Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
Как се нарязва блат за торта и как се сиропира?
Как се използват прахообразните хранителни оцветители?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
Най-бързо се втвърдяват захарните покрития, съдържащи желатин, така че са подходящи за по-сложни и големи фигури, които трябва да изсъхнат по-бързо. Важно е да знаете, че ако правите фигури или цветя за торта, е добре да ги направите поне един ден или два предварително, за да сте сигурни, че са напълно сухи.
-
Как се нарязва блат за торта и как се сиропира?
-
Как се използват прахообразните хранителни оцветители?
-
Как да намажа тортата отстрани с крем, без да зацапам подложката?
-
Какви материали и техники се използват за създаване на дърво на торта?
Много искам да измайсторя нещо за рождения ден на детенцето... чудя се дали да не си купя готова моделираща маса, ама на Кадемлия ги продават в едни кофи, какво ще правя останалата 

Калин и Ели искаха нещо сладко..и аз само това измислих с подръчни материали, а исках и да се пробвам дали ще мога да направя торта за предизвикателството, ама ръката ми отказа и това е от мен 


Пепи, розичките от руска мастика 2 ли са?
Има около 20 тънки прътчет залепени по обиколката на тортата и 5-6 реда ленти. Лентите се прекарват веднъж отгоре на прътчето, веднъж отдолу. Свръзката гледате да е винаги отдолу. Прътчетата трябва да са четен брой за да стане добре.

