Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 106
Катето, наистина помисли и други варианти. не са само 2-ро и 5-то в района. слава богу около нас има избор. освен тези 2 училища, не много далеч са и 142-ро, 34-то и 36-то. та в тази посока дилемата  2-ро или 142-ро. за себе си съм 99 % решила. ние ще сме ученици чак есен 2010. но пък се двоумя дали да не го пусна в предучилищна в уилище.

# 16
 • Мнения: 2 405
Нямам лични впечатления, дори не знам къзе се намира 5-то. Обаче от учителката на сина ми, която е преподавала там разбрах, че 5-то било най-добро в района.

# 17
 • Мнения: 65
Нямам лични впечатления, дори не знам къзе се намира 5-то. Обаче от учителката на сина ми, която е преподавала там разбрах, че 5-то било най-добро в района.


Това са пълни глупости....5то е било по-добро преди 30 години...буквално

# 18
 • Мнения: 2 110
Нямам лични впечатления имам приятелки в района и те предпочитат 2-ро. И са много категорични.

# 19
 • София
 • Мнения: 9 903
Нямам лични впечатления, дори не знам къзе се намира 5-то. Обаче от учителката на сина ми, която е преподавала там разбрах, че 5-то било най-добро в района.

Винаги съм живяла в този район и до 7 клас съм учила във 2-ро.През последните 20-25 години почти не съм чула положителни отзиви за 5-то пред 2-ро.
Ако има плюс според мен,то той е че е основно училище и няма големи ученици.Но имаше период,в който в неговата сграда се помещаваше 157 училище /испанско/,дефакто пак имаше големи ученици.
А защо две училища са били в една сграда като тя не е чак толкова голяма  newsm78?Най-вероятно в 5-то е нямало достатъчно ученици,но това си е мое мнение.
Живея на 2 минути от 5-то и на 4 минути от 2-ро пеша.Не избрах нито едно от двете за голямото си дете.
Ако трябва да избирам за малкото между тези две у-ща,то изборът ми ще падне върху 2-ро.

# 20
 • Мнения: 2
Здравейте,

чак сега виждам колко много мами са миписали. Много ви благодаря!

Интересното е, че повечето мнения са в полза на 2-ро училище, но нямаше чак толкова много конкретни аргументи. А моя позната си записа детето в 5-то, като казваше, че във 2-ро има големи деца и шанса да тормозят малките е по-голям. А и няколко деца от градината на сина ми, също са се записали в 5 - то. НО все пак не съм решила. Явно ще трябва да си взема половин ден отпуск и да ходя да се срещам с учителки, тъй кат овсички казват, чеучителките са най-важни в 1те години:)# 21
Никога 5 цилище то е пародия.Нищо не им е на никакво ниво.това училище трябва да се закрие.Учителките на подгответата са един малък одврат.Особено Шопова.Тя н знае защо е там и какво прави въобще

# 22
 • Мнения: 29
И трите ми деца са в 5то.Училището е много по-спокойно от 2ро,учителите са добри и новата директорка се старае да работи за развитието на училището,а не като старата за закриването му.Относно госпожа Шопова мога да изкажа само думи на благодарност. Тя  е изключително раздаващ се преподавател.От опит знам,че подготвя децата за първи клас много добре и всичко това го прави с непресторена  любов към учениците си.За съжаление в квартала продължава да се разнася лошата слава на училището,но откакто се смени старата директорка нещата много се промениха.Тази година училището спечели финансиране на проект свързан с извънкласните дейности(нещо като кръжоците по наше време),също така се възобнови и сътрудничеството с читалището,което се намира в двора на училището. Аз като родител направих избора си между 5то и 2ро преди пет години и не съжалявам.         

# 23
 • Мнения: 214
Знае ли някоя от вас, кои са учителките, които ще поемат тази година първолаците в 5-то?
Изправена съм пред същата дилема - 5-то или 2-ро. Доколкото знам в 5-то има занималня за учениците от 1 до 4 кл.,
а второ няма или не е за препоръчване. Напоследък чувам добри отзиви за 5-то от майки, чиито деца го посещават.
А 2-ро си носи старата слава, аз също съм учила там, но пък децата са много и всякакви възрасти...
Голямо чудене, голямо колебание. ooooh!

# 24
 • Мнения: 106
Emiliika, наскоро чух абсолютно същото мнение, че в последните години на 2-ро му е останала само славата от едно време, докато 5-то е дръпнало много напред. учителите били добри и се занмимавали доста с децата.
дано направиш правилния избор  Peace

# 25
 • Мнения: 214
sofia68, благодаря! Надявам се да попадна на добра учителка, която да даде основата, пък училището не е толкова важно все пак. Децата в класа също има значение какви са, дано имаме късмет просто.  Praynig

# 26
 • Мнения: 29
Emiliika,здравей!Както съм писала по преди децата ми са в 5-то.Двете госпожи,които ще поемат новите първи класове са госпожа Георгиева( в нейния клас е голямото ми дете,а най-малкото тази година ще е първокласник пак при нея) и госпожа Мирчева.Моите деца не ходят на занималня,тъй че нямам преки впечатления от занималнята.Ние ходим на футбол ,а децата от занималнята ги взима треньор и играят или в салона или на изкуствената трева в двора на училището.Има и английски език пак следобедно в сградата на училището,който се посещава от деца в занималнята.Това всичко е със заплащане.Не се плаща хореографията,рисуването(три пъти седмично x час и половина),клуба"Млад литератор" и  мисля,че имаше и клуб "Млад еколог".Те са от типа на кръжоците и според мен са много хубаво начинание.А ако имаш възможност винаги може да се разходиш и да се запознаеш с учителите и да видиш обстановката.Успех от мен!

# 27
 • Мнения: 214
лина 12 даваш ми много ценна информация, благодаря ти! В градината имаше среща с учителки от 2-ро, 5-то и 26-то, на която ходи мъжът ми /аз бях на работа и не успях да присъствам/. Той каза, че Мирчева му е направила впечатление като най-уравновесена, но аз трябва да се вдигна и да се видя с тях на място в училището.
А какви са сроковете за записване, знаеш ли отсега? Wink

# 28
 • Мнения: 29
Незнам ,но в  понеделник ще проверя и ще ти кажа.

# 29
 • Мнения: 29
Еmilika,здравей!Проверих и предполагам,че датите са за официалното записване във всички училища.Подаване на молби от 1.04.10 до 31.05.10.Сформиране на паралелки-3.06.10.Записване-от 3.06.10 до 11.06.10(с оргинал на удостоверение за завършена подготвителна група).Това ми е информацията от училището.

Общи условия

Активация на акаунт