Варицела 2

• 90 730
  • 460
  •   1
Отговори
# 240
Ние давахме и Аериус през устата, но Фенистила помогна много повече. Опитай, нищо не губите.

Да, ще купим  Peace

Ооо, Нати, поне яде... Яна има пъпки по езика и в устата и изобщо не яде. Само плодови млека, защото не я дразнят.

И Слава Богу, че няма в устата, че още не мога да се отърся от ужаса миналото лято, когато изкара вирус с над 30 афти в устата  ooooh!

# 241
Здравей,Иления!Детето е заразно 2-3 дена преди обрива и след като избият пъпките карантината е 9 дни.ПО медицински казват,че когато пъпките са завехнали,вече не си заразен.Предава се по въздушно-капков път.Знам,че 9 дни не трябва да се излиза.Аз лично го спазих така направих и при малкия.

# 242
Здравей,Иления!Детето е заразно 2-3 дена преди обрива и след като избият пъпките карантината е 9 дни.ПО медицински казват,че когато пъпките са завехнали,вече не си заразен.Предава се по въздушно-капков път.Знам,че 9 дни не трябва да се излиза.Аз лично го спазих така направих и при малкия.

Ами нашите пъпки започнаха да избиват миналия вторник.От събота мисля,че няма нови пъпки,струва ми се че вече всички са с коричка.И ние не сме излизали от тогава.Утре ще я види и личната,но ми се искаше да знам докога точно е заразна,че вече просто подивя у дома.

# 243
  • Germany

Добре де, защо тогава карантината е 21 дена? Поне в нашата детска градина е така или нещо бъркам?

# 244
  • Добрич
Карантината е, за да се види дали има нов случай на варицела в групата. Това е инкубационният период.
Само че е по принцип май даже до 28 дни...

# 245
  • Germany
Искаш да кажеш, че след 1 седмица мога да го пусна на детска?

# 246
  • София

Нека да са 10 дни Simple Smile

# 247
  • Germany

Нека да са 10 дни Simple Smile

Те 5 вече са минали Simple Smile

# 248
Можеш да го пуснеш в момента в който започнат да му падат коричките. Това може да стане и на 15-тия ден. Докато не са започнали да падат детето е заразно. Нас доктора не ни разреши на 10-тия ден да излезем навън, за да няма контакт с деца, само на безлюдни площадки, камоли да отидем на гости при баба му.

Щото ей така се разнасят епидемиите.

# 249
  • Варна
И аз да попитам за излизанията!Смятам да я разходя,но с колата,че да не сеем зарази по площадките.Дали е разумно?
От четвъртък е с обрив,но вече спря да вдига температура и като цяло изглежда добре , играе си , храни се и т. н.Поне  ще опитам да я повозя,че много обича.Бързо оздравяване на всички! Hug

# 250
Не се маже с никакви ментолови спиртове!

А някаква аргументация - защо не се маже с ментолов спирт?!

# 251
  • Germany

В интерес на истината и нашия педиатър каза - обикновен спирт. Не попитах защо не ментолов, тъй като му имам страхотно доверие.

# 252

Защото засилва многократно сърбежа. След временно успокояване.
Това са отминали неща от повече от 25 години... .
Правете адекватни неща.

# 253
Абсолютно сигурно ли е, че не повтаря варицелата? Някъде срещнах в нета, че имало случаи да повтори...

# 254
Момичета, да се впишем и ние в клуба на варицелата....От 2 дни Калина е с обрив.В групата са 8-9 деца с Варицела.Лекарката не дойде у нас, отидохме ние, но изчакахме отвън и влязохме когато нямаше хора в чакалнята.Потвърди варицелата, каза да не давам нищо  Confused Ама как нищо, детето го сърби, щипе и т.н. С какво да го облекча ? Ще прочета цялата тема и сигурно е написано някъде, но все пак.....И за къпането....личната забрани къпането 10 дена. Ама как !? Според нея къпането усилва обрива и дразни пъпките.И друго да питам....дъщеря ми мирише малко странно, като кисело едно такова....Дали е от варицелата ? Дайте някакъв съвет, какво да правя ? Трудно ми е да гледам красивотот и личице в пъпки....Не може да спи от сърбеж милото.

Общи условия

Активация на акаунт