Варицела 2

• 90 749
  • 460
  •   1
Отговори
# 285
  • sofia
моя син се размина бе сърбеж, с много малко пъпки една на лицето . една в косичката , и около 10 -тина по тяялото които си беха мънички , виках лекар на третия ден за да потвърди болестта . но каза варицела . днес е 5 -ти ден нема му нищо.
така че нека леко да е за всеки, виж ако и таткото се разболее ,там вече е сериозно тежко е при тех.

# 286
  • София
Мисля,че всичко ще мине леко,но все пак докато се срещна с
доктора ще ми е притеснено.
А иначе и двамата с мъжа ми сме я карали(аз на дърти години Simple Smile),така че
няма страшно за нас Peace

# 287
Искам да ви попитам ако някой е прекарал рубеола и сега има контакт с болен от варицела той можа ли да се разболее?

# 288
Здравейте мами.
На 12 този месец сина ми имаше контакт с дете което на следващия ден се изшари.
Днес цял ден се оплаква,че го боли глава,започна да го боли и гърло а в момента е с 38 градуса температура,дадох му един парацетамол,няма пъпки.
Той е на 9 години и половина.
Някъкви съвети,предположения,мнения!?!

Докато не излязат пъпки, не може да е сигурно, че е варицела, но дъщеря ми тръгна по същия начин - болки в гърлото и температура  Rolling Eyes До някой и друг ден трябва да избият и пъпките, ако е варицела.

Излязоха ни и пъпки. ooooh!
Утре сме на лекар.

# 289
хайде и ние да се разпишеме тук  ooooh!. От петък сме с варицела,  личната ни каза да и правя ванички с калиев перманганат за да облекчи сърбежа, да мажа с фенистил и с топоцин. Два дни вдигаме само през ноща Т, но е не висока (37,5 - 37,7). За сега минаваме само с нурофен, но доки каза , че ако Т се увеличи да и дам течен аналгин. Имаме страшно много пъпки - по лицето, по главата и гениталите. За сега удържаме сърбежа, но най-много я сърби по гениталите. Снощи и направих ваничката с разтвора и направо не и се излизаше. Сутринта ги оставих с таткото да се гледат. Вечерта като се прибера от работа пак ще и направя вана. За сега Т няма.
По-лошото е , че аз не съм я карала като малка и доки каза да очаквам включване до 21 дни. Иначе детенце може да ходи на градина от 7ми май.  Peace

# 290
Мили мами, кажете ми как мога да премахна пъпките в гърлото защото вече не се издържа.... #Crazy newsm78

# 291
  • София
Мили мами, кажете ми как мога да премахна пъпките в гърлото защото вече не се издържа.... #Crazy newsm78
Мисля,че няма как.Давай меки храни,да не са кисели,солени,люти,горещи Peace
Иначе нашата диагноза се потвърди-варицела.
Заасега я караме отлично-без Т,имаме около 15-20 пъпки и детето се чувства отлично Simple Smile
Иначе се запасих с ментолов спирт,розова вода и топоцин Crazy
Когато го засърби се маже сам и няма драми,засега.

# 292
Мисля,че няма как.Давай меки храни,да не са кисели,солени,люти,горещи Peace
Иначе нашата диагноза се потвърди-варицела.
Заасега я караме отлично-без Т,имаме около 15-20 пъпки и детето се чувства отлично Simple Smile
Иначе се запасих с ментолов спирт,розова вода и топоцин Crazy
Когато го засърби се маже сам и няма драми,засега.
Да чукна н дърво и аз до сега нямах Т все като си я меря е на 36,4-36,7 ама имам над 150 пъпки Cry На много места четох че 3 ден е най-лош днес ми е 3 ден, нищо ми няма само дето ми избиха снощи късно вечерта пъпките в гърлото, които имам чувството че ми стигнаха до стомаха... Такава болка е все едно съм яла стъкло.. Стисках палци да мога с нещо да ги махна ама явно ще трябва и тях да ги изтърпя... А знае ли колко време ще ми седят горе-долу?

# 293
  • София
На 6-7мия ден вече почват да отшумяват,до 9тия ден всички трябва да са завехнали.

# 294
на на с днес ни е 4ти ден, през ноща вдигна 39,2 Т, дадох и нурофен и чак след 40 мин започна да и спада и то много бавно. Но се разминахме само с нурофена, ако не беше започнала да спада щях да и дам течен аналгин.  ooooh! ooooh! ooooh! няма ли край това чудо  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 295
  • София
Има,има PeaceСлед ден-два ще сте вече много по-добре.
От 4-5ия ден нещата тръгват в обратна посока Hug

# 296
Има,има PeaceСлед ден-два ще сте вече много по-добре.
От 4-5ия ден нещата тръгват в обратна посока Hug
дано, че вече не се издържа  Tired

# 297
Здравейте, мили мами!
Малката дъщеря изкара Варицела до миналата седмица с най-много 15 пъпки и без температура. Да, но кака й нямаше този късмет и сега е с обрив и на интимностите  ooooh!  и температура втори ден си вдига.
Моля, дайте съвет с какво да й облекча дразненията на интимните части!

# 298
  • София
Моля, дайте съвет с какво да й облекча дразненията на интимните части!
Розова вода или Топоцин

# 299
Мъжът ми уж беше карал варицела /според мама/, но цъфна и той  Rolling Eyes А утре ни предстои /или по-скоро предстоеше/ да летим  Confused
Диагностицираха му я в Инфекциозна болница, защото двама лекари го гледаха преди това и не можаха да кажат със сигурност.
Точно на 14-тия ден откакто дребната се разболя, той вдигна температура и останалите обичайни при вирус екстри. Преди 1-2 дни се появиха и пъпки, но много нетипични. Само две бяха с мехурчета, а останалите като ухапвания от комар - едни едри флюски, но без нищо отгоре. Освен това не го сърбят засега, а само го болят при натиск. Той се чувства добре иначе, но в болницата му казали, че сигурно ще се влоши  Thinking Не можело на дърти години да я кара така леко.

Общи условия

Активация на акаунт