Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 32 804
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 2 130
Fior, много интересен фондан - прилича ми на последната снимка като доста гъст айсинг, но явно е тесто, така ли?

# 181
  • Мнения: 310
Бъни, точно така, съхранява се в хладилника  Peace

 newsm78 newsm78 newsm78 защо така реши?

Не си мисли, че съм си го измислила, каквото съм прочела това казвам, нямам личен опит  Peace   Отделно е това кой каква информация е дал.Това е от Тортената библиотека  "В:Колко време може да се съхраняват различните покрития?И дали има разлика дали ще ги сложиш в кутия или ще ги увиеш във фолио (ако има разлика, кое се слага в кутия, кое се увива във фолио)?

О: "Всичко, което ми остане увивам много добре в домакинско фолио (всеки цвят по отделно), слагам си във фризерно пликче и поставям в кутия с капак и редя най-долу на хладилника." Захарните покрития издържат поне 1-2 месеца в хладилника (добре увити), защото съдържат захар, а тя действа като консервант."

Пепи  значи само Руска мастика 2 и шоколадовото тесто се съхраняват в хладилника така ли?  newsm78
Ако е така извинявам се за грешката и трябва да се направи поправка в библиотеката май   Rolling Eyes

# 182
  • Мнения: 2 185
Може и така да пише в библиотеката, не знам, но аз пък от личен опит казвам, че държа покритието извън хладилника и издържа мноооого повече от 1-2 месеца  Wink .

# 183
  • Мнения: 634
Радина,много интересна торта .Харесами като идея Hug
Рая твоите торти много ми харесват .Стилни и изпипани. Hug
Барчела поздравления от мен за еротиката.  bouquet
Фиор,аз ползвам разстителна сметана ,но разликата май е в масленоста.Според мен си прибави захар като я рразбиваш,на 100мл.2 с.л.
Днес правих руска мастека 2 с медът, който ви показах и да ви кажа ,че разлика няма.Стана си хубаво тесто даже моделирах .

# 184
  • Мнения: 264
Бъни самата Нелка казва, че никога не слага тестото в хладилника. Аз преди го слагах и ставаше на трохи, но като се пусне в микровълновата и се доумеси после хубаво се оправя. Мажа си ръцете с малко глицерин ( колкото да ги изолирам) и меся яко.
Сега го държа извън хладилника и нямам такъв проблем.
Не знам обаче как му се е отразило нишестето. Точих на кора едно червено и изрязвах колички с формички. Точих върху нишесте, после омесих остатъка и си го прибрах в пликче. Сега става за моделаж без да е на трохи, но пък нишестето беше много малко.
Мерси за линка към видеото с пиленцата, ще ги пробвам непремено.
За инструментите исках също да кажа, че има много снимки с кой какво се прави в линковете от библиотеката към едни снимки на страници от списания в пикаса. как с топчето се вдлъбва ухото, как със скълпел се реже уста или чофка и после как се изглажда с инструмент с гладка форма.
Рая отново изящни торти. Според тортите ти си те представям една наистина изящна дама, романтичка и много нежна. Поне такава те усещам по душа.
Пепи много ми хареса тортата с пчеличките, направо ми се дояде, а повечето успявам да се абстрахирам, че са храна, разглеждам ги като произведение на изкуството.

# 185
  • Мнения: 2 185
Иглика би ли написала при каква последователност смесваш продуктите за фондана на нелка ( температури и други важности ако има също), че смятам да го пробвам днес. Колко време след приготвянето мога да го разточа ( трябва ли да се чака ) и нишестето подходящо ли е за разточване? Мерси   bouquet

# 186
  • Мнения: 1 486
dimitrina73 ,това е обикновен фондан от захар,вода и глюкоза,който служи за глазиране.
Загрява се на водна баня и се втечнява.Ще правя скоро торта и ще пробвам какво ще се получи.
Албенка,не е ли малко тази захар за такова количество?Тя изобщо не е подсладена.
А ти като сладкарка кажи за този фондан,който се опитах да направя-правила ли си го и добре ли се получава?


# 187
  • Мнения: 208
Здравейте всички. Вчера свеки гледа дреби и аз излязох на разузнаване на тема тел, тиксо, тичинки. Сега да рапортувам:
Тел: 5лв за 20-тина къси пръчки не си струва. Бижутерска тел на бобини се продава във всички крафт магазини и магазини за мъниста. Могат да се намерят много цветове и покрития – гумирани чисти или просто релефни. На всяка бобина си пише диаметъра на жицата. Цената е между 3 и 4 лв. На места може да се купува и на метър –стотинки. Разбира се не съвпада точно с американските “gauge” защото те са базирани на инчове, а европейските са в мм. Ето за желаещите да се придържат близо до инструкциите една конвертираща табличка
Цветарското тиксо – 7 лв.е от груба намачкана хартия. Нашето хартиено тиксо позволява много по- прецизни резултати с по-малко усилия.Само накрая може да се топне в някаква боя – хранителна или акрилна. Това обаче не е задължително ако използвате тел в цвят и релеф, които нямат нужда. Цените е излишно да ги коментирам Ето какво се получи при първия ми опит набързо (не се старах така че може и по-добре). Бижутерската тел е 0.4 мм. – приблизително 22-24 gauge.
Тичинки – 7лв.Тук е въпрос на преценка занимава ли ви се, носи ли ви удоволствие, или предпочитате да дадете пари ама да го избегнете. За мен това си е част от удоволствието. Аз като се върнах се заиграх с тези неща (най различни боички на Марабу, цветарска тел, а другото е разглобена и нарязана мрежа от букет) и получих това. Първите 2 са от тези които купих всички останали са правени с набъбващата боя. Както забелязвате с телта са станали по финни, а и имат още едно предимство - могат да се позиционират в точно определено положение.Става така:Топваш или накапваш леко телчето и го забиваш във филията изправено. После слагаш за във фурната за няколко минути според инструкциите на боите.За около час и половина докато експериментирах напълних една кутийка. За мен боите са даденост защото рисувам по дрехи и дънки.
Днес ще пробвам и два други метода – залепяне на мънисто и залепяне на стереопорено топче – от тези декоративните които никога не съм знаела за какво да ползвам продават почти навсякъде (дори в джъмбо) цял плик за стотинки. Ако искате като свърша ще рапортувам пак.
Надявам се да съм била полезна и да не съм била досадна с дългия пост ама нали се боря за титлата Том Сойер на годината.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 09:42 от nandelche

# 188
  • Мнения: X
nandelche ,много полезно!   Peace   Ще чакам и следващите опити...!

Рая,тортите ти са прелестни,въпреки снимката!     smile3501   

И печката, и пчеличките....ох изпускам толкова много...ама като не съм писала в тази тема,как да изброя тортите от 13 страници...!   

Аз правя торта за Баба Марта,надявам се да стане за показване.И за Тодоровден...коня по всяка вероятност няма да стане...исках да е изправен,ама става много тежък и нещо не ми харесва...може би в крайна сметка няма да го сложа.  Правих опити с готова маса и бял шоколад...еми стават тежки.Ако някой може да предложи тесто за фигури,което да е по-леко и ефирно...ще съм много,много благодарна!    bouquet

# 189
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Да се запиша в новата тема с една торта за домашна консумация. Обожавам шоколадови торти и затова реших да е цялата такава.
Още снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=227399&pid=10790196
и разрезhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=227399&pid=10790180
Много съм пропуснала за четене връщам се да чета. В предната тема имаше интересна дискусия.

# 190
  • Мнения: 264
Clairette  аз лично разтварям желатина във водата, като се понакисне го стоплям на водна баня да се поразтвори, като се разтвори слагам лимоновия сок и глюкозата и като се стопи глюкозата изсипвам сместа в купа с пресята пудра захар и меся. Ако ти трябва по-меко за точене го омесваш да остане още лепкаво и го оставяш да престои поне час. Ако ти трябва по-твърдо за фигурки го омесваш докато спре да лепне. Пак е добре малко да престои въпреки че и веднага става за работа.
Нелката писа че смесва всички субстанции без захарта с желатина и топи на слаб огън, явно става и така.

 

# 191
  • София
  • Мнения: 2 130
nandelche, чуден отчет! Ще се радвам, ако споделиш и следващите опити. Тичинките, които си направила, са много хубави!

Елена, вкусно! Винаги ми се прияжда от тортите "за домашна консумация" и може би само от тях:)))

# 192
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328
Привет на всички ,вие вече темата ще свършите а аз още не съм се записал в нея  Simple Smile
Искам да благодаря на всички  bouquet ,помогнахте ми много да направя и аз нещо що годе добре  Simple Smile
Дъщеря ми така си хареса този розов френски пудел на Таня ,че не ми се размина ,вчера имахме рожден ден и ето и тортата за него ,

е не е съвършен като оригинала Simple Smile ,но за мен си е постижение  Mr. Green

# 193
  • Мнения: 1 173
Чародейка много е хубав даже . ЧРД на детето - да ти е живо и здраво!
Иглика смених аватара  Wink (Рак съм , знам ли може и романтично да го давам , но с мъж анти романтик ... Joy)
Краси тесто с желатин , за да ти изсъхва по-бързо( руска мастика 2 или това не Нелка). Кога е Тодоров ден?  newsm78

# 194
  • Мнения: 2 185
Иглика мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт