея .... ooooh!

Поздрави ня всички!

П.С Честита годишнина МЕНТОВИ!

# 147
  • София-България, Израел - където си поискам
Мента, все така "пяни" от любов бъдете Peace

Всичко най-хубаво Ви желая!

# 148
  • Някъде там...

Честито на сем.Ментови,
нека с всеки изминал ден любовта им да ства все по-голяма и по-сила!

# 149
Честит празник на сем.Ментови!Да сте живи и здрави,и да се обичате все така ,още 100г.!
С тези птички дето ги показа Ментова,ми стана едно такова пролетно!А при нас днес грее едно слънце  Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт