Какво означава микробиална сирищна мая???От какво е получена,така щото да може да подсири млякото до консистенция на сирене?
Сирищната мая си е с въпросният ензим.Оттам идва и вит.Б12,който няма как да се получи ако го няма този ензим.Нали тази тема е за вегетарианци,а не за вегани?
Без сирищен ензим е моцарелата примерно или ако се подсече при домашни условия прясно мляко с лимон.
Б12 идва от бактерии. Самите животни го набавят от тревата и др. работи, които ядат. Б12 има в прясното и кисело мляко и другите млечни продукти, не е само в сиренето. Въпросът е точно за вегетарианци, защото веганите по принцип не ядат млечни и не ги бърка, с какво е направено сиренето.
В моцателата, която се предлага на БГ пазара и е внос, също има ензим като се срещат и този от телета, и с другия. Просто трябва да се чете отзад, с кой точно вид е.
Въпросният ензим от телета е нещо като желатина. В смисъл, че и двете са продукти от животни, които вегетарианците не ядат.