Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 32 778
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 610
Тети, къде живееш, че си правила торти с имената на децата ми. И арабската анимационна баба?Умм Кхамаз

Редакция>Отговорих си,живееш, където  предполагах!
Мисля, че това предполага добрата работа до голяма степен. Евала супер са тортите!
Но и цените им са добри. Аз ли лошо смятам или са 60-170 евро . Така трябва!

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 23:14 от rien

# 226
  • Мнения: 17
Тети, къде живееш, че си правила торти с имената на децата ми. И арабската анимационна баба?
В Дубай съм, със сестра ми имаме сладкарница, в която преди моето пристигане се правеха торти от типа на неделските. Аз съм операционна сестра по професия и преди година пристигнах в емирствата, за да помогна на сестра ми в бизнеса. Та от човек, който до момента не можеше да опече и един кекс, открих, че мога да пресъздам всякаква форма и да я декорирам, при това без никой да ми е показвал кое как се прави. Та... толкова по въпроса за професионализма. Не знам никакви специални техники, просто ми трябва снимката не това което искате като торта и някакси винаги се получава, при това винаги е добре. В момента съм единствения декоратор във фирмата, за съжаление все още не мога да пека даже и кекс,  Laughing и да ви кажа дами, искрено ви се възхищавам за разнообразието от рецепти, които споделяте във форума. Колкото за декорацията, винаги можете да ме питате ако нещо ви интересува.

Колкото до арабската Ум Хамаз - бяха ми изпратили снимка от филмчето с молба да я направя на торта. Та така... А относно цените - с тях се оправя сестра ми, мойта работа са тортите, обаче да ти кажа, колкото повече  вдигаме цените, толкова повече хората поръчват. Не са евтини, но примерно днес правих кола Астон Мартин, която ми отне само като декорация около 5 часа, дето се вика един работен ден е 8 часа.  Утре ще пусна снимки - стана много добра ( колата де ).

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 23:23 от tetty71

# 227
  • София
  • Мнения: 2 130
tetty71, чудна история имаш - вълнуващо е как човек намира съвсем случайно поне едно от своите призвания! Разкошни торти, казваш, че ти само декорираш, а други пекат и правят кремовете...Може ли все пак да разкажеш какви са вкусовете там, какви блатове и кремове се предпочитат (като казваш Неделските, имаш предвид външен вид или и вкус?) Разкошни неща виждам на страниците на албума ти! Винаги ми е било любопитно - (и накрая съвсем откровено ще споделя любопитството си) какво кара хора с доста голям професионален опит да се включат в темата ни, която е, в по-голямата си част, списвана от ентусиасти? Simple Smile) Т.е., какво намираш ти при нас? Hug

bubolinkata, в смисъла на горното, благодаря ти, че сподели твоите постижения. Украсата на сладките е невероятна като творческо постижение, но и много...изтънчена като техника и изработка! Удивена съм! Много бих искала да споделиш, тези "разтеглени" форми, като запетайки, като фойерверки - само айсинг ли е, или има и бои в незасъхнал айсинг, шоколад? Много успешна игра с консистенцията на айсинга си направила...ще трябва пак да ходя да ги гледам, невероятно удоволствие са! Честита годишнина!

# 228
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ооооооо, момичета, аз малко късно виждам поздравленията за мен, но нищо, много ви благодаря !

Чудесни торти видях, моята за РД я съчетах с тортеното предизвикателство, та затова няма да ви покажа нищо сега. НА втори март малкият ми син има РД, та тогава ще се появя със снимков материал ( надявам се, че няма да се изложа Laughing ).

# 229
  • Мнения: 17
Димитрина 73, хората с голям професионален опит сте повечето, които показвате рецептите си във форума, аз съм просто самоук, справящ се добре декоратор ( ентусиаст ).
 Относно тортите тук - следват френското влияние - приличат много на тирамисуто - почти нямат блат, само най-различни етажи от кремове и шоколад.
А във форума тук - възхитена съм от разнообразието от рецепти. При нас в Дубай често имаме клиенти, които държат единствено на външния вид на тортата и важното за тях като дойдат гостите им да възкликнат " Уаооооо..." . А дали тортата е вкусна или не - не ги интересува. При нас българите е обратното.
А печенето и приготвянето на кремовете - имам 5 филипинки, които правят само това, моето време отива само в декорацията - между 10 до 14 часа на ден. Във форума има много нови за нас неща, които като остане малко свободно време, ще ги накарам да пробват. Искам да разнообразя бкусовете на тортите ни и мисля, че ще го постигна с ваша помощ. Grinning

# 230
  • Мнения: 2 185
Буболинка- впечатляващо- страхотни курабийки, много изпипани  Peace.
tetty71 добре дошла, радвам се, че все повече професионално занимаващи се със сладкарство се присъединяват към нас  Hug .

Аз най- накрая направих торта, която мога да покажа тук, другите, които правих напоследък бяха за предизвикателството и стоят скрити  Laughing .
Поводът е събирането на Българската общност тази вечер по случай 3-ти март, ще има концерт, хора и т.н. , та това реших да е дизайна, половинката е голям хороиграч  Laughing , та затова да му угодя малко. Малко дебеличък ми стана чичкото, ама така по-автентично.
Тортата е с шоколадовите блатове на Нелка, Ганаш + доста ягоди и банани. Направих и фондана на Нелка, добре ми се получи, но част от желатина не ми се беше разтворил добре и на места имаше топченца. Затова го разточих махнах топченцата и го прибрах , за да го ползвам за фигурки.
Супер набързо направих всичко, ама какво да се прави  Tired . В бързината по инерция направих надписа на латиница  #Cussing out, а специално планирах да е на български и сега умирам от яд, нооо нищо не може да се направи вече, и снимката ми е кофти, ама бързах, че съм много назад с времето...



# 231
  • Мнения: 1 173
Димитрина 73, хората с голям професионален опит сте повечето, които показвате рецептите си във форума, аз съм просто самоук, справящ се добре декоратор ( ентусиаст ).
Първо добре дошла сред нас - много красиви неща правиш. Поздравявам те   bouquet
 Тук всички сме точно като теб -самоуки "ентусиасти" , никой не се занимава професионално с изключение на Албена  Wink
Стана ми интересно - как покриваш 5 етажна торта , ако отдолу е повечето крем - това направо ме  #Crazy изумява( сподели някой трик) . А 3Д тортите - и те ли са по същия начин ?
Клеър хехе, хубав чичко си спретнала . За надписа - то става навик ( четеш , пишеш все на англ.  Sad ) и по инерция човек се бърка ( и аз така подписах една картичка за Коледа , та чак ме хвана срам да не си помислят че се правя на "х'американка"  Laughing )  Да споделиш вкуса на блатовете  дали ти е допаднал .

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 00:43 от raya_рая

# 232
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
tetty71 много голямо впечатление правят тортите ти - страхотен албум.

Чародейка супер е пудела.

Clairette не се нерви тортата е супер пък надписа ще го изядете Simple Smile

# 233
  • София
  • Мнения: 618
tetty71 ти си невероятен талант  bouquet Посмях се на воля на арабското момче  hahaha hahaha

Clairette Peace

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 08:13 от destini

# 234
  • Мнения: 492
Буболинка, курабиййките са уникални! като ги видях вчера в галерията останах  Shocked пред монитора. всяка една различна от другата, няма две еднакви. имала си страхотно търпение, поздравления smile3501 и аз се нареждам за по-подробни обяснения. честита годишнина  bouquet

tetty71, добре дошла. всеки , който разгледа албума ти би казал, че тортите ти са направени от професионалист с дълга траектория в областта на декорирането. поздравеления за това, което твориш, всичко е прекрасно smile3501  немога да се сдържа и да не ти задам няколко въпроса, които сигурно ще са интересни и на другите момичета.
1. с какво покритие работиш?
2. какви инструменти ползваш, виждам, че на някои торти има преливане на цветовете?
3. как се покрива торта направена основно от крем?
ако имаш време можеш да споделиш, някоя вкусна рецепта, ще ми е интересно да я направя  bouquet

# 235
  • у дома
  • Мнения: 1 581
пак красоти сте показали  newsm68 bubolinkata, tetty71 и аз се нареждам на опашката за по-подробни обяснения  Mr. Green

малко егоистично, НО имам въпрос - молба:


ще се наложи да купувам стойка за торта, 3 етажна (най-вероятно ще правя сватбена торта след няколко месеца) Thinking
ако сте проучвали или просто сте забелязали някъде такива стойки, читави и да не са безбожно скъпи, споделете  Praynig Praynig Praynig за Кадемлия не питам  Naughty, техните там са към 180 лева най-евтината или нещо такова. van444eto даде идея за Илчовски, там има ето такива, но не са показали цена и размер, което също е важно  Peace ако никой няма инфо, ще звъня да разпитам за тази, но и всякакви други идеи приемам,

БЛАГОДАРЯ ВИ newsm51

у нас още се дояжда втората торта от предизвикателството и е абсурд да направя някоя мартеничка, а имах желание  newsm78

# 236
  • Мнения: 492
blueeye, в www.sugarshack.co.uk   имат намаление на някои триетажни стойки

# 237
  • у дома
  • Мнения: 1 581
svetlane, Благодаря ти, но все пак мисля, най-добре от България да си се снабдя с такова нещо, защото с доставката ще ми излезе златна  newsm78

вече имам инфо за стойките в Илчовски, така че ме интересуват други места  Mr. Green  Praynig Praynig ако някой иска, ще напиша подробности  Peace

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 10:25 от blueeye®

# 238
  • София
  • Мнения: 178
Благодаря на всички ви за хубавите думи относно курабийките!
А сега отговори на въпросите:
Айсингът - правя го по стандартната рецепта - 3 белтъка, около 4 ч.ч. пудра захар (пресята естествено) и лимонов сок. Първо разбивам белтъците с две с.л. лимонов сок (лимоновият сок един вид "пресича" белтъка и вироятността от салмонелоза е минимална!!!). Разбивам ги с миксер, но на бавни обороти - идеята е само да станат на пяна, а не на сняг. Това е важно, защото в противен случай айсингът става шуплест, а не гладък и работата с него е некачествено. После постепенно се добавя пудрата захар - лъжица по лъжица, като се бърка непрекъснато с миксер, пак на ниска степен. Количеството на захарта се определя от това каква гъстота желаете. Аз лично първо правя по-плътна консистенция, която в последствие си разреждам с лимонов сок. По-твърдият (гъст) айсинг се използва за очертания и бордюри. По-течният - за запълване или за намазване на самата курабийка.
Работата с айсинг - В малки бурканчета си разделям необходимото количество и боядисвам в съответния цвят. Ползвам всякакъв вид бои - и течни, и на прах, и по-гъсти. От паус (оризова хартия) си правя малки пошчета, в които пълня айсинга. С тях работата е много лесна - не пропускат както платнените и не позволяват на айсинга да изсъхне, а накрая просто ги изхвърлям. Останалото количество айсинг разреждам с лимонов сок, но не прекалено. С него намазвам курабийките, т.е. той ми служи за основа. Нанасям го с дебела плоска четка, като се старая с минимум движения да го разпределя максимално равномерно.
Ако искам да получа този ефект

веднага след като нанеса основния слой, нанасям и малки капчици или тънки линии от друг цвят с помощта на хартиените пошчета и внимателно с клечка за зъби правя различните рисунки. Много е лесно и забавно, а ефектът си го бива. Важното е айсингът да е все още напълно течен. Засъхне ли дори и малко вече се появяват дефекти (на някои от курабийките си личи Embarassed).
Ако след нанасяне на основния цвят искам да направя релефни очертания, точици, чертички и т.н. като при тези

тогава трябва да изчакам основното покритие да позасъхне. В противен случай отделните цветове ще се слеят и няма да се получи желаният релеф.
За декорациите от захарно тесто като тези

използвах моделиращата маса на Ирида. Когато айсингът не е съвсем засъхнал, елементите от захарно тесто без проблем залепват за него. Не е необходимо допълнително лепило (вода, спирт, глюкоза, белтък или каквото и да било друго).
Имайте предвид, че айсингът изсъхва напълно доста бавно. Затова не бива да редите вече декорираните бисквитки една върху друга докато не са съвсем изсъхнали. В противен случай ще слепнат, а декорацията ще отиде по дяволите.
И най-важното - заредете се с много настроение и време! Само така успехът е гарантиран!

# 239
  • Мнения: 1 486
Здравейте! Grinning
bubolinkata ,разкошни бисквитки си направила!А снимките са невероятни! Hug
Благодаря за подробното разяснение!!!  bouquet
tetty71,добре дошла!И аз се нареждам за повече информация Laughing
Clairette,много ти е хубава тортата Hug,но момъка в носия просто е върха!!!

Аз вече направих опит с фондана,който забърках онзи ден.Установих,че може да се ползва идеално и като айсинг,
пробвах върху готови бисквитки-много лесно се шприцова-ТУК,
идеално решение е и за глазура на бисквити и сладки.Получава се много гладко и лъскаво покритие.
Опитах и да шприцовам сметана,оставих за едно денонощие в хладилник-не е мръднало,ето ТУК
и последното което опитах-разлепих от хартията готови изсъхнали елементи-и те се получиха добре ТУК
Лично на мен ми допадна много! Peace
За сега-това,дано съм била полезна с нещо,остава да пробвам и върху торта,но по късно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт