Бъни, детенце със сигурност ще се зарадва
Аз от много време не съм писала... просто нямах поводи за торити (двете за домашна консумация не ги броя), но ви чета най-редовно. Понеже вече много ми се правеше торта, та реших да направя една за подарък на моите кумове, които празнуваха 13-тата годишнина от сватбата си. Ето какво се получи:
още снимки:
http://slingbebe.multiply.com/photos/album/2/torti#21
Ето и няколко снимки от „производствения” процес:
http://slingbebe.multiply.com/photos/album/3#11
Тортата е с блатовете на Пепи. Вече няколко пъти ги правя и рецептата няма грешка. Пепи.. Кремът е сух крем брюле на Viva (купен от Торнадо) смесен със сметана. Имам въпросче към правилите този крем: Самото брюле след като се охлади 2 часа стана много твърдо. Едва успях да го смеся със сметаната, даже накрая миксера не успявяше да го бърка и разбърках с лъжица. Направих 100 гр. сух крем и смесих после с 300 гр. сметана. Стана ужасно гъсто едва го намазах върху блатовете. На вкус си наподобяваше точно маслен крем. При вас така ли става?
blueeye®, може ли подробности за тези стойки? Ти за колко човека торта ще правиш? Тази стойка на 3 етажа дали хаща торта за 100 човека?
Моята стойка за мъфини я правихме от дистанционери за мебели и парчета плексиглас, но се опасявам, че не става за торта. Ето я все пак : http://slingbebe.multiply.com/photos/album/5/svatbata_na_Valq_i_Niki#6
Не се разглобява както тези купените, за да се сложат отделните етажи и после да се сглоби.