ЯНУАРКИ сме красиви с бебета щастливи...

• 19 128
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Ето тук ги обсъждат тези дневници:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269636.0;all

# 106
  • София
Едно въпросче към мама Tais и stelaruseva - как казват на Преслав на галено? Аз не че искам, ама всеки си измисля разни галени имена и не мога да им обясня, че това не ми харесва -то не бе Славчо, Пресли, Пепи и какво ли още не, а не стига това, че и името му забравят. Наричаха го-Самуил, Кубрат, а върха на всичко беше ПАИСИЙ Laughing Laughing Laughing Думи нямам Sunglasses
А по повод напишкването-моят Паисий Laughing Laughing, днес си напишка главата ooooh!Иначе два пъти успя да ака върху една кърпа Peace, пак е нещо #Crazy, но и да си призная, не съм много сериозна в това отношение.

rotfImbo   hahaha  hahaha  hahaha  Joy

На моя Калоян прадядо му още му вика Дончо /мъжа ми се казва Андон, та покрай него на детето вика Дончо/ а пък прабабата - Калинчо /аз съм Калина/

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 23:40 от kalimbi

# 107
Ето ме и мен   bouquet! Цял ден не съм писала та е време и аз да подосаждам   Laughing.
Ама то днес ни беше песен направо денят. След като тия дни по цял ден рева и не беше мигнал, а аз пък нямах кърма, та вчера си легнахме в 23 часа и спахме до 7 сутринта  Shocked. Ама отдавна не бях спала толкова. Аз не станах да го будя да яде през нощта, че вече ми писна и реших да се наспя. Резултата беше, че сутринта преливах от кърма, пу, пу  Praynig. А и цял ден след това, а той пък умря от кеф, че мама пуска мляко. В резултат хапва за 20-тина минути и се отказва и то само от едната гърда. Това много отдавна не се беше спучвало и естествено яде като невиждал по 150-180 мл на ядене и после естествено връща  Mr. Green. Дано самода не намалее пак кърмата като яде само от едната гърда на ядене.

Ох мами, днес е рев безподобен от 8 сутринта реве без почивка, вече се притеснявам дали му стига сънят.
Не сте единствени. Ние нон-стоп сме така. Добре че поне през нощта спи. Иначе през деня за по 15 мин. и толкоз. Побърках се от разнасяне и висене на гърдите.  Днес само е промоция, та спахме цели 3 часа следобед  Simple Smile.

Лорини, много готини дрешки. Искам и аааааз.

Хора, не знам за вас, но на мен ми писна между тия 4 стени  Crossing Arms По тоя повод мислим да си направим разходка до Бургас през идния дълъг уийкенд  Heart Eyes Ама не знам може ли да се пътува с малко бебе на такъв път  newsm78 Май пак ще питам педи  Laughing
Ох и на мен ми се ходи някъде извън София, ама ще видим, че моят мъж го е шубе. Кажи после каквото ти каже педи по тоя въпрос.

А относно докторите и аз съм се напатила от тях, та затова винаги търся и други мнения по всички въпроси. И както викат бабите най-добре "питай патило".

Сега видях, че и ние имаме крусти в косата, ама май от тия дни сме ги получили, че престанах да му слагам шапка след баня, та може и от това да е. Досега не е имал такова.

Аз пък като малоумните всичко стерилизирам. Ама нали съм си купила стерилизатор, та да ми се изплати, както се вика. Ама и аз лъжичката за Вигантола понякога само с преварена вода я измивам и толкоз.

Хайде лека нощ от мен!

# 108
На моя Калоян прадядо му още му вика Дончо /мъжа ми се казва Андон, та покрай него на детето вика Дончо/ а пък прабабата - Калинчо /аз съм Калина/

Joy rotfImbo newsm62 Joy Joy

То и моят Калоян май го очаква подобна съдба - дядо му по бащина линиа е Атанас и прабабата много искаше да се казва Атанас... Та сега просто усещам, че ще има - малкият Наско това, малкият Наско онова...  Crazy бабешка му работа  Laughing Калимби, тъй като Бръм ти предложи разходка на Кооперативния - аз да попитам - явно си от Люлин.. ама коя част? Аз съм 9-та, та ако си близо можем да изпързаляме Бръмчето и да бутаме заедно докато не е станало достатъчно топло да ходим до Кооперативния  Twisted Evil  Whistling Wink

Сладурчеста, ще споделя за пътуването  Peace Дано да продължава така с кърмата ти  Praynig Аз установих, че при мен ключовият фактор е храната - ето на - вчера закусих на обяд, изнервих се по тоя повод и през деня пак нямах кърма... Доколкото си познавам организма и сега не трябваше да имам, но ми течеше като река гърдата, която е капала 2-3 пъти досега, преди хапване...  Grinning И Калоян доволно си хапна  Mr. Green

Angelviolet, аз имам дневник, не е електронен, но е много хубав. До първата годинка е, не до първи клас, но много ми харесва  Peace Има следното съдържание:

§§ Инфо за болницата, където се е родил, лекаря, първите гости, първи снимки
§§ Първите дни у дома - как се храни и спи, снимки на семейството (2 броя)
§§ Кратко описание на зодиакалните знаци, кой знак е бебето, родословно дърво (в което обаче не са включени вуйчовци/вуйни и чичовци/лели)
§§ Има да опишете на кого прилича - по различните части на лицето, инфо за кръщенето
§§ Как протича къпането, захранването
§§ Таблица с тегловна крива и място да запишеш мерките му, както и медицински картон
§§ Първите неща - зъбчето, кога е почнало да пълзи, усмивката, думата; има място за отпечатъци (цветни само, не релефни) на крачето и ръчичката, място да сложиш кичурче коса и дори пъпчето  Shocked
§§ Кога за пръв път е отишъл сред природата - среща с планината и среща с морето, място за снимки
§§ Първата Коледа
§§ Първи РД
§§ Табличка-календар, на която ти пишеш датата и отбелязваш нещо важно, за което няма предвидено специално място
§§ Смешни неща, които прави - тук са включени и смешните прякори (жалко, че няма място за снимка - да се сложи с някоя от смешните физиономии, които правят бебчовците..

Ето този е  Peace
Надявам се да съм била полезна.. На мен лично повече ми допада идеята да е хартиен, а не електронен. Някак по-красиво е и друго е да го пипнеш..  Peace

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 03:24 от Smiling_Sisi

# 109
Аз ползвам и едни подлоганчета за еднократна употреба, много са удобни и като пикае, не  опикава повивалника, тъй като той е облечен с плат( сложихме плат, защото много се пързаляше по мушамата).

И аз ползвам такива подлоганчета  за еднократна употреба и всичко се запазва чисто  и сухо.

Въпрос № 1 : като преварите водата за детето ,ползвате  ли я докато свърши или всеки ден варите нова?
             №2: защо трябва да се слага шапка на детето след баня  newsm78
Да ви покажа какво открих. И аз минавам на биричка  beer cheers

# 110
Добро утро!

Честита месечинка на Теодора и Йордан!

Ох мами, днес е рев безподобен от 8 сутринта реве без почивка, вече се притеснявам дали му стига сънят.
Не сте единствени. Ние нон-стоп сме така. Добре че поне през нощта спи. Иначе през деня за по 15 мин. и толкоз. Побърках се от разнасяне и висене на гърдите.  Днес само е промоция, та спахме цели 3 часа следобед  Simple Smile.
Хехе, нашата промоция беше спане от 23 до 7, лелееее какъв сън му спах – мислех че такова нещо няма да ми се случи до първи клас на детето Laughing
Сладурчеста, много се радвам за кърмата ти, че бая се измъчи ти.
natali81, не преварявам вода, за това мога само по въпрос 2 да ти отговоря – слагам шапка от време на време когато е по-студено, защото малчовците губели по-голяма част от топлината си през главата. А на скоро научих от мацките тук, че курстите ставали ако не се подсушавало добре.
tais, за изцеждането, не съм експерт и ме е страх да не ти дам някой намаляващ лактацията съвет, ама ще ти кажа аз какво правя, като излизам за няколко часа. Преди да изляза правя каквото ти правиш, а като се прибера храня от гърдата от която не е ял преди да изляза, а съм изцедила, а от другата цедя малко примерно около 40-50 милилитра, колкото да облекча, и на следващтото ядене давам нея първо, а ако много има нужда давам и другата.
daninceto, вие пак сте имали премеждия! Ужас ако моят ми направи такова нещо със задавяне, ще откача сигурно!Добре, че всичко ви се е разминало
Angelviolet, за тези бебешки дневници за първи път чувам ама интересно ми звучи и аз ще следя с интерес отговорите

Много ме развеселихте с галените имена! На моя шушу още никой не му е бъркал името, ама не са имали много хора възможност, но от сега предчувствам какво чудо ще е. Просто виждам съсредоточените лица, за да не се объркат преди да му произнесат името. А да, една приятелка упорито му казва Даниелчо/щото аз съм Даниела/

Хубав и безревлив ден ви желая.  bouquet

П.С. Доника се загуби нещо. Донииии, бързо на отчет добре ли сте и де се губиш

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 08:13 от Espa

# 111
Добро утро и от мен!
Малко подкрепление към кафенцето
Бебешки дневник и аз имам,но не в електронен формат.В темичката към която е дала линк Angelviolet има доста идеи за ел.дневници  Peace
Аз стерилизирам един път дневно.През останалото време се случва да мия само с топла водичка.
Ние също вчера доста повръщахме особено при едното хранене.Толкова се мъчи горката,все едно киселини има и изкарваше млякото през нослето.Гледаше ме с едни насълзени очички,гърчейки телце,че направо ми се приплакваше Sad
Иначе аз да ви се похваля спя всяка вечер.Таткото ме отменя изцяло след като се върне от работа.Направо не може да се отлепи от малката.Гуши я,къпе я,храни я - абе голяма любов  Heart Eyes Да ми е жив и здрав!
Ние Вигантол не даваме.Понеже сме изцяло на АМ а вътре си има вит.Д.Но и да ми бяха изписали надали щях да го давам,че доста съм изчела по въпроса.В повечето страни не се практикува профилактика с вит.Д,освен ако няма мед.причина.Пък и предозирането е опасно.
При смяната на памперса ние също винаги се начуркваме  Simple Smile Затова когато го откопчея изчаквам малко да се изчурка и тогава го махам.Ползвам памперси на Памперс и съм много доволна.
Честита месечинка на Теодора и Йордан!

Ето и една наша снимчица  Wink

# 112
Добро утро!
Искам да спяяяяя, например едни 12 часа добре ще ми дойдат, ама нямаааа Sick

# 113
Наиема, не забравяй, че тук сме полу-бременни и като такива ни се дояжда, а няма кой да ни направи  Joy Мерси за закуската и за кафенцето от Еспа Simple Smile

Честити месечинки на Данчо-Йорданчо и Тедито Simple Smile

Благодаря за отговорите за стерилизирането  Hug Като гледам колко ме мързи, скоро май ще се ориентирам към приключване с това занимание  hahaha

Натали, аз като преварявах вода за АМ, всеки път нова правех  Crazy Много досадно беше ама и аз не знам защо бях решила да е изрядно всичко  Joy

Сиси, Викито много повръщаше по едно време. След всяко хранене (особено следобед) и то по 7-8-10 пъти и по мнооогоо. Педи каза да му намаля храненето, че явно преяжда и така се и оказа Simple Smile Ама той си изцокваше и двете гърди и все търсеще още и още. Засега повръщането е в рамките на допустимото, колкото мама да пере блузки и лигавници  hahaha

# 114
  • Варна.....
Eспа, Сиси,    bouquet огробно благодаря за споделеното. Ще започна и аз така.
naiema   голяма бонбона си имаш.....
Павлина, ти май се размечта а??  Mr. Green Айде малко по- реалистично го давай моля.

# 115
  • София
Момичета, гледате ли  НА КАФЕ...в момента дават точно за този режим на хранене- ВМХ, за който ви казвах.

# 116
Ха добро утро!

Лелеееее, какви хубави кафенца и палачинки сте сервирали! Лигите ми потекоха.

Та за водата аз му преварявам ей така да има. Ама той почти никога не я ползва. Аз предлагам, ама за него понякога е все едно отрова му давам.
На 1-2 дни я сменям, дори и да не я е ползвал.

А шапката след къпане я слагам, че уж да не му е студено като е с мокра коса. След 1-2 часа я махам, де. Тия дни я пропуснах шапката и ни излязоха крусти. Явно си има значение.

Ох, незнам кога това мойто дете ще се научи да яде. Все се дави и като се задави чак от носа му излиза. А пък от шишето, половината излиза навън. И пак се дави.
В тая връзка, вие като оставяте шише с кърма, какъв биберон ползвате? Аз имам на Чико, каучукови за новородени уж, ама пак не става.

При нас вече май стана тенденция да се събуждаме сутрин чак към 7, след като сме заспали към 23 - 23:30.  newsm44  Дано само да не ми спре кърмата от тази голяма пауза.

# 117
  • София
Добро утро и от мен!
Явно промоцията със спането важи и за мен, защото моята госпожица заспа в 11.30 та до 6, ама после като я накърмих и заспа пак, да то 8 Crazy, та и аз си поспах с нея.
На мен минала седмица колегите ми подариха  стерилизатор и от тогава стерилизирам веднъж дневно, защото тя има няколко шишета и като ако се наложи да ползвам едно, просто след това другия път ползвам другото и така точно веднъж на ден се налага стерилизирането. Иначе водата не я преварявам всеки ден, но гледам на най-много три дни да е.
Вчера успяхме да излезем с мъжа ми да хапнем навън и аз си позволих биричка Rolling Eyes, но пък съм много доволна, че успях поне за малко да се откъсна от ежедневната обстановка, а и имахме нужда да излезем само двамата с мъжа ми, защото отдавна не се беше случвало, добре се получи Grinning
И едно оплакване от мен- заради подсичането д-рата изписа някакви лекарство да я мажа, ама то виолетово на цвят и така цапа, че след това няма изпиране Tired, съсипах вече доста пелени и няколко дрешки, дано поне да я оправи Praynig
Наиема- много сладка е твоята принцеса Hug

# 118
Павлина, ти май се размечта а??  Mr. Green Айде малко по- реалистично го давай моля.

Таткото е обещал в събота да ме пусне градска отпуска Joy Ще отидем с каката на фризьор, а после ще поспя няколко часа...Дано да стане така, щото те плановете са едно, а реалността друго...

Ох, незнам кога това мойто дете ще се научи да яде. Все се дави и като се задави чак от носа му излиза. А пък от шишето, половината излиза навън. И пак се дави.
В тая връзка, вие като оставяте шише с кърма, какъв биберон ползвате? Аз имам на Чико, каучукови за новородени уж, ама пак не става.

Единствения биберон, който за Яна е ок е на Авент - единицата. С всичко друго се давеше. А пробвахме Камера, Чико, Нук, Bfree

# 119
Добро утро и от нас!
Благодаря за кафенцето и закуската   bouquet
Сладурчеста, по отношение на бибероните на Чико за новородени има два вида - с една и с две капки, пък и има значение колко време е ползван самия биберон, защото дупката се разширява. Аз докато загрея, че за това се дави детето ... ама блондинска ми работа  Laughing
Хубав ден ви пожелавам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт