АГ клиника Селена гр. Пловдив - 6

• 26 955
  • 277
  •   1
Отговори
# 180
  • до Пловдив
Това че няма педиатър през почивните дни в Селената не е вярно аз редовно водя детето си на консултация при д-р Василева и то почти всеки път в неделя и е на работа така че не е вярно че няма педиатри в болницата през почивните дни.
а на Ан ди и пожелавам безпроблемно раждане и на финала едно здраво бебче да си гушка радостта е неописуема. според мен се довери на лекаря той най добре знае кое е най добре за теб
успех   Hug

# 181
АБЕ,МНОГО ПЛЮНКИ ПО ТАЯ СЕЛЕНА И ПО ДОКТОРИ ТАМ,АМА МАЙ ВСЯКА ВТОРА ИСКА ИЛИ Е РАЖДАЛА ТАМ.НАЛИ Е ГАДНА И ТАМ РАБОТЯТ САМО НЕКАДЪРНИЦИ.НЯМА ДОКТОРИ,ПЕДИАТРИ,НЯМА ДЕЖУРНИ.АКО НЕ СЪМ РАЖДАЛА ТАМ НАПРАВО ЩЯХ ДА ПОВЯРВАМ.

# 182
  • Асеновград
Обаче Красиии дъщеря ти е невероятно красива и има страхотни очи  Hug(добра работа сте свършили с мъжа ти-комплимент  bouquet)

Много ти благодаря,миличка  Hug Hug HugСлънчице ми е тя Hug
Ади май наистина е отишла да ражда,а може би вече е родила  Party

# 183
............. Искам, много искам да съм естествено! Но накрая да не пострада бебето от моя егоизъм?! Оф, че ми е тъпо!.........
Защо не се консултираш и с друг лекар и сподели ли това с д-р Матев?!

# 184
Това че няма педиатър през почивните дни в Селената не е вярно аз редовно водя детето си на консултация при д-р Василева и то почти всеки път в неделя и е на работа така че не е вярно че няма педиатри в болницата през почивните дни.
Това е чудесно Hug

# 185
Момичета, чудя се дали в Селена правят ранна фетална морфология, или  е само в София?Някой правил ли е, тя е до третия месец.
Ранния скрининг включва ехографско изследване в 11-13г.с., и кръвно изследване/БХС/. Кръв за БХС се взема в лаборатория/ВМИ, Медикус Алфа/ и се праща в Майчин дом - София/Кременски/.
На база тези две неща/направени заедно/се изчислява риска да се роди дете със синдром на Даун и още няколко други сериозни генетични проблеми.
Самото ехографско изследване не е необходимо да се прави на 4Д, работа върши и обикновен ехограф макар, че най-вече зависи от специалиста който гледа.
Може да отидеш в Селената за ехографа и да дадеш кръв за БХС в някоя лаборатория, която ти препоръчат. Peace

Не ми се вярва в АГ болница да няма дежурен неонатолог независимо дали е събота, неделя или Великден. Това е абсурдно.

# 186
Как така няма да има педиатър в почивните дни? Точно в ден събота получих най-подробни обяснения за кърменето и всички грижи за бебчо тъкмо от педиатъра д-р МОЛЕВА.  Много съм благодарна за всички съвети и препоръки, които ми даде тя. Изключително мил и внимателен педиатър!!! И пак подчертавам - беше събота, в неделя ни изписаха.

# 187
Stef, Красиии, благодаря ви момичета, но още сме 2 в 1  Hug Поне вече със сигурност мога да кажа, че тапата ми падна  Party
niusi никой не плюе Селена, просто се чудим за някои работи... то така или иначе, за каквото и да се говори, винаги има и положителни и отрицателни отзиви, това е нормално  Peace
veni-b и аз мислех да се консултирам и с друг, но все си мисля, че то няма за кога вече... А и аз вярвам на д-р Матев и след като ми мина първоначалната "истерия" ( Embarassed ) и се замислих трезво - все си мисля, че няма да ме оставят да си решавам аз какво искам и, ако има опасност за бебето, ще ме "резнат" и няма много-много да ме питат...
Започвам да се настройвам, както ме посаветвахте, положително и да видим какво ще стане...
 Hug

# 188
Частните болници не разполагат с такива специализирани отделения на новородени. Не разбирам с какъв акъл жена, която тръгва да ражда в 7-и или 8-и месец ще отиде в частна болница. В такива случаи се ходи в болница, която може да поеме бебето.
С такъв акъл, че лекарят, който те е следил 9 месеца, а може и преди това, работи там. Не е ли логично да разчиташ на него? Аз се питам с какъв акъл Селена не направят неонатологично отделение, пък било и за по-малък брой бебета, да не говорим, че това за почивките на педиатрите събота и неделя ако е вярно... Rolling Eyes
Аз като лежах там се случи да е точно събота и неделя - каква тишина, какво чудо беше...и като дойде понеделник, ела да видиш - шум, народ..ужас Laughing не бих се учудила събота и неделя да разчитат само на повикване ooooh!

Ади май е отишла да ражда, такова чувство имам Grinning

Мисля, че е доста неразумно да рискуваш живота на бебето си, само защото имаш уговорка с лекар. И аз живот и здраве смятам да родя в Селена, защото разчитам на един определен лекар, но при евентуално раждане в 7-и или 8-и месец не бих отишла там, защото бебето има нужда от специализирани грижи, специална апаратура  и неонатолози /не обикновени педиатри/

Не мисля, че е рентабилно за една частна болница да купува скъпи кувьози и да наема неонатолози, при положение че понякога лечението продължава повече от месец, а и струва доста пари.

Така че за преждевременно раждане основно ще ме интересува живота на бебето, уговорката с лекаря и луксозната обстановка ще отпаднат като значение.

# 189
Когато раждането е преждевременно и родилката отиде първо в Селена защото там е нейният лекар,той веднага ще я посъветва къде да отиде,или ще я транспортират с линейка.Никой няма да я държи в болницата само за да и вземат парите.
Аз родих по време на многото почивни дни покрай Гергьовден,и лекари си имаше,вярно,че не бяха толкова много като в работен ден ,но си имаше.

# 190
Абсолютно съм съгласна. Не вярвам и някой да поеме отговорност за толкова сериозно нещо само, за да вземе парите за още едно раждане. Все пак си имат достатъчно пациенти и лекарите ще насочат родилката там, където е необходимо.

# 191
Абсолютно е така, за съжаление...

# 192
Аз искам да попитам раждалите със секцио, с какво обезболяват след операцията? И с каква упойка се работи при секциото - спинална или епидурална, и има ли възможност да се избира?

# 193
Доколкото разбрах от сайта на Селена - имаш опция за пълна или местна упойка:

При Цезарово сечение Вие можете да изберете обща анестезия (при която заспивате) или спинална анестезия - при която “присъствате” на раждането на Вашето бебе.

Hug

# 194
  • Пловдив
Аз искам да попитам раждалите със секцио, с какво обезболяват след операцията? И с каква упойка се работи при секциото - спинална или епидурална, и има ли възможност да се избира?

Питат те каква упойка искаш дали пълна или спинална като ти обясняват предимства и недостатъци и на двете. Аз раждах със спинална. След операцията ти оставят катетър в гърба /звучи страшно, но не е/ и следващите 24 часа ти вливат обезболяващи през него.След като минат те и те изправят и раздвижат ако искаш ти дават свещички.
Леко раждане на всички и хубави, здрави бебета!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт