С ум и красота дарени,през НОЕМВРИ сме родени

• 12 058
  • 291
  •   1
Отговори
# 285
Има такова нещо, нарича се акомодация на окото. Това означава, че може да виждаш като че ли си с такъв диоптър, но реално да имаш вече по-висок. Аз например съм с диоптър 7 и 7,5, би трябвало да нсоя лещи 6 и 6,5, но реално виждам прекрасно с лещи 5,25 и 5,75, т.е. почти диоптър под това, което трябва да нося. Това е точно поради тази акомодация. И най-странното е, че всъщност свалих така диоптъра при бременността с Иво, а с ДАнката просто запазих нивото. А би трябвало да е обратното, бременността увеличава диоптъра.
По принцип мерките за коригиране забавят или спират растежа на диоптъра, като лещите са по-добр ив това отношение. При очилата е по-трудно да уцелиш междуфокусното разстояние, а при деца то се изменя с растежа. Аз спрях растежа на моето късогледство в момента, в който сложих лещи. Ако го бях направила години по-рано, нямаше да съм толкова късогледа, колкото съм сега (като бухал на светло съм сутрин преди да сложа лещите  Laughing)

# 286
Галакси, не съм сърдита душко, няма за какво. Просто след почването на работата изпаднах малко в криза, заради оставянето на детето... Сега съм по-добре. Ти като пишеш най-
често, прати ми малко инфо на лични за националната срещичка (къде, кога и т.н.), ако не те затруднявам  Blush

Сем, като един виден организатор на събитието, да те просветля - мястото е Усоето в Еленския балкан, датите не са уточнени. Ще ти пусна на лични мястото и малко снимки, да с е ориентираш за какво става въпрос.

Рали, здравей  Hug

# 287
  • Хасково
Лилчо, страхотна новина, много се радвам за вас, щом и желанието ви е било за деца с малка разлика Hug. Желая ти леко бременеене!  Heart Eyes

ей ама спирка нямате... 3 страници от последния ми пост, който не е никак отдавна времево Crazy

Рали, привет  bouquet

# 288
Аз сега се сещам да питам нещо, но майка ми в момента се опитва /отново  Twisted Evil/ да ме подлуди.
Елица, от известно време, има едни пъпчици по краката и на едната ръчичка. Не знам как да ги опиша. Някои /примерно около 5-6 такива има/ са по-големи, зачервени /нещо като акне, но без връх/. Другите са по-ситни и се забелязват, ако се вгледаш или на светлина примерно. Т.е. си е обрив, но с цвета на кожата. По други места на тялото няма.
Може ли да е от храна този обрив?
Аз много не му обръщах внимание. Чудя се с някаква козметика може ли да се оправи? Пък сякаш не ми се висва при лекарката, в тези грипни времена, само заради това.

ralitsa_t, добре дошла и от мен!   bouquet

# 289
Ееее браво на вас,т.е. браво на Лилето дето с новината взриви темата Grinning

Лиле,честито!И всичко да е безпроблемно!

Хайде да има къде да пишете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375830.new#new

# 290
  • София
Чудя се аз какво е това оживление в темата ни, а то сме си имали прекрасна новина! Simple Smile Лилчо, пожелавам ти лека и успешна бременност! И най-сладкото бебче на света! Много ме зарадва новината. На предишната среща си говорехме, че вече е време да се появи някоя мама с хубави вести и те не закъсняха  Hug Много, много хубаво сте решили! Ей сега си ги гледам двамата как хубаво си играят и се гушкат, и  се обичат...няма нищо по-прекрасно  Heart Eyes И ние така бяхме решили да правим Павката ноември, но той тогава вече се беше родил Simple Smile Браво, браво, браво! Много ме зарадва!

# 291
  • София
И аз съм късогледа от дете, но нямаме късогледи в рода. Дано не го наследят младежите.
Моите диоптри са -4 и на двете очи. Спрях да качвам когато сложих лещи. После, като ги махнах вече не качвах...сега чакам да започнат да намаляват  Laughing

Канела, дано не се наложи оперция. Аз съм малко предубедена към лайката, няма ли друг вид неалергенни компреси? Чувала съм за сребърна вода, например  newsm78 Каквото и да слагаш, дано ви се размине!

Общи условия

Активация на акаунт