Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 32 778
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328
Момичета завиждам ви ,че може да си купите всичко каквото ви трябва ,а тук търся под дърво и камък всичко  ooooh!
Момя мъж пък се съмняваше ,че ще направя нещо за пред хора ,и държеше да си поръчаме тортата ,слд катно видя резултата ,каза , hahahaама то да си я купиш ще ти излезе по ефтино  Joy

# 211
  • Мнения: 2 185
Искам да се оплача, на една позната детето има рожден ден и я питах дали иска да й направя торта, а моя мъж ми вика, че съм луда понеже сама съм се предлагала.  Sad Какво да направя като нямам повод, а ми се занимава  Cry

И аз бях така в началото, а сега съжалявам  Sad . Всички винаги очакват да нося торта. Понякога си искат или ми правят намеци. Хората изобщо не оценяват за колко труд става въпрос, мислят си, че се завъртам час-два в кунхята и хоп всичко е готово. Вече съм отказала да бъда благотворителна организация, правя само за смемейството и толкова  Peace . Не прави тази грешка  Wink

# 212
  • Мнения: 1 965
Имам питане - добър ли е маргарина за сладкиши, който продават в Кауфланд? Допадна ми много съотношението цена/грамаж Wink(250гр. за 85ст.),
ТОЗИ ЛИ ? Лично за мен е уникален. ВИЖ колко набухва. Мензурата е от 1 литър. Поема около 2-2 1/2  чаени чаши пудра, но се добавя постепенно при постоянно бъркане. Хубавото му е, че има приятен ванилов вкус и не се усеща под покритията. Беше изчезнал за повече от 2 месеца тоз` маргарин. В събота си закупих 5 броя да си имам.


# 213
  • Мнения: 419
Ето две торти от мен едната е от преди Нова Година но все не ми остава време да я кача:
http://mucunka.multiply.com/photos/album/1/Moite_torti#25
http://mucunka.multiply.com/photos/album/1/Moite_torti#26

# 214
  • София
  • Мнения: 178
Този път от мен няма торти, а курабийки. Направих ги за 10 годишнината ни от първата сватба - 26 февруари (казвам "първа", защото две години след гражданския сключихме и църковен брак). Та това бе моят подарък за съпруга ми. Едвам удържах децата да не изядат курабийките поне докато ги снимам. Най-малкият най-много намаза, разбира се!!!

                             

Рецептата е стандартната за коледни курабии, а декорацията - royal icing  и захарно тесто.
Цялата фотосесия, заради която децата ме намразиха на този адрес:
http://home-and-garden.webshots.com/album/570295635ITGzUF

# 215
  • Поморие
  • Мнения: 86
Буболинката,страхотни са !Не съм виждала по красиви! Shocked smile3501
Страхотни торти видях отново,браво за майсторлъка и търпението на всички !
Аз започнах работа и нямам много време за тортички и интернет,отвреме на време ви чета и ви се възхищавам ! Hug

# 216
  • Мнения: 592
Здравейте,
отдавна се сдържам да не пиша за да не пълня темата с нетолкова важни или полезни писаници от моя страна. Въздържам се заради последната голям дискусия, а и заради факта, 4е не съм правила торта и няма какво да покажа.
Оба4е  ви следя редовно и не мога да не похваля вси4ки ви   bouquet ( съжалявам , 4е не поимено )
А след тези красоти, кото показва буболинката не можах да се сдържа. Е много са красиви и и изящни, много нежни и оригинални.
Захарно тесто? Това да не е захарната глазура от пудра захар , белтък и и и?

Искам да се оплача, на една позната детето има рожден ден и я питах дали иска да й направя торта, а моя мъж ми вика, че съм луда понеже сама съм се предлагала.  Sad Какво да направя като нямам повод, а ми се занимава  Cry
Тук подкрепям мъжа ти напълно. Хи4 не се предлагай, нека и другите майки  се напънат малко, а не да  направят само кекс от полуфабрикат и да му налепят отгоре  шарени бомбонки от рода на смартис. Аконякой иска помагам със съвет или показване, но на готово и то гратис  НЕ Naughty
Аз правя само за семейството и и съм помогнала на една приятелка за обли4ане на торта с ММФ, като и декорацията й. Но тя сама си прави торта, аз само й я покрих.
После се пробва с една  торта барби за детската градина. Барбото бе  с доста кусури, но там пък вси4ки родители и госпожи  се спраяха да се вайкат. И тогава ти става драго на души4кта

# 217
  • Мнения: 1 610
е да, ама тук не е прието някой да ти носи наготово. Аз й казах, че не искам пари понеже се уча. Загатнах , че като стана професионал , няма да съм толкова снизходителна Wink. И мацката реши да ми поръча торта за рожденния ден на свекърва си през юни.  Grinning Както се казва де го чукаш, де се пука.
абе, аз знам, че умея да се продавам, ама още не мога да ги изкусурявам.
А този маргарин, за тази цена няма да му се чудя изобщо

# 218
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
bubolinkata страхотни са - ще споделиш ли подробности за захарното тесто? какво е и как го "залепи" за сладките винаги съм се чудила как не падат тия красоти. И снимките са прекрасни.

# 219
  • Мнения: 17
Ми аз не напразно преди около месец зададох този въпрос, къде се съхраняват тестата ...........Като започна да ги правя ще разбера от личен опит.

Точно там е проблема всеки работи с 2-3 рядко с повече вида така че не може да ти каже за всички видове. Аз мога да кажа че съхранявам ММФ и шоколадов фондан извън хладилника в найлоново пликче. Преди употреба затоплям първото в МВ второто в ръце, а понякога слагам пликчето на слънце.

Така че като започнеш да ги правиш наистина си отсяваш кое как и колко.

Рая тортите са страхотни - и черното е много черно точно каквото трябва да е - браво за наситения цвят.



Специално за фонданта - работя основно с него при декорацията на тортите, прибирам го винаги в найлонов плик, затворен така, че да не влиза въздух, защото иначе пастата изсъхва. На следващия ден преди да почна да разточвам го размачквам добре, за да стане по- мек и гъвкав. Никога фондант не се слага в хладилника, защото влажността го разлигавя, а това прави употребата му невъзможна.

# 220
  • Мнения: 452
tetty71 добре дошла при нас.Ще се радваме да споделиш опита си. Дали не си професионалистка ?

# 221
  • пловдив
  • Мнения: 401
Хайде и аз да попитам  Heart Eyes в Кауфланд видях пак на STILLA DOLCE крем за торта на прах различни вкусове - някой пробвал ли ги е?

# 222
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328
Еееееех какви неща показвате само  Heart Eyes кога ли ще се науча  Laughing

# 223
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
tetty71, страхотни торти - ясно е че си професионалист!  bouquet  Момичета погледнете www страницата в подписа на тази дама!
Ще се радваме ако споделиш и ти опит и разни трикове! Hug

Чародейка много добре си направила пудела! Браво!  bouquet

bubolinkata, прекрасни сладки. Напиши моля те рецептата по която правиш айсинга! Hug

# 224
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328
tetty71, страхотни торти - ясно е че си професионалист!  bouquet  Момичета погледнете www страницата в подписа на тази дама!
Ще се радваме ако споделиш и ти опит и разни трикове! Hug

Чародейка много добре си направила пудела! Браво!  bouquet

bubolinkata, прекрасни сладки. Напиши моля те рецептата по която правиш айсинга! Hug
natalyna и на теб и на другите момичета ,в темата наистина има какво да научи човек  bouquet
А tetty71 леле направо ми останаха очите  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт