Недоносени бебенца на дихателен апарат, как да се справим?!

• 13 168
  • 127
  •   1
Отговори
# 15
искам  и  аз  да  те  укоража        ,моите  близначета   се   родиха  в  края  на   7мия   месец  с ниско  тегло  по  1600,имаха  проблеми  с  дишането  ,а  за  капак  и  шумчета   на  сърчицата .Стояхме   2  месеца  в   болницата  , този   кошмар   никога   няма   да  го  забравя  защото  всеки   път  лекарите   идваха   слоши   новини.Сега   сме   на   6 години  здрави  .  КУРАЖ  И   ВЯРА   ти   пожелавам   аз.

# 16
Видя ли, че момиченцето ти се стабилизира  Hug  Искрено се радвам! И да се похвалиш като си я приберете, тогава ще е твоят най-щастлив момент, той приближава бавно, но сигурно  newsm51
newsm10

# 17
Много виртуални прегръдки и от мен!  Hug  Мисли позитивно и вярвай! Сигурна съм, че слънчицето ще се оправи!
И моята Стилиянка беше доста дълго време на апарат (родена е края на 6ти месец, 1,5 кг). От самото раждане беше на два антибиотика едновременно, но лека-полека спряха антибиотиците, намалиха постепенно въздишките  на апарата, накрая го махнаха, изкараха я на легло и след общо  2 месеца си я прибрах вкъщи. Голям проблем й беше яденето  - пиеше съвсем малко АМ в сравнение с другите недоносени в отделението, наддаваше бавно, но в края на краищата, всичко се оправи. (все още е злояда и фина, но да е здрава е по-важно)
Бъди силна и смела и вярвай в малкото слънчице!

# 18
Здравейте мами! HugОх да ви кажа, тия лекари не са хора!! ConfusedЗнам, че състоянието варира, днес едно, утре друго ама не чак толкова...Вчера мъжа ми,като ходи да я види така го наплашила докторката, накарала му се "елате тука вижте грубите черти на лицето, езика и е отвънка, това сигурно е жълтеница.." па бронхопневмония, което имало ли го е, ново 20 ли е казва ли ти някой, просто му е изкарала акъла и то умишлено! Той каза, че не видял груби черти и си спала оплезена, като предния път и беше побелял от притеснение! Тука вместо мене да успокояват, ходи обяснявай, че повечето бебета карат жълтеница! Естествено лекцията медицински термини,от които разбрал 1/3, предните дни никой не ни е плашил така, внимателни бяха и обнадеждаваха колкото могат!Утре ще ида да видим дали и мен ще изкарат виновна. че се е родила хахах! Вече не ме боли толкова операцията и кръвното ми не е безумно ниско, което значи, че ще си я виждам по-често! Дано оптимизма помогне и на мен, както на вас, ужасно сте мили....! Целувки  Heart

# 19
  • Варна
fefkata , много ме е яд на такива доктори - каво ще помогне на детето да вменяват вина на родителите. Малко ли са им тревогите, че да се  борят и с чувство на вина, която реално нямат.  #2gunfire
Бъдете силни и оптимистични!  Hug

# 20
  • София
Хубаво е, че се възстановяваш от операцията. Но внимавай с честото виждане - да не занесеш някои вирус на детето.  Ако, не дай боже, се разболее - първо тебе ще обвинят, че си внесла инфекция.
Докторите са различни - един обяснява, друг е изморен, нервен и те претупва. Говорят с термини и хората не разбират всичко. Не се притеснявай, ще се оправи детенцето. Питай ги само - развива ли се дробчето. А и какво е виновно детето за груби черти, като порастне ще се оформи и ще е кукличка.

# 21
fefkata-някои "доктори " са такива #2gunfire. Всяка от нас е имала по една подобна "среща". Утре ще бъде друга. Дано да е по-човечна.
Мен още ме побиват тръпки като се сетя за една такава #Cussing out Sick. А тя беше даже акушер,не лекар. Ама така ми се накара ,така ми се развика -ужас. Два часа след това не можах да се съвзема от нея.
Имай вяра. Ще се оправи принцесата  bouquet.

# 22
И аз така предположих, че е често срещано да те нахокат..се едно не ни е достатъчно криво! От чести виждания няма опасност, аз до сега на нищо не приличах и нямах сили да ходя та съм натоварила таткото да ходи само да проверява и него са го пуснали най-много 2 пъти! Иначе по телефона не отказват информация поне.....А под "груби черти" е имала в предвид признак за жълтеница и той не забелязал да се е променила (само около устата малко и била загрубяла или по-точно суха)! Утре дано всичко да е ок, че се дразня много, от хора, които ни убиват надеждата, добре, че сте вие да ми я връщате!  Kissing Heart

# 23
fefkata всичко ще се оправи, трябва да вярваш, ако можех като ходих й говори, казвай й че я обичаш. Това много ги зарежда.

За пореден път се убеждавам, че никога не бих си оставила детето в МД. В Токуда един ден не са ми отказали информация, всеки ден ме пускаха, обичаха я, грижеха се за нея като за свое дете. И не само за Алекс, а за всички други бебета.

Какво е това отношение, не знам. Достатъчно ни е мъчно че детето лежи цялото в системи, ами и да се държат така нас.

Благодарение на човечността и отношението в Токуда аз преживят по-лесно моята мъка.

fefkata кураж. С теб сме. Ако искаш да ме питаш нещо на л.с. питай, аз покрай Алекс съм 1/2 лекар и ще ти кажа всичко.

# 24
  • София и там където не се пуши
Николина, бебенцето не е в МД, а в педиатрията.

fefkata, нещата, бавно се оправят, не се притеснявай. Майки, които не са подготвени предварително за преждевременно раждане, бебетата, малко по-трудно се адаптират. Добре са направили, че са са го изпратили към специализирани грижи за такива бебета. И педиатрията и в Майчин дом работят много добри специалисти. Като се адаптира бебока, ще ходиш и по-често. Успех.   bouquet

# 25
Dorothy - моля се за бързо оправяне на детенцето ти  Praynig Praynig Praynig
Моята девойка беше в педиатрята и не мога да повярвам това което пишеш.Кой е лекуващ лекар на детето?Що за хора?Поискай да говориш с шефа на отделението това е др. Георгиева страхотна жена, завежащата болницата също е прекрасен човек др.Христова обърни се към някоя от тях за информация за детенце.Дано само все още те са там информацията ми е от преди 2 години.

# 26
Dorothy това имах предвид. Дано детето има късмет и се оправи. Стискам палци.

# 27
  • София и там където не се пуши
Dorothy - моля се за бързо оправяне на детенцето ти  Praynig Praynig Praynig

Малка грешка, ама нищо. Бебето е на fefkata    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 28
Моят син също беше в Клиниката по педиатрия. За него се грижеше доктор Георгиева. Тя е прекрасен човек и прекрасен специалист. Грижи се за малките дребосъчета със сърце и душа. Тя знае и помни всички дечица по имена, дори като е минало доста време от изписването.
fefkata моля се за бързо оправяне на детенцето ти. Hug Praynig Hug

# 29
Много благодаря още веднъж мами! Kissing Heart За малката се грижи д-р Шумков, предполагам, че е добър.....изглежда всеки си има различни виждания за състоянието и, но общо взето с всеки ден има малки подобрения, всеки ден искам информация по телефона! Намалили са апарата на 30% и добре го понася, но още чакаме резултати от разни изследвания та още не мога да се успокоя докато не кажат че няма нещо по-сериозно, ще изследват дали е наред всичко в състава на хромозомите (не броя им, което е за Даун, там си било ок)! Та още ми е доста притеснено, утре се надявам да я видя, че се успокоявам някак си..Заради празниците се забавиха и резултатите, което допълнително ме изнерви, но тия дни ще са готови! Съгласна съм, че това е най-доброто място на което можеше да попадне и се моля всичко да е наред! Може би ще постои някъде до Великден (не знам как ще е положението с кърменето, предупредиха ме че има голяма вероятност да не стане номера) но на всичко съм съгласна само да се оправи! Пак ще пиша  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт