Варицела 2

• 90 742
  • 460
  •   1
Отговори
# 270
етомира,на нас започнаха да ни избиват пъпки в четвъртък вечерта (16.04) и на 27.04 ще сме на градина
само да попитам на кой денмога да и измия косата с шампоан

# 271
  • София
Благодаря!
Аз й мия косата с това с овеса на А-дерма. Не смея с шампоан.

# 272
  • Germany
На 5тия ден се къпа с шампоана с които си се мие по принцип - Нивеа. Нищо му нямаше.

# 273
Мони а пъпчиците бяха ли хванали корички,или вие нямахте по главата
ние там имаме поне двайсетина

# 274
Вчера й мих косата с шампоан - на 7-мия ден. Повечето корички паднаха, но по главата има още корички и нищо не им стана от шампоана.

# 275
  • Germany
Мони а пъпчиците бяха ли хванали корички,или вие нямахте по главата
ние там имаме поне двайсетина

Имаше 2-3 пъпки по главата и честно казано въобще не съм загледала имат ли нямат ли корички и има ли промяна от къпането  Embarassed. Имам предвид тези под косата, тези на лицето и вратлето нямаха промяна.

# 276
  • sofia
здравейте мами,
имам син които е на пет години , в градупата има болни деца от варицела . в сряда се събуди с 3-4 пъпки и аз реших че може да е това . заведох го на лекар , каза ми че е рано още да се установи , да ги на блудавам . ДНес е трети ден имаме около 25 пъпки , не са толкова големи отвреме на време го сърбят на две три дидех налко водно мехурче , обадих се на лекарката , казах й тя ми каза че щом аз казвам че е това , но аз не съм сигурно . Защото баткото тои вече е голям , но когато беше на 5 години я кара /това беше преди 11 год. но спемена ми беше огромни много на лицето поне 100 имаше / и дали понеже малкия е с по малко и не чак така огромни . сега се чудя дали наистина е това . Иначе нямаме темп. , всичко друго ие  наред.
Лекаркат ми каза да не го водя ,за да не заразява , но аз 100 процента не мога да съм сигурна .
Незнам дали е това . А , пък може и много по леко да я кара .

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 10:01 от krasimirag

# 277
  • Germany
Синът ми беше с много малко пъпки - не повече от 25-30 по цялото тяло. Много от тях не стигнаха до фазата с мехурчето. Според мен и при вас е варицела.

# 278
  • sofia
мони, благодаря ти дано е това , че да си минем по реда.

# 279
Моя син е на 3 години и от два дни му избиваха по 2-3 пъпки.Днес личната установи варицела,лечението е също като повечето писали тук,но ще следя,за да мога да се включа ако стане непоносимо да помагате.

# 280
Здравейте мами.
На 12 този месец сина ми имаше контакт с дете което на следващия ден се изшари.
Днес цял ден се оплаква,че го боли глава,започна да го боли и гърло а в момента е с 38 градуса температура,дадох му един парацетамол,няма пъпки.
Той е на 9 години и половина.
Някъкви съвети,предположения,мнения!?!

# 281
И мен ме хвана варицелата! Иде ми да се удера живаааа Cry Имам окло 200 пъпки по главата, гурба, гърдите и корема! ОТ вчера ми е обрива на  15 съм и се чудя и мая кога ще спрат да излизааат CryCryCry

# 282
Сега научих от свкърва ми,че мъжа ми не е прекарал варицела като малък.100 % ли сега ще се зарази?Иначе малкия не се оплаква от сърбеж,състоянието му е добро,вечер спи засега.Може като станат повече корички да му е некомфортно предполагам,че тогава сърби повече като зараства

# 283
Здравейте мами.
На 12 този месец сина ми имаше контакт с дете което на следващия ден се изшари.
Днес цял ден се оплаква,че го боли глава,започна да го боли и гърло а в момента е с 38 градуса температура,дадох му един парацетамол,няма пъпки.
Той е на 9 години и половина.
Някъкви съвети,предположения,мнения!?!

Докато не излязат пъпки, не може да е сигурно, че е варицела, но дъщеря ми тръгна по същия начин - болки в гърлото и температура  Rolling Eyes До някой и друг ден трябва да избият и пъпките, ако е варицела.

Сега научих от свкърва ми,че мъжа ми не е прекарал варицела като малък.100 % ли сега ще се зарази?Иначе малкия не се оплаква от сърбеж,състоянието му е добро,вечер спи засега.Може като станат повече корички да му е некомфортно предполагам,че тогава сърби повече като зараства

Варицелата е доста заразна - четох, че около 80 % от контактните се разболявали.
За сърбежа - дъщеря ми я сърбя най-много през втората нощ - пред да започнат да хващат корички. Като хванат корички, вече не сърбят толкова.

# 284
  • София
На синът ми в групата има варицела от 3 седмици.
Тази сутрин видях една пъпка на челото,4 по тялото и
3 в устата.Други симптоми няма,но си мисля,че и той е
болен(на 6 г.е) Tired
Прочетох на доста  места,че цялата болест може да мине
с 3-4 пъпки,когато детето е с силен имунитет,а синът ми
определено е много здраво дете.
В момента ми е малко притеснено,защото не съм сигурна точно
какво е,а нашият доктор е чак утре следобед на работа.
Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт