ИЗРАЕЛ 25

• 23 045
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
  • На дивана, под юргана
Привет!

Прибрахме се. Ще ви чета по-късно. Снимки направих малко, но се надявам да има и добри...  Grinning

Първо ще ви прочета дотук, пък после отново скачам накрая... Много не сте писали тази седмица! Аз очаквах да стигнете до Израел 26.

# 196
Тиги,чакаме,чакаме! Crazy

# 197
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте и от мен  bouquet
влизам на бързо,че на мъжът ми му се "отвори" пътуване до Истамбул и трябва да му приготвя багажа Laughing
Бубе, аз съм учила в улпан в Бат-Ям, Мента тоже, за Мимикис мисля, че учи в Тел-Авив newsm78
Пете, сладки снимки си направила в Бг, кой знае колко много са ти се радвали близките Hug Hug
На всички Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 21:06 от jakinik

# 198
Тиги,добре си се завърнал!

Ммомичета и момче имам процедурен въпрос: На някой от вас налагало ли се е да превежда документ в Израел от иврит на български и ако да имали ли сте проблеми в България,задето превода е направен в Израел?

Имаме проблем с акта за раждане на Рим. Тук искат акта да има апостил,а моя мъж като ходи ппри нотариус днес той му казал ,че без превод апостил няма да сложат.Да отворя една скоба самокато ходих тук в една фирма за превода ,жената ми вика"Не се подлъгвайте да превеждате там документа,защото тук няма да ви го приемат Shocked !?  чували ли сте за такъв филм или не?

# 199
  • Някъде там...
Жаки аз питам защото имам приятелка там която учи сега,та за 2 дни отишла още една българка заговорили се и стигнали до мен  Flutter та се чудя коя ли е мацката  newsm78 А моята приятелка е с една дългаааа памет,трябва по 5 пъти на ден да си повтаряш името та да го запомни та не помни името на мацката  Joy

Тигреееееееееееееееее снимкитееееееееее бързоооооооооо  Joy

Снежи,аз документите за Израел ги преведох и легализирах в Бг.Оставих ги в една фирма и те свършиха всичко.Тук документите ми ги приеха.Ако те приемат нашия превод,защо ние да не приемаме техния-няма логика...Аз не съм запозната,ако няма кой да отговори обаче в неделя ще звънна до посолството и ще питам  Hug Петя може би знае все пак тя е минала по тоя път  Peace

# 200
Бубе и аз в обратния вариант съм првила също/всичките ни документи са приети в Израел/

Но понеже в България всичко е възможно,все пак да си попитам аз....
Ако можеш да питаш в посолството ще ти бъда благодарна.

# 201
  • Някъде там...
Разбира се,че ще го направя  Hug

# 202
Шабат Шалом !

# 203

Здравейте ,  а  някой  знае  ли  как  се  прави  пълномощно  от  тук   за  Бг -  при  нотариус  или  направо  в  посолството  ?  Благодаря .  newsm78
  шабат  шалом !

# 204
  • T"A
Снежи, и аз трябваше за сватбата да дам документите за семейно положение на мъжа ми и от българското посолство в Тел Авив ми казаха да ги преведа в България, аз предпочитах в Израел, за да мога да прегледам превода да няма грешки (защото в България в дипломата ми, която преведоха от български на английски имаше грешка), но те ме посъветваха да ги изпратя в България и да ги дам на агенция за превод и легализация...

Меченце, за чуждестранни студенти трябва да се провери в самия университет  Peace Мисля, че държат на SAT и TOEFL  Thinking Но за теб ми се струва по-добър вариант испанските университети  yes Може би след това, по време на следването да дойдеш по програми за обмен на студенти, или за допълнителна специализация - така май повече ще си заслужава   bouquet
Tel Aviv University  The Hebrew University of Jerusalem - overseas students
Иначе психометричният може да се държи на испански веднъж в годината  Peace Ти как си избираш университетите?

tigar-migar, добре си се завърнал!!! Очаквам по-сериозно включване  Wink

# 205
Вики, аз съм правила направо в посолството, без тукашен нотариус. Моето беше за майка ми, да ни представлява  пред здравната каса (че още сме им длъжници, за нещо което никога не сме ползвали #Cussing out ), както и да е настойник на децата, когато ги оставих за лятото при нея. А и да преминават границата с нея  Peace. Навсякъде се приема. Само дето ми стана малко смешно- тук съм правила пълномощно, плаща се самото то, на бройка. А в нашето посолство се плаща на подпис  Mr. Green. За децата се подписвахме двамата, правиш едно пълномощно, а плащаш като за две- пари се взимат на подпис. А ако искаш да е готово още същият ден  Laughing тарифата е почти двойна  Sunglasses.

Снежи, ще та разкажа как аз направих с актовете на моите деца.
Да, апостил искат   Peace. Преди ~ 8 години можеше и без, но от тогава е задължително. Значи с тукашната теудат лида (акт за раждане) се отива в Ерусалим във Външно. Апостилът всъщност представлява печат, слагат го отзад, подписват се, на иврит и на анг. е самият текст. Безплатно е и става много бързо. След това в БГ го преведох в СФ в синагогота има заклет преводач, чийто превод и се пизнават от Бг страна. С тези неща и с нашите актове за раждане и брак ходихме в обредната зала, където навремето сме се женили и след 10 дена им издадоха актове за раждане- български и ЕГНта.
Ако нямате апостил- мъж ти нали си е тук? Прати го да отиде до Мисрад апним, много бързо се вадят и апостил ще сложи и да ти ги прати. Няма да имате проблеми.

Малко объркано го разказах, но затова е виновна госпожа Мента, така преядох с пастет по нейна рецепта, че едвам шавам...
А те Ментови днес ще се видят  Hug. Значи да не я чакаме днес във форума.

П.п Аз докато пиша, Мента се появила, тамън казах че я няма  Grinning. Ну кога е голямото посрещане?

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 18:55 от Tali Dan

# 206
  • T"A
ТалиHug сутринта в 7 кацна Нирсан  Laughing

Наина, обръщението Ментов не му е обидно, по-скоро му е забавно  Hug

Пете, тази снимка с чадърите на Стената много ми хареса  yes

# 207
Бубе, да не би Шоколадка де е вече в Израел newsm78нямам представа кой може да е, но нали знаеш светът е малък Peace
Снеже, не знам как да ти помогна само ще ти напиша как ние се оправихме. На израелския акт за раждане ни поставиха апостил в Йерусалим, след това отидохме в Бг посолство в Тел Авив и от там издадоха акт за раждане на Роберт.Акта + пълномощно изпратих на мама и тя взе нов акт и ЕГН на Роби без никакъв проблем. Сигурна съм ще намерите някакъв начин, стискам ви палци Peace.

# 208

Здравейте ,  а  някой  знае  ли  как  се  прави  пълномощно  от  тук   за  Бг -  при  нотариус  или  направо  в  посолството  ?  Благодаря .  newsm78
  шабат  шалом !
направо в посолството, но не е евтино.Става за няколко дни Peace

# 209
  • Някъде там...
Снежи,мацките вече са ти отговорили,но ако искаш аз все пак ще звънна.Апостила само,че аз доколкото знам се взема от Ерусалим не от Мисрат аПним.
Вили и аз мислех да правя пълномощно от тук и като звъннах в посолството ми казаха да отида при тях,но не съм правила беше само за инфо  Peace
Ментичка,като си почине Ментов я го питай комбоа добър ден ли беше?
Утре ще ям за първи път хамин,настроена съм ужасно  Joy

Общи условия

Активация на акаунт