Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 214
лина 12 много съм ти благодарна за бързия отговор!   bouquet

# 31
 • Мнения: 29
Забравих да ти кажа,че молбите се взимат от канцеларията , а не са в свободен текст.

# 32
 • Мнения: 524
лина 12 даваш ми много ценна информация, благодаря ти! В градината имаше среща с учителки от 2-ро, 5-то и 26-то, на която ходи мъжът ми /аз бях на работа и не успях да присъствам/. Той каза, че Мирчева му е направила впечатление като най-уравновесена, но аз трябва да се вдигна и да се видя с тях на място в училището.
А какви са сроковете за записване, знаеш ли отсега? Wink

Емилика, мисля, че съпругът ти е направил много точна преценка! И двете учителки, които ще приемат първите класове са чудесни- едната създава впечатление на по-строга, а другата на по-уравновесена, но уверявам те (от лични впечатления), че и двете са много отговорни и лично ангажирани учители. Тази година те ще изпратят четвъртокласници, които са грамотни, дисциплинирани  и креативни. Друг важен момент е , че в 5-то у-ще всички преподаватели са изключително комуникативни, отворни към проблемите на децата и техните семейства. Винаги можеш спокойно да разговаряш с учителките и да получиш реална информация за детето си.
 
Градските легенди за "хулиганите", които се записват в училището са мит. Честно казано трудно разбирам определенията на някои съфорумки за деца -хулитани. Та нали семейството е изключително отговорно за първите седем години?! Embarassed

И така- предимствата: малко училище; по-малко на брой ученици в класове; изключително ангажирани преподаватели;  директор, която е в непрекъсната  връзка с родители и оказваща контрол над работата  на учителите.

Желая ти успех при избора!   bouquet

П.С. В 5-то у-ще ще има и ден на отворените врати- това означава, че всеки, който се интересува, може да дойде и да влезе свободно в който клас и  в който час пожелае. За точните дни ще пиша допълнително.

Бъдете здрави, спокойни и щастливи!

# 33
 • Мнения: 214
Страхотни сте момичета!  Hug

# 34
Аз предпочитам 5то ОУ ,,Иван Вазов" , защото има много добър учителски колектив.Имам приятели,които учат във 2ро СОУ и не са доволни от начина на преподаване. Flutter

# 35
 • Мнения: 66
И  в ъв 2-ро ще има ден на отворените врати.Замислено е от учениците от 12 клас.Допълнително ще се раздават брошури със информация.

# 36
 • Мнения: 524
Здравейте, мами!

Според обещаното преди време....

Искам да похваля и споделя инициативата на 5- то ОУ "Иван Вазов", кв. Павлово.
 Тази седмица училищната колегия е обявила Седмицана отворените врати. Това означава, че всеки, който се интересува или е просто любопитен, може да посети училището, даден клас или час, учител, човек от администрацията... във времето от 8.00ч. до 12.30 ч.

# 37
 • Мнения: 214
ЗлатоПерка  Peace
Писах ти на лични, но и тук ще кажа, че ходихме в 5-то, запознахме се с учителките, разгледахме училището. Хареса ни атмосферата, нямаше викове, тичане, блъскане по коридорите. Децата усмихнати, спокойни, знаещи. Влизахме в часове на 4-ти класове по математика и история - "Човек и общество", почти всички вдигаха ръка и отговаряха. Имат много извънкласни занимания, различни клубове по интереси, издават собствен вестник, който самите ученици списват. Наистина базата е поостаряла, но все пак училището прави 90 г. наесен. Ще отида и във 2-ро, но то като че ли е по-добро за горните класове, отколкото за началните, знам ли.

# 38
 • Мнения: 58
Моя близка също е ходила на откритите врати в 5-то. Останала е очарована. Децата и в междучастието ходили под строй да закусват. Нямало блъскане и тичане по коридорите включително и голямите се движили спокойно по коридорите. Децата много знаели и били възпитани. В часовете които тя посетила свършили много задачи. Преподавали им по всички предмети в компютърни кабинети като на всеки етаж си имало по един заедно с интернет. Часът по немски бил като игра сигурно е малко нагласена работа и децата много знаели. Пишели на немски на компютрите. Тя си е взела молба за записване в 5-то.

# 39
 • Мнения: 65
Ще следя темата с интерес.

# 40
 • Мнения: 3 268
Синът ми учеше във 2-ро по времето на Кастрева.Тя го направи със много добра база и самото у-ще е супер.Сега дъщеря ми е там първокласничка,много съм доволна,дори след великденската ваканция са сложили нови врати от дърво на класните стаи.има охрана,стол,книжарница и е много чисто.5-то направо е руина

# 41
 • Мнения: 58
Утре е родителската среща на 5 у-ше. Ще отидете и ще видите дали е руина. Не е важно външното лустро. Ще си изберете система на преподаване, ще си изберете учителки и НАЙ-НАКРАЯ  ще избирате база. Доколкото разбирам има конкуренция между 5 и 2 у-ще, както между 104 и 73. Като чета форума, а и не само от форума, разбирам, че 5-то у-ще е набрало доста напред и сигурно привлича повече ученици от 2-ро у-ще.
 

# 42
 • Мнения: 65
Днес на родителската среща видях, че училището не е развалина.

# 43
 • Мнения: 82
Бях на родителската среща в 5- то уч. Много ми хареса. Предлагат една обещаваща програма на учене и имат много разнообразни дейности. Децата били малко в паралелките. Това говори и за добра подготовка. Вратите са също нови от дърво. Явно във всяко училище правят еднакви ремонти. Има и охрана. Ато има ли някъде училище без охрана? Има и стол, а в мъжките тоалетни има и писуари. Навсякъде има топла вода. В класните стаи има чешми, за да си мият ръцете децата.

# 44
 • Мнения: 214
Аз също бях на родителската среща. За мен, освен образованието и подготовката, има значение и че от 1 до 4 клас са само първа смяна, имат стол с топла/готвена храна, осигуряват престой и занимания за децата до 18 - 18.30 ч. на всички работещи родители, училището изглежда много спокойно място. Имат две компютърни зали - за учениците от 1 до 4 кл. и за тези от 5 до 7 кл. Не съм си и помисляла, че ще пратя детето си в 5-то, но в последните години /от идването на новата директорка/ наистина има промяна към добро. А и 2-ро е твърде пренаселено според моите представи.

Общи условия

Активация на акаунт