Варицела 2

• 90 735
  • 460
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
И нашата лична лекарка, забрани къпането, но аз послушах съветите на момичетата от форума и го изкъпах на третия ден с шампоан на А-Дерма с овес. Детето се почувства много по добре.

# 256
Ето и още една мама на детенце с варицела.В групата нямаха,но бяха контактни с дете от друга група защото входа за приемане и вземане от детската градина е един и същ.Снощи имаше съвсем лека температура и няколко пъпчици,дадох и малко червено вино и чак сутринта ми вдигна 37,8.Днес сутринта се обадих на лекарката и и я заведох,установи че е варицела.От 5ч.сутринта не е вдигала температура,мазах я с фенистил,засега по лицето няма с изключение една на челцето до косичката.Четох ,че давате имуностимулатори и противоалергични ,аз питах лекарката тя ми каза да не и давам нищо,но аз имам Есберитокс и от сега го почвам.Засега сме живи,хапваме-дано да е така и по-леко да я изкараме.

# 257
Не знам, дали може да се повтори Варицела, но свекърва ми твърди, че я е карала два пъти - веднъж като дете и втори път- след зараза от племенничките си.

# 258
  • Sofia
Значи първият пън не е карала варицела, а нещо друго.

# 259
Мони ,здравей.Ако има кой да ти гледа детето по добре не го пускай на детска.Имунитета след варицела много пада и се изгражда за 2-3 месеца.Казвам ти го от опит.Малкия изкара варицелата и след това баща му го зарази с вирус две седмици след това.Беше кошмар,не съм го виждала толкова зле.Кашлица и от нея повръщаше храчки,след това от антибиотика разстройство,абе ужас.  .С температура 39-40 3 дни ,след това почна Зинат и едва на 5-я ден от приема имаше     леко подобрение Стискам палци всичко да е наред и да не се разболявате.
Ако втори път се зарази ще я избие херпес зостер,но по принцип в много ,много редки случай може и да повтори. 

# 260
Къпете си децата при варицела-колкото повече, толкова по-добре.
Ползвайте и достъпен шампопан с трици.
Не слушайте глупости от преди 25 години.

# 261
  • Germany
Мони ,здравей.Ако има кой да ти гледа детето по добре не го пускай на детска.Имунитета след варицела много пада и се изгражда за 2-3 месеца.Казвам ти го от опит.Малкия изкара варицелата и след това баща му го зарази с вирус две седмици след това.Беше кошмар,не съм го виждала толкова зле.Кашлица и от нея повръщаше храчки,след това от антибиотика разстройство,абе ужас.  .С температура 39-40 3 дни ,след това почна Зинат и едва на 5-я ден от приема имаше     леко подобрение Стискам палци всичко да е наред и да не се разболявате.
Ако втори път се зарази ще я избие херпес зостер,но по принцип в много ,много редки случай може и да повтори. 

Няма да го пусна скоро. Ние и без това мислехме да сменяме детската и сега ще използвам паузата и направо в новата ще го пратя, но не по рано от 7,8 май. За излизането питах, защото пощръклява вкъщи. Иначе той е с хрема от самото начало и както пъпките почти ги няма вече, хремата още го мъчи.
Колкото до повтарянето - дано не повтаря, че сега само това ми липсва  Naughty

# 262
С какво да го облекча ? Ще прочета цялата тема и сигурно е написано някъде, но все пак.....И за къпането....личната забрани къпането 10 дена. Ама как !? Според нея къпането усилва обрива и дразни пъпките.И друго да питам....дъщеря ми мирише малко странно, като кисело едно такова....Дали е от варицелата ? Дайте някакъв съвет, какво да правя ? Трудно ми е да гледам красивотот и личице в пъпки....Не може да спи от сърбеж милото.

Аз процедирах по следния начин - първо пълня ваната и слагам вътре 2-3 супени лъжици сода. После я слагам да поседи вътре 5-10 минути. След това внимателно подсушавам пъпките и ги мажа с Фенистил гел. Допълнително й давам Ксизал, Санотстол и започнах и Изопринозин.
Не знам дали от всичко изброено, но имахме само една тежка нощ и то заради сърбежа основно. Иначе температура вдигна, но не много висока.
Пъпките се повлияха много добре от банята със сода - буквално след 1-2 накисвания вече не бяха така "сочни", а се прибраха червенините и хванаха корички. По лицето ги мажа с един крем на Авен за по-бързо заздравяване на раздразнена и разранена кожа и коричките са пред падане вече, а е 5 ден, откакто е с варицела.

Леко изкарване на варицелата  Hug

# 263
Нати, и аз постъпих така  Peace Днес на обед я сложих да спи, а тя като взе да се върти....Много я сърбеше  Sad Накрая се разплака и каза че не издържа.Изкъпах я с вода и сода, намазах с Фенистил и детето се свести.Друго не давам иначе, нито Изопринозин, нито каквото и да е друго.Само някакво хомеопатично на Боарон. Днес купих от аптеката и това дето Никол препоръчва, но не в зелена опаковка а синя /обясниха ми че зелената е за възрастни а синята за бебета и деца./ Беше на промоция и ми излезе много изгодно - 2 бутилки душ-гел с овес по 500 мл - 32 лв + подарък три тубички крем.Довечера ще го пробваме. Ето го : http://www.framar.bg/%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%B … -pid30002211.html

Бързо оздравяване на всички   bouquet

# 264
Ние вече сме добре, варицелата остана зад гърба ни.
Пожелавам на всички дечица бързо оздравяване и по-леко изкарване  на болестта.

# 265
Ние продължаваме да ни излизат все нови пъпчици
температура за последно имахме вчера следобед
засега уж овладяваме положението да не се чешиме,но докога
вече ми се иска да спрат да избиват и да започнат да завехват
но кога ще се случи това незнам
още май ни е рано

# 266
Седмица след началото на варицелата дъщеря ми също вече е добре - на повечето пъпки дори коричките паднаха /особено тези на лицето, които третирах с крема на Авен за по-бързо заздравяване на рани/.

Дано всички, които боледуват, да я изкарат по-леко!

# 267
И при нас положението е добро.Най-много зор видя втория ден, докато излезнат всички пъпки.Но с къпане и киснене нещата се успокоиха.Пъпките вече завяхнаха и имат корички.Разминахме се леко, нямаше и температура.Беше си разчесала жестоко една пъпка на бузата и се поду много, но за щастие след обилно мазане с крем Здраве, мина и тя,

# 268
И ние вече се пооправяме
на лицето нямаме много,най-много имаме по тялото
вече вземаха да завехват и да хващат корички
аз я пудря с топоцин,не се е чесала много
минахме леко,сега остава да завехнат всички и да минава

# 269
  • София
Да кажа и после да попитам.
Днес е девети ден. Вече всички пъпки са с корички. Прблемът е, че тя свали коричките на няколко пъпки. То на мен ми иде да ги махна, пък какво остава за детето. Сега ли е най-голяма опасността да останат белези? С какво мога да мажа за да паднат коричките по-бързо? Сега заразна ли е, защото някой беше казал, че са заразни мехурите и като станат корички вече не е заразно? Колко време ще падат коричките? А другата седмица дали вече става за детска градина?

Май това са всичките ми въпроси... Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт