Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 31 725
  • 306
  •   2
Отговори
# 255
  • Мнения: 326
краси.мира,  много хубава мартеничка
Бъни,  детенце със сигурност ще се зарадва
Аз от много време не съм писала... просто нямах поводи за торити (двете за домашна консумация не ги броя), но ви чета най-редовно. Понеже вече много ми се правеше торта, та реших да направя една за подарък на моите кумове, които празнуваха 13-тата годишнина от сватбата си. Ето какво се получи:


още снимки:
http://slingbebe.multiply.com/photos/album/2/torti#21

Ето и няколко снимки от „производствения” процес:
http://slingbebe.multiply.com/photos/album/3#11

Тортата е с блатовете на Пепи. Вече няколко пъти ги правя и рецептата няма грешка. Пепи..  bouquet Кремът е сух крем брюле на Viva (купен от Торнадо) смесен със сметана. Имам въпросче към правилите този крем: Самото брюле след като се охлади 2 часа стана много твърдо. Едва успях да го смеся със сметаната, даже накрая миксера не успявяше да го бърка и разбърках с лъжица. Направих 100 гр. сух крем и смесих после с 300 гр. сметана. Стана ужасно гъсто едва го намазах върху блатовете. На вкус си наподобяваше точно маслен крем. При вас така ли става?

blueeye®, може ли подробности за тези стойки? Ти за колко човека торта ще правиш? Тази стойка на 3 етажа дали хаща торта за 100 човека?
Моята стойка за мъфини я правихме от дистанционери за мебели и парчета плексиглас, но се опасявам, че не става за торта. Ето я все пак : http://slingbebe.multiply.com/photos/album/5/svatbata_na_Valq_i_Niki#6
Не се разглобява както тези купените, за да се сложат отделните етажи и после да се сглоби.

# 256
  • Мнения: 208
Хоп-хоп цоп и от мен.
Тeti78 добре дошла направо ме срази  smile3556 и ме спечели ЦЯЛАТА  newsm51 и аз да почна с въпросите как се  прави 3D торта почти без блатове???. Ако не е голям проблем за теб моля те сподели АААА??? newsm17. Какви са тия кремове? Една две рецептички моляяя. Най добре и примерна комбинацийка

# 257
  • Мнения: 264
Бъни много вкусна изглежда тортата с тези орехи наръсена от горе, направо ми идва да я захапя. Не се ядосвай сигурна съм че детенце ще се зарадва, защото е направена с любов.  Прасчо се е получил, просто е трябвало с една четка да му оцветиш коремчето и вътрешната част на ушите с по-тъмно розово. и никакви сълзи, така се нервираш допълнително и разваляш целия процес, трябва да се готви с настроение. Аз като се нервирам нищо не става.
Чародейка страхотен пудел се е получил. Аз като разпитваше за него си викам гледай как се хвърля директно в дълбоките води, но се е получил. Браво.
Кони много изпипана торта.
И мартеничката е страхотна, както и Бългърската торта.
Тeti78 и аз нямам търпение да чуя повече от теб. Невероятни неща има в сайта ти.

# 258
  • София
  • Мнения: 2 118
Пусти му и нет, едва видях някои от снимките -

Клер, много мило момче с носия! Тортата е много семпла и силна, все едно е в космоса това момче, а надписът е красив!

Бъни, това, което те предава всеки път е покритието и цветовете. С прасчо си се справила доста добре, пчеличките почти не се забелазват на този фон - ако беше я покрила с кокосови стърготини само, щяха по-лесно да изпъкнат детайлите. Ре се предавай, просто вземи и направи една торта само заради украсата, ако трябва, украси обърната тенджера, но не се предавай.

Кони, радвам се да видя пак твоя торта - доста високо сърце, предполагам не е било лесно покриването:) Много е нежна!

Карпс, нежна торта за мама, да ти е жива и здрава:)

# 259
  • Мнения: 4 358
Момичета много ви благодаря за коментарите.Много са ценни за мен. Дими точно си уловила къде е препъни камъка при мен.Ако ти кажа от какво приспособявам цветове ще се хваниш за главата - то жили бони ли не са, какао ли не е, лакта бонбони ли не бяха ooooh!.
Вече съм се наканила - докато не отида  при г-жа Костадинова за боички и цяла кофа моделираща маса няма да мирясам.То от нищо не може да се получи нещо.Само Ванчето го умее това Peace Peace Peace
Иглика благодаря и на теб - аз доста гледах това прасе и видях, че корема му е по тъмен но при мен за съжаление такава боя не се намери - само едно розово и то не помня от кога ooooh!
Както и да е - детето видя вече в нета тортата и лудо подскачане е паднало.Дано и утре да е така.Даже е познало прасето, че е от Мечо Пух hahaha hahaha hahaha hahaha - голямо въображение има това детенце Heart Eyes
А и да ви питам, че все пропускам - каква е цената на Кадемлия на моделиращата маса и май по 5 кг.беше ако не се лъжа newsm78

# 260
  • Мнения: 1 485
kony,много нежно сърце!И въобще твоите произведения са фантастични всички до едно!!! Hug
Бъни,Димитрина е права-вземи една тенджера и украсявай,но не се предавай Naughty
Щом не ти се получават тестата-вземи си ГММ,от Кадемлия е 32лв.(поне беше newsm78) и тренирай на воля!
С 5 кг доста ще се изпотиш! Wink Joy Peace

# 261
  • Мнения: 310
Бъни  готовата моделираща маса е в разфасовка от 4,5кг. и доколкото помня мамите тука бяха казали, че е 32лв. (или поне това е ориентировъчна цена)  Simple Smile
kony  влюбих се в тортата ти  Wink  много е нежна

# 262
  • у дома
  • Мнения: 1 581
kony, carps,  много нежни торти  Hug а и мартеничките ми харесват  Hug   bouquet

blueeye®, може ли подробности за тези стойки? Ти за колко човека торта ще правиш? Тази стойка на 3 етажа дали хаща торта за 100 човека?
Моята стойка за мъфини я правихме от дистанционери за мебели и парчета плексиглас, но се опасявам, че не става за торта. Ето я все пак : http://slingbebe.multiply.com/photos/album/5/svatbata_na_Valq_i_Niki#6
Не се разглобява както тези купените, за да се сложат отделните етажи и после да се сглоби.

за стойките -  в Илчовски продават 3 етажни (37.00лв) и 5 етажни (57.00лв). В момента имаха в наличност само 3 етажните и момичето я премери, та ми каза размерите - диаметрите на етажите са по 12см, 20см и 30см  Peace т.е. според мен за около 50 парчета   newsm78 може би _Пепи_  да ни ориентира  Blush височината между етажите е 16см  Peace 5 етажната може да се поръча и до 3-4 дни ще е в магазина им, размерите не ги знам, но предполагам ще има два по-големи диаметъра, освен горните 3  Thinking
тортата, която ще правя най-вероятно ще е за 80 човека... т.е. ако купувам от тези стойки ще е 5 етажна със сигурност, а и задължително такава, готова, която да се разглобява, защото изискването на ресторанта е ден по-рано да се занесе тортата, като я съхранявали разглобена в хладилник  Rolling Eyes

най-вероятно някой Варненска мама ще я пращаме на разузнаване  Whistling Whistling щото друго си е око да види и ръка да пипне  Mr. Green

# 263
  • Мнения: 4 358
Кони забравих да те поздравя за тортичката покрай моите перипетии.Разгледах и производствения процес.Много изравнени блатове Peace браво.
Един блат ли пече или после ряза newsm78 ,че нещо на снимката май се виждат като отделни блатове.
Идеално покритие, много хубави цветчета Peace Peace Peace
Бобсито,Fior - вярно много ще се потренира с тия 5 кила hahaha hahaha hahaha
Остана ми сега от тази торта последната бяло тесто от на Нелката и зелен маршмелоуз.И пак торти взеха да ми се привиждат Rolling Eyes - как ще разточа зеленото и ще ме направя отгоре бели рози или други цветя примерно за 8 март Crazy.Ей голяма краста ooooh! ooooh! ooooh!

# 264
  • Мнения: 326
забравих да кажа откъде гледах тортата Embarassed
http://www.bakedecoratecelebrate.com/images/projects/prettyinpin … pinkheartcake.jpg

dimitrina73, сърцето е високо точно 9 см. Винаги си меря тортите преди да ги покрия с ММ. Все ми се струва, че са ниски  Mr. Green Последните 2, които правих бяха по 10 см. С покриването не съм имала проблем. Този път разточих ММ малко по-дебело и стана доста по-лесно покриването, понеже като е по-дебело тестото прави по-малко гънки в основата на тортата.
blueeye®, мерси за инфото. Ще чакам с нетърпение да видя 5 етажната торта.
Бъни, блатовете са печени на 3 пъти. Преди печене заглаждам много добре самото тесто във форимата и при печенето блата се надува равномерно навсякъде. Исках също да ти благодаря за клипчетата за правне на разните животинки, които пусна малко по-напред в темата. В скоро време и аз ще се пробвам.

# 265
  • Norge
  • Мнения: 2 311
carps, поздрав за рождения ден на един толкова скъп човек.    bouquet
Направила си една много елегантна торта в цветове, подбрани с вкус (и безспорно с обич Heart Eyes).

краси.мира, знаеш ли че така, от разстояние, дори бях забравила за мартениците и твоята торта ми дойде като хубаво подсещане. Колко време ти отнеха фигурките?

kony , поех си шумно и дълбоко въздух когато видях снимката на тортата ти. Красиво, семпло и  въздействащо. Явно дългото НЕправене на торти не ти е попречило да се справиш така добре.
И толкова висока. Peace  Красиви са високите торти. На мен май никога не ми се получават така. И аз често ги меря, но то е защото понякога ги обличам в пандишпан (вместо масло) и са все по 6_ 7 см.

Бъни бе, тебе те оставих на опашката. И ти дължа едно извинение...в аванс, още преди да съм казала каквото и да е. Е да де, то е точно защото знам какво ще кажа.  Twisted Evil
А то е нещо такова: съжалявам, обаче много се надявам и в бъдеще все такива проблеми да си имаш с тортите, които (смяташ да) правиш. Така хубаво ме разсмя  Heart Eyes с тези си забавни описания на процеса, че с удоволствие бих чела още такива за дебели търтеи, за малинки през зимата и за Мечо Пух на БДЖ_ линията.

Еее, смехът си е смях, шегата_ шега, наистина беше смешно, но се радвам да видя, че явно желанието не те е напуснало.  Peace
Дима ти е писала неща, които и аз намирам за правилни: това, че ако фонът на тортата ти беше едноцветен и гладък, същата тази украса щеше изведнъж да има съвсем друго въздействие. Сега фигурките не се открояват, на теб не ти се получава ефектът, който желаеш, поставяш още украса (малинки Wink), чувстваш, че и това не е отговорът и се отчайваш. Отделно това, че материалите също не се подчиняват. Да те успокоя: тъкмо покрих една торта...от втория опит.  #2gunfire Ами...не се получи от първи път. Така че всеки си има същите или поне подобни неволи, всички минаваме през същия учебен процес.
 Сега добре си решила с бялата и зелената маса (тесто), която ти е останала. Първо си поиграй и си направи цветятя, а едва когато си готова с тях, започвай и тортата, иначе стресът е голям, особено когато има конкретен повод.
Ако на Нелката тестото  Laughing ти идва кораво дори след като се опиташ да го омесиш отново, измий ръце и ги подсуши до степен както преди да ги намажеш после с крем. И така, с още меки от водата длани меси тестото, евентуално повтори процеса. На мен това ми е постоянна процедура, аз на практика работя до самия кран и мисля, че ако нямам достъп до течаща вода, не бих могла да направя каквото и да било.
Ами това е. Чакам сега да видим с 4, 5 кг пластелин какво ще се получи. Twisted Evil

# 266
  • Мнения: 264
Бъни в началото като влязох в тази тема си мислех и без това е трудно ще си купя готова маса за моделиране, ще си взема готови блатове и боички и ще се справя. Като отидох на Кадемлия обаче се оказа, че една гелова боичка е 20 лв, масите са 30 и няколко лева 4.5 кг , но трябва да избереш между бавно и бързо съхнеща - тоест не можеш да ползваш кофата за покритие на  торти и фигурки  едновременно. Разбрах, че готовите блатове въобще няма да ми стигнат за пранираната торта, трябва да взимам две кутии и т.н и т.н Като сметнах каква сума трябва да извадя за една торта и се хванах за главата  ( само да кажа, че с имам хора в сладкарница Неделя, които ми правят чудеса по поръчка на цената на материалите, като за роднина).  Та а ха да  се откажа и си викам чакай да пробвам някой теста от библиотеката, ако ме бива ще си купя каквото ми трябва. Две теста от по килограм изхвърлих заради гафове, после взех да пробвам с количество по една трета от даденото в рецептата сиреч малко количество. Получиха ми се домашния ММФ, руската мастика 2 и това на Нелката, което дали защото го нагодих най-добре , но ми допадна. Първо оцветявах със сокчета степ ( разтваряш в малко вода и прецеждаш през цедка) стават като течна боя и ги слагам като вода за желатина. Получават се страхотни цветове от тях - с червеното можеш да насищаш от бледо до тъмно розово, само синьо и зелено няма, но аз имах зелена течна боя от Кадемлия, още от коледните сладки. Дори успях да забъркам едно почти черно за рисуване върху фигурките. Фигурките миришат страхтно, но не стават за ядене, защото имат ужасен кисел вкус. Но аз и без това нямам намерение да ядем фигурките. Сега си намерих едни бой за яйца каквито Ванчето показа ( пише на тях, че са сладкарски) и с тяхнещата стават ОК.
Та според мен наистина збъркай  още няколко пъти тренировъчно тесто докато го олучиш - поне влагаш за пет лв материали в него.  Оцветявай си тренировките със степчета - на всякъде има и според мен ще имаш резултати. Ако никога не си моделирала не очаквай нещата да ти се получат веднага. Що сапун съм похабила аз в първи курс зъботехника да скулптирам и учителката ми казваше, че никога няма да стане от мен зъботехник. и пръстите си изпорязвах и миришех на пераня от сапуна Дуру дуру - имаше стружки по мен непрекъснато. Но съм безкрайно упорита, като рак и сега дори уча новаците на моделаж и работя в  лаборатория в която не биха държали посредствени работници вече 7 години. Та опити и практика са му майката. Опитвай се да възпроизвеждаш форми които имаш пред теб за модел обемни, да може да ги разглеждаш от всички страни и да ги сравняваш с това което правиш.
Стана еднин безкрайно дълъг спам, ама дано съм била полезна.

# 267
  • Мнения: 1 610
Някой пита за поръчка от Wilton! Аз съм поръчвала от немски сайт естествено, във Германия е 6 евро поръчката , до БГ ...трябва да им се обадиш да питаш...Много са съвестни и работят бързо, което е нетипично за германци
http://www.backfunshop.de/200/cgi-bin/shop.dll?SESSIONID=0833085 … &AnbieterID=1

# 268
  • Мнения: 4 358
Нелка, Иглика  Hug Hug Hug.
Нелка да ти кажа за твоето тесто - то при мен въобще не е толкова твърдо както казваш ти.Меси си се добре, но като се опитам да направя фигурки  примерно мече - щом сложа главата отгоре тялото се сплеска.Т.е не издържа тежината.Може би трябва още да го доумеся с пудра захар та да стане доста твърдо.Може пък тогава по лесно да се моделира.Като почна белите цвутя от него да правя ще снимам процеса и ще покажа.

# 269
  • Мнения: X
Честита Баба Марта! Много здраве и усмивки на всички! 

Бъни , добра си е тортата...може би само покритието трябваше да е едноцветно,за да изпъкват фигурите! 

Кони,много нежна и сантиментална торта! Елегантна и красива!  Peace   

nelka.nelka , радвам се за хубавата емоция!Фигурките ги направих за около час,но после рисуването доста ме измъчи...за трети път се пробвам с фигури...ох,хич не е лесно.Добре,че съм инат и ми се занимава...иначе и аз като Бъни доста често се отчайвам. 

иглика333 ,аз имам само бавносъхнеща маса и фигурките ги правя с нея.Изсъхват си добре.

Общи условия

Активация на акаунт