Варицела 2

• 90 731
  • 460
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Къпете си децата при варицела. Много и често. Ползвайте във ваната трици или продукти на Aveeno с трици.
Това ще помогне най-много за сърбежа.
BIRDIE   bouquet дъщеря ми е на 6 год- от сряда - имаше 4 пъпки вечерта вдигна 38,2  - на сутринта вече беше с мноооого пъпки по окосмената част на главата и по торса - без крайниците - притеснява ме факта че продължава да вдига температура до 39,00 на всеки 6-8 часа - а днес реално е четвърти ден - обадих се на д-рката и каза да и пуснем ПКК - за да видим левкоците - защото можела да се наложи антибиотик - лекоцитите са 6,75  - което ми се струва добре - но моноцитите са 22%. въпросът ми е : до колко дни е нормално да поддържа температура и кога вече трябва да се включи антибиотик. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРА   bouquet

# 196
Може да има 4-5 дена температура, или докато спрат "вълните" на поява на нови обриви.
НО е нужна внимателна преценка за възможни инфекции като усложнение.

Къпете си децата при варицела. Много и често. Ползвайте във ваната трици или продукти на Aveeno с трици.
Това ще помогне най-много за сърбежа.
Не дръжте децата си с дни некъпани!!

# 197
Здравейте мами и моята дъщеричка от два дни е с варицела , засега не е вдигала Т . Явно я караме леко само дето почти нищо не хапва и докато спи се почесва . Слава Богу  че я има темата, днес я изкъпах без сапун и банята наистина много облекчи положението newsm10  Искам да питам има ли някакво мазило с което да не останат белези от разчесаните пъпки   newsm78

# 198
За белезите-къпете само редовно, и поддържайте кожата чиста!

# 199
... Искам да питам има ли някакво мазило с което да не останат белези от разчесаните пъпки   newsm78

Аз мажех с Led Sedax Облекчава сърбежа. Изпитано е   Wink

# 200
Много благодаря  Simple Smile ще го пробвам дано да има ефект, защото вече разчеса няколко пъпки  ooooh! Вие успявате ли да опазите децата си да не се чешат Rolling Eyes

# 201
Ние сме долу-горе добре, не е вдигала изобщо Т.Тази сутрин видях още няколко нови пъпки,а иначе първите 2 ги засякох още във вторник, докога ще избиват още?  Сърби я от време на време, но е поносимо. Има 2 разчесани пъпки,ама са по тялото, дано опазим тези по лицето.

# 202
Zdraveite, nqkoi moje li da mi kaje s kakvo moje da se majat pupkite koito ve4e sa zavqhnali. Be4e pootmina 6arkata i pupkite ne surbqt, no sa kato rani4ki. Nqkoi ako znae s kakvo mogat da se majat za da ne ostanat belezi 6te sum mnogo blagodarna  Grinning

# 203
Здравей Дени,
ако настина са завяхнали, не трябва да се мажат с нищо. Коричките ще паднат сами постепенно. Ние изкарахме Варицела преди 2-3 седмици и още имаме корички в косата. Не ги лющете!
След като паднат всички корички и мине поне една седмица, можеш да мажеш с Контратубекс /ЗА БЕЛЕЗИ, но според нашият фармацевт продуктът трябва да се използва дълго време, за да има ефект; консултирай се с личният лекар, колко дълго може да го ползваш/.

# 204
  • гр. софия
и ние от петък сме с варицела, с температура и всички "екстри". аз я къпя въпреки всички съвети на близки и позноти и на лекарката. колко време трае избиването на пъпките? с голямата ми дъщеря сме го прекарали, но не помня как беше.

# 205
iveto , много благодаря за Led Sedax наистина е вълшебно Simple Smile                                                                                                                 

# 206
Inka5315 mersi mnogo. 6te probvame, dano pomogne  Grinning e
mts69 pri nas pupkite izbivaha 2-3 dena i posle ne6tata pootihnaha. Dano pi vas mine leki4ko. Burzo ozdravqvane  Peace

# 207
Да, това с некъпането при шарка наистина е отживелица. И Сашето много го облекчаваха препоръчаните вани с трици.  Peace

# 208
  • София
И моята щерка се нарежда в темата...
От вчера започнаха пъпките, температура вдигна само тази нощ. Нашият лекар каза да не я къпем. Аз, по принцип, много му се доверявам, но все се чудя дали банята няма да я облекчи?? newsm78 Мажа я с ментолов спирт и пудра. Има пъпки по цялото тяло, страшно много... Имам чувството, че няма незасегнат сантиметър по кожичката й.... Давам Зиртек и витамини... Това дали е ок??? А тези мазила, които препоръчвате, няма ли опасност да навредят на пъпките, болестта и т.н????

# 209
  • Варна
Да попитам за "Изопринозин'а!?Дъщеря ми е на почти 5г. и от петък е с варицела.Кога да почна да и давам и по колко?Аз също ще трябва да го пия,'щото не съм карала никаква шарка и явно сега няма да ми се размине CryАма и за себе си не знам по колко да пия .Ако някой е наясно , моля да сподели!

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 14:54 от vikit78

Общи условия

Активация на акаунт