Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

• 32 778
  • 306
  •   1
Отговори
# 240
Лелеееее, тук става все по неземно Hug Hug Hug

Аз за пудела, да си кажа честно, като каза че ще правиш пудел си представях предишния пудел и тотално не знаех как ще постигнеш ефекта, щото и аз въпреки че слушах обясненията - не бих могла. Затова много ти се изкефих за решението за полегналия пудел - страхотен е.

А пък тия сърчицаааааа - и ти Буболинке, като Милена, си направила разкошотия, страхотия. Великолепие.

А пък тези чуждоземските торти - нямам думи.

Между другото, хареса ми и идеята за печка торта - много хубава е.

Клеърет - като видях тортата се сетих че оня ден си мислех, че една от темите, на които Тандури държеше за предизвикателството, беше България. И се чудех, че аз не мога да измисля нищо. Излизат ми пред погледа в съзнанието, рози, много розов цвят, защото аз лично се впечатлих сташно от празника на розата в Казанлък миналата година, от кошовете розов цвят, от купищата им, аромата, който пръската във въздуха, абеееее магично беше. Ама рози не ми се връзва на тората - някак е пълно с торти рози и не се асоциират с България. После нещо от типа паметника Шипка, Рилски манастри и от сорта и до там.... И пак не ми се връзва...Та сега като видях твоята - много ме зарадва. Но може би мисълта на хората , които са далеч от Б-я е различна от тази на нас, които сме всеки ден тук и виждаме кофите преливащи боклук, минаваме през дупките, които вече се почти непреминаваеми и чупим колите си, виждаме съседа, който си хвърля пликчето с боклук от прозореца, или се качваме в асансьора с децата си след някой, който излиза от вътре пушейки цигара и на нас ни се налага или да се качваме пеша, или да умираме в асансьора....и още и още и още..... Някак си губя патриотизма си в ежедневието, което ни натиска.....
А ако добавиш под този надпис България на кирилица, зле ли ще седи - така ще ги има и двете. Гледам, че имаш малко място отпред и отдолу newsm78

И по другата тема, хем да не е спам, пускам тортата, която сама се предложих да направя, за да се упражнявам - на една колежка направих торта Барби, за нейното момиченце. И понеже я занесох в офиса -...........дали съм била приемала поръчки. Амиииии ако работя сладкарка, може би бих. Ама за 20 лв не бих го правила Peace Пратих ги в магазина..... Явно всички в началото, поради големия ентусиазъм, желание да се упражняваме и усъвършенстваме ни трябва повод и подаряваме труда си. Защото освен всичко имах си и работа, пък и родителска среща предната вечер изскочи, та съм я правила по нощите....... Явно е синдром на начинаещия. Иначе всички роднини, особено домашните, вече не щат да ядат торти Joy Joy Joy Нещо соленичко били искали hahaha

Имам много кусури, но и за формата за роклята се оказа, че няма подходящи купи......но това е положението. На мен лично ми се видя не проста работа. И панделката е отвратителна и даже не знам защо я оставих отзад....Абе - все пак си беше упражнение. Ще го мисля за друг път ако ми се наложи по добре да стане....

и още две три тук

# 241
  • Czech Republic
Здравейте! Grinning
bubolinkata ,разкошни бисквитки си направила!А снимките са невероятни! Hug
Благодаря за подробното разяснение!!!  bouquet
tetty71,добре дошла!И аз се нареждам за повече информация Laughing
Clairette,много ти е хубава тортата Hug,но момъка в носия просто е върха!!!

Аз вече направих опит с фондана,който забърках онзи ден.Установих,че може да се ползва идеално и като айсинг,
пробвах върху готови бисквитки-много лесно се шприцова-ТУК,
идеално решение е и за глазура на бисквити и сладки.Получава се много гладко и лъскаво покритие.
Опитах и да шприцовам сметана,оставих за едно денонощие в хладилник-не е мръднало,ето ТУК
и последното което опитах-разлепих от хартията готови изсъхнали елементи-и те се получиха добре ТУК
Лично на мен ми допадна много! Peace
За сега-това,дано съм била полезна с нещо,остава да пробвам и върху торта,но по късно  Hug

Фиорче хубу де, ама дай рецептата! Heart Eyes

Krische, много добре си се справила с Барбито!  bouquet С какво покритие работи - много лъскаво стои?

# 242
Нат, ще я дам ,ама аз все си мисля,че е знаете и още повече ти Grinning
Само да питам-рецептата от 1958 Joy ли да напиша(тя с обяснения като за по начинаещи Wink) или от рецептурника ми по сладкарство?
Казвай и я пиша веднага Peace

# 243
  • Czech Republic
Давай тази с повечето обяснения, за да няма после неразбрали! Joy

# 244
Фиор, както във едноименния виц, и двете , попе, и двете!
Мен лично ме интересува рецептата на това, което си забъркала стъпка по стъпка в страницата си.
Krische, - да знаеш,че всеки път внимавам да не напиша kirsche/ череша/ по навик- иска ми се да видя и панделката, дано си снимала и да качиш. И кусурите са важни. Аз снимам от всякъде да се видят всички проблеми. Някой ден като задобрея и дойдат младоци да гледат какво може да се случи  Joy

По темата цени на торти - тук обикновена торта с украса от пош е в рамките на 10- 15 евро. Друг е въпроса, че не са ценители и хубаво украсена торта едва ли биха купили за много повече. 20 лева за торта с фондан е смешка, материалите не можеш да си платиш. Иначе съдържание на тортата- черешова, с ядки и сметанова/ бял пандишпан с бяла сметана , най-често с ягоди/. Освен тези + чийзкейк/ кезекухен/ тук друго не се яде май.

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 11:45 от rien

# 245
  • На края на света !
Ох и аз се чудя на кой да  си предложа услугите ,да пробвам пак нещо ,но като ви слушам ,че после няма отърване ,ще се замисля  Laughing иначе и ние още дояждаме тортата и май скоро няма да има повод за торта  Tired но ще видим  Laughing
Момичета вие сами ли си правите тестото за фигурките ,при мен освен цветя друго не се получава   Tired а и като гледам тези приказни барбита така ми се иска да пробвам да направя едно  Simple Smileмного ми харесват  Heart Eyes

# 246
Ето рецептите за фондана,понеже са дълги ги сканирах Wink
http://petrova03.multiply.com/photos/album/19#40-това е първата,по която аз правих
http://petrova03.multiply.com/photos/album/19#41-продължението
http://petrova03.multiply.com/photos/album/19#42-и от рецептурника

Натистнете зума,за да ги видите по- ясно.

# 247
Нат, това Барби е с готова бавносъхнеща ММ. Ама малко се опитах да сложа дъст, от тоя перления, за придаване на сатенен ефект, ама преди това бях почистила с малко водка захарта, която тук таме беше останала от точенето, пък не беше изсъхнала, а нямах време и трябваше да излизам да я нося...... и от там тая лъскавина. Пък и се вижда повече на снимката, отколкото на живо, защото така пада светлината, ама то и снимане имам да се уча как се прави...... то едната лудост следва друга лудост..... и така....

Изобщо не я снимах отзад, защото много се нервирах и не ми хареса и ме беше яд и въобще се обидих на себе си.......

# 248
  • Велико Търново
Ето ме и мен Черпя мама има рожден ден  cook

Много набързо я направих и ми беше по-лесна от детската

# 249
blueeye® в Новаджел има, само че няма снимка.В старият ценоразпис цената е 35лв. Може да се разходиш до там и да видиш какво представляват.
carps  Ч.Р.Д. на мамето ти, мн хубава торта си и спретнала   Hug
Fior   мерси за рецептата  Grinning
Krische   много хубаво барби, не знам какво толкова и се ядосваш на тази панделка, като всичко друго е перфектно  Peace

И сега да ви питам нещо - продават ли се правоъгълни форми, но от тези откопчаващите се.В интернет видях само кръгли и с формата на сърце.Днес обиколих магазините в квартала ми и никъде не намерих такова чудо (може би защото изобщо няма такива  hahaha  )

blueeye® сега видях, че пише че поставките са пластмасови   doh

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 13:05 от Бобсито

# 250
Бобсито, такива форми имаше в "Щъркелите"...И правоъгълна,и квадратна.
Скоро гледах квадратна и в Пикадили,може би и правоъгълна е имало...

carps, ЧРД на майка ти,много хубава торта си и спретнала!    Peace 

Krische, барбито е разкошно,какво не му харесваш?И на мен ми се прави едно такова,ама пусто като няма момиченца около мен... 

bubolinkata, страхотни сладки,толкова нежни и прецизни...!

# 251
  • Norge
Момичета, сътворили сте истински красоти през последните дни, при някои може да се говори за изкуство, толкова е изискано. Вкл. снимките.

Клерет, разбира се, не мога да те подмина: юнакът с носията ме срази. Heart Eyes

Тети, поздрав. Имам въпрос. Моля теб (и всички останали) да не бъда възприета като неучтива, напротив, оценявам работата ти във всеки един смисъл.
Но надникнах в страничката ти и ми се иска да запитам: кому е нужна тази конструкция от ориз и спойка?  Thinking Това не е торта, това е вид украса/декорация.  Blush
И друг път съм се питала същото когато съм гледала изработки с тази техника, но за първи път задавам въпроса гласно (ммм....образно казано гласно).

# 252
tetty71, добре дошла и от мен!Тортите ти са едни малки шедьоври...  Peace 

Клеърет,много българска торта!Дори и с този надпис.

Айде аз да открия празника на Баба Марта...идеята беше мааалко по-друга,но това се получи в крайна сметка.

и още
http://www.teilor.snimka.bg/album.php?album_id=272114&pid=10807870   

# 253
краси.мира мерси, утре ще отида до Щъркелите, дано да работи  Rolling Eyes Разкошна торта си направила   Grinning
А някой поръчвал ли е от Wilton разни джаджи, интересува ме дали доставката излиза скъпо  Thinking

# 254
Оле момичета бързах ,бързах да си пусна тортата.Викам си от последния път няма много да са писали пък то #Crazy.И сега след тези красоти отново се явявам аз Embarassed
Ох  ooooh! страшно се измъчих.Три пъти ревах като луда smile3511 - то не бяха теста забърквани по сто пъти.На Нелка бърках, Маршмелоуз бърках, на Ванчето щоколадовото.И това всичкото в отчаянието си все пак да зарадвам детето дето ми поръча торта.Както знаете Динозавъра от Данонино си поръча детето ама... newsm45 леля е с две леви ръчички.
Ужас.Направи ми идеше да се откажа веднъж за винаги от тия торти - рева и си викам тая ми е последната торта.
Та ето да видите - не ща да ме хвалите Praynig Praynig Praynig искам да ми намерите кусурите.Нося на критика и хич няма да се сърдя каквото и да кажете PraynigВътре тортата е Медовик с крем като на Пепи - сметана .Ванче душо специално за тебе да кажа - три часа точих блатове блат по блат отделно и се дупих на печката.Рева и те споменавам ooooh! - права е Ванюша дето блатове не пече  Rolling Eyes
.

и близък план

Каквото можах това творих.Кво прави тоя Мечо Пух тука никой не знае, някакви пчели се явяват - по сроко търтеи дебели, влака няма да го коментирам ooooh!.Както виждате има опит за пролетна идея в тази торта - мозъка ми шеще да се пръсне да мисля какво да направя Sick защото първоначалната идея отиде по дяволите.Та някакви кокичета има.Ама и къпинки  ooooh! - какво дирят те заедно с кокичетата - ранозрейки някакви hahaha hahaha hahaha - дано детето да не задава утре подобни въпроси, че ще се #2gunfire

Да поздравя всички вас за невероятните торти - Елена - К, Чародейка - невероятно е кученцето ти Peace Peace Peace, Буболинка очите ми останаха в подаръка за мъжа ти Peace Heart Eyes Peace много изяшноМуцунка, - , Кларите - тоя чичка е един добре гледан българин юнак  Peace Peace Peace много хубава си е тортата даже, Крисчето вече и Барбита прави - Крисче евала, много бързо напредваш, Carps - да е жива и здрава майка ти - много хубав букет ще и поднесеш Hug.
Краси Мира като видях твоите човечета и Peace Peace Peace #Crazy - аз не можах и едно да направя.

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 17:48 от Бъни

Общи условия

Активация на акаунт