Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

• 32 833
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря на всички, които ми дадоха съвети.  bouquet

Na na ако удвоиш брашното и захарта може и да стане по-добре Simple Smile

Това и мен ме учуди. В библиотеката пропорцията яйца:захар:брашно е дадена 1:2:2, а в рецептата е 1:1:1. И другото несъответствие беше градусите на печене, в рецептата - 220, в Библиотеката - 180. Позамислих се малко и тъй като все пак ще правя Бялата неделя, реших да следвам рецептата, но на ТВ-то наистина изглежда лесно.
Сега ще пробвам рецептата за блата от Библиотеката и заедно с вашите обяснения се надявам този път да е малко по-добре.  Hug

П.С. Темата за тортите от Неделя в началото беше за друго и за това не се сетих там да погледна, пропуска е мой. Ще прочета и там.

# 121
Здравейте.Снощи пчели се мъчих да правя ама и те станаха ooooh!.
Телата ги майсторих от бонбони тип Лакта.
Май ще трябват инструменти - аз всичко на ръка и с подръчни там разни работи в кухнята - но  newsm78 няма да стане така.Всичко става трътлесто и от грозно по грозно ooooh!
Иглика - наканила съм се да пробвам сместта на Нелката.Лошото е ,че от боите ми останаха само жълто и едно червено дето хич го няма.
Ще пробвам да доразмеся със жили бонки newsm78 за цвят.
Албенка последните ти торти са супер изкусителни.Пробвах да правя шоко панделка като тебе ама Sick - като го гледам лесно но хич не е .Практика му е майката - като всяко нещо.
Carps - пиратската тортичка е супер и наистина има сценка.Нещо подобно ще правя с животинки в гората.Сценката си я представям ама....ще видим какви ще ги натворя и дали ще е за показване.
Джемма миличка честит празник и от мен  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet - да си жива и здрава и много усмихната Heart Eyes

# 122
  • Стара Загора
Здравейте момичета! Наскоро се запалих по правенето на торти,покрай рождения ден на моята дъщеря. Сега искам да направя торта Татяна, но не разбрах блатовете сиропират ли се с нещо ?

# 123
Не помня кой беше го беше казал, но и аз понеже като него знам - Торта Татяна не съм правила НО
БЛАТОВЕТЕ НЕ СЕ ПОЯТ ЗА ТОРТА ТАТЯНА. Peace

И да я покажеш, ще чакаме отзиви Wink

# 124

И да я покажеш, ще чакаме отзиви Wink
Да я покаже ама аз още от сега Гицке ти казвам - страхотна е.Вервай ми Wink
Орехови блатове  и медец в тях и крем от сметана - мммм Heart Eyes

# 125
Ето ги тези пръчици за моделиране на PME, които си купих в сайта явно снимката е кофти. Поне на мен не ми изглеждат дървени.

Общо 14 бр. са и така цената на парче е около 2,15 лв.

Имат си и PVC портмоне за прибиране и съхранение.

Сложих линийка, за да добиете представа колко големи са.

# 126
Здравейте Момичета, невероятни шедьоври сте направили  chef Направо сте художници chef Heart Eyes

Аз няма какво да покажа, но за 3-ти март съм решила да направя тортичка и тогава ще показвам. ... т.е. имам Свети валентински сърца ама не са нищо особенно, все пак ще ги покажа да не кажете, че само спамя  Embarassed (с новите правила ме е страх да пиша Blush)

Исках да Ви питам, може ли да ми препоръчате гелови бойчки, гледах тези в ebay-a, но не знам дали са добри за оцветяване на фондан? Thinking 

За цените на Кадемлия, няма да коментирам  Shocked  В ebay може да се намери почти всичко много изгодно, спрямо цените в България.
Иначе и аз проявявам изобретателност с инструментите, най-много идеи ми давате Вие Hug
Аз си намирам инструменти в санитарните аптеки, оглеждам кошовете за играчки на приятелки Laughing
Сега си търся да си приспособя инструмента с топчето, иначе в ебей-а е 2.35 лири + доставка до БГ 1.50 лири -> ама чак 20 лева да струва на Кадемлия, както писа Van444eto ... Shocked

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Джемма да си жива и здрава  bouquet

# 127
Не помня кой беше го беше казал, но и аз понеже като него знам - Торта Татяна не съм правила НО
БЛАТОВЕТЕ НЕ СЕ ПОЯТ ЗА ТОРТА ТАТЯНА. Peace

Крисче, дълбоко съм засегната и потресена, как може да не помниш, че бях аз  no no no

smile3534 Joy Joy Joy Joy Joy

Boshi-Moshi, точно геловите бои са най-подходящи за оцветяване на фондан  Peace

# 128
Ето ги тези пръчици за моделиране на PME, които си купих в сайта явно снимката е кофти. Поне на мен не ми изглеждат дървени.

Кой е сайта от който си ги купила

# 129
  • Стара Загора
Благодаря момичета. Захващам се за работа, ще покажа резултата.

# 130
на на ,из4исти си кутията не мога да ти пратя отговор  ,4е е препълнена

# 131
  • Пловдив
Ето ви един медовик от мен. Че от лятото не съм правила с такава украса  Mr. Green

# 132

Кой е сайта от който си ги купила
Веси ето тук

# 133
  • Vaudreuil Canada
Исках да Ви питам, може ли да ми препоръчате гелови бойчки, гледах тези в ebay-a, но не знам дали са добри за оцветяване на фондан? Thinking 

Тези са добри но внимавай какво точно купуваш - има комплекти с пастелни цветове и наситени такива просто да не си изненадана накрая и разочарована от цвета, който ще получиш с пастелните няма да е ярко розово/зелено/синьо например, а приятен мек цвят.

Джемма Честит Рожден Ден! Да си здрава, щастлива и много обичана.

И аз имам такива - много съм доволна от тях само цената ми се вижда доста завишена - аз ги взех от ebay за около 10 щатски долара тотал. За справка да кажа че имам и на уилтън комплекта с по-големите инструменти, но тези малките по-често ползвам.

# 134
  • Велико Търново
 newsm51 newsm51 newsm51Благодаря ви за подкрепата макар и с това http://picasaweb.google.bg/vily.niky/NewFolder7#  скромно представяне ама, като за първа торта не много зле кога ли ще бъда на ващо ниво  newsm78 може би не трябва да съм постоянно на работа а?
ЧРД на Джема smile3525

Общи условия

Активация на акаунт