Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 32 810
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 173
Тандури капака е 1 инч стериопор - за блат не ми се занимаваше( голяма играчка си е да го изравниш и облечеш) , така или иначе тортата я разрязват точно след 5 минути  Wink
Покрит е само отгоре - не е широко отворен и не се забелязва , че отдолу не е .
Дими свекито имаше РД вчера , черната кутия беше за работата и (както винаги пак бързах да я занеса , и затова не можах да снимам в къщи , там единственото място където можеше да я сложа и да снимам беше до един прозорец. Така се ядосах като видях какво е излязло на снимките , чак си мислех да не я показвам тази торта. Както се каква - толкова труд за нищо  )
 Цветята за гъм пейст , за в къщи не смятах да покривам торта , понеже правих Тирамису , но Дида каза " как няма да има торта  Sad  " и набързо се получи това. В жълто и оранжево е защото свекито много ги харесва тези цветове  Mr. Green
Смехурко зависи какви цветя ти се правят . На РМЕ има ли комплект , аз не съм засичала  newsm78. JEM имат 2 комплекта , но те са малко по скъпи . Повечето момичета тук имат на Уилтън.
Радина печката много ми харесва - свекърва ти да не обича да готви ? ( за разлика от моята  Laughing)
(тортите са едноетажни - събирам сили за 8ми март Wink )

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 16:55 от raya_usa

# 166
  • Мнения: 388

Смехурко зависи какви цветя ти се правят . На РМЕ има ли комплект , аз не съм засичала  newsm78. JEM имат 2 комплекта , но те са малко по скъпи . Повечето момичета тук имат на Уилтън.

а от къде могат да се намерят такива формички?

# 167
  • Стара Загора
  • Мнения: 76
Здравейте момичета! Вчера направих тортата Татяна,но я слепих с белия крем на Неделя на Taneto, стана страхотна. Мъжо я хареса много и вече е половина. Искам да ви покажа и снимки, но за съжаление съм малко назад  с материала и не знам как става.

# 168
  • Мнения: 359
PME имат пакетчета с по три форми, не е точно комплект май. Ще потърся JEM и ще видя какво може да стигне до БГ, че и това си е проблем.
Благодаря.

# 169
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Рая, виждам, че черното е станало супер. Браво  Simple Smile И двете торти са много хубави. И не се коси за черната. Аз от 30 кадъра сигурно имах само един свестен. Просто черно трудно се снима.

Радина, много хубава печка си спретнала на свеки. Допада ми като идея Simple Smile

Тази седмица нещо се поотпуснах, ама ще се стегна. Имам още 3 поръчки до края и за предизвикателството се потя Wink

# 170
  • Мнения: 1 486
Здравейте! Grinning
Да се запиша в темата,че тя на привършване е пак.Много хубави торти пак!
Поздравления!  bouquet
А сега аз да попитам-купих си една сметана уж животинска-ето я http://petrova03.multiply.com/photos/album/19#29
Някой ползвал ли я е и какви са отзивите?Иначе струва 8лв.,което ми се стори много Shocked,но незнам колко струва иначе
Аз пък днес реших да се пробвам да направя фондан и то както винаги се случва като за първи път взе,че стана CrazyВъодушевих се,защото вчера ровейки се из библиотеката на свеки се натъкнах на една сладкарска книга от
(не се смейте Blush) от 1958г. Shocked,но пък намерих много подробно обяснение за правене на фондан.

Снимах малко как става-който се интересува от тук нататък

# 171
  • Мнения: 6
Моля напиши рецептата.Много ти благодаря предварително.И ще ви моля за идеи за кръщене.

# 172
  • Мнения: 452
Фиорче,сподели повече за този фондан.Аз имам една книга от майка ми но е от 1966г. там също е обяснено как се прави фондан,може би е същия.
Аз почти само със сметани правя торти,но с такава не съм правила,ако някой друг е ползвал да сподели.
И така и така пиша да си покажа последните произведения.Малко са целулитни но немога да заглаждам добре и това си е,пък и тестото си разточих доста тънко.



# 173
  • Мнения: 310
Бъни, точно така, съхранява се в хладилника  Peace
raya_usa не мога да не ти похваля тортите, просто ми харесва стила ти на работа   Grinning

# 174
  • Мнения: 4 358
Бобсито мерси  bouquet.
Фиорче и аз ще чакам за фондана.
Момичета как да спася тесто което се рони ужасно.Правих това на Нелка и малко не ми достигна пудрата захар.И аз сглупих та сложих нищесте.Прибрах в хладилника.Днес почнах да доумесвам обаче така се рони - нищо не можах да моделирам Embarassed
Нищо няма да ми стане от тортата Sick Sick SickОсвен друга украса ли да мисля.
Ох извинявайте тръгнах да питам за тестото пък пак се заоплаквах Embarassed

# 175
  • Мнения: 2 185
Бъни, точно така, съхранява се в хладилника  Peace

 newsm78 newsm78 newsm78 защо така реши?

# 176
  • Мнения: 4 358
Бъни, точно така, съхранява се в хладилника  Peace

 newsm78 newsm78 newsm78 защо така реши?
Кларите а ти къде съхраняваш захарното тесто.Да не би от хладилника така да се рони моето.Спасение за това ,че се рони има ли Sick

# 177
  • Мнения: 2 185
Твоето вероятно се рони от нишестето.
Аз държа тестото увито във фолио и в плътно затворена кутия в шкаф...с месеци си стои и нищо му няма  Peace . Не бих държала тесто в хладилника, изключая шоколадово  Peace .

# 178
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Твоето вероятно се рони от нишестето.
Аз държа тестото увито във фолио и в плътно затворена кутия в шкаф...с месеци си стои и нищо му няма  Peace . Не бих държала тесто в хладилника, изключая шоколадово  Peace .

Руска мастика 2 също се държи в хладилник. Ако се рони много се слага за секумди в микровълновата и се оправя. Стига да нее прекалено много захарта и за това да е твърдо.

# 179
  • Мнения: 1 486
Бъни,barcela,аз само го направих,все още не съм го употребила,защото пише,че трябва да отлежи
6-24ч.Иначе ми звучеше и винаги съм си мислела,че е многоооооооо сложно,но не е така Peace

Общи условия

Активация на акаунт