Варицела 2

• 90 729
  • 460
  •   1
Отговори
# 225

Кажете с какво да я мажа или да й давам, за да облекча тези сърбежи! Противоалергичното в случай не помага  Sad

Led Sedax  Peace На предната страница дадох линк. Ефикасно е и за сърбежа и за белези.

# 226
Къпете детето. Не се маже с никакви ментолови спиртове!

# 227
  • Русе
Препаратите с овес, много облекчават сърбежите и състоянието.
Светoслав се почувства много по добре след като го изкъпахме с един шампоан А-Derma
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31JwXjSx5eL._SS500_.jpg

# 228
Къпете детето. Не се маже с никакви ментолови спиртове!

Къпя я още от самото начало. Откакто я изкъпах тази вечер обаче стана страшно - не може да мигне от сърбеж и плаче постоянно  Rolling Eyes Не знам дали има връзка, но определено не я облекчава, при това само с вода я облях.

Утре ще търся някое от изброените за мазане.

# 229
Къпахте я с какво?
Къпането ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА облекчава сърбежа при варицела!
Ако сте мазали дни с ментолов спирт никакво къпане не би помогнало. Но къпането не е виновно.

# 230
  • София
Моята щерка днес е по-добре.
Снощи, напук на съветите на доктора, я изкъпах с хладка вода и един балсам на A-Derma без сапун с овес. После я намазах с Фенистил гел и детето заспа успокоено. През нощта още веднъж мазахме с кремчето и спа много добре. По-голямата част от пъпките имат корички вече. Но продължава да не яде.

Къпете децата!

# 231
  • Germany
И мен ме интересува кога мога да го изведа, че пощръкля вече вкъщи. Нали е заразен само при пряк контакт? Ако го заведа на площадката докато няма деца, може ли после да заразим някой които ползва същата пързалка и люлка?

# 232
  • Русе
Здравейте.И моят син е в кюпа от вчера,но в нашата градина има около 100 деца с варицела и аз "тръпнех в очакване".И нашата докторка каза-никакво къпане,но чета,че някои от вас къпят децата с трици.За какви точно става въпрос?На моят син пъпките са концентрирани по раменната област на гръбчето и отпред по гърдичките и гушката.Но има и на едното стъпало и то доста големи.И аз дадох вино,но за сега няма чак толкова много,колкото очаквах.Мажа го само със спирт и днес му сложих и малко пудра по спуканите пъпки.

# 233
Къпахте я с какво?
Къпането ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА облекчава сърбежа при варицела!
Ако сте мазали дни с ментолов спирт никакво къпане не би помогнало. Но къпането не е виновно.

Както вече писах - обливах я само с подвижния душ, без сапун.
И не, не съм мазала дни наред с ментолов спирт, защото е болна от 2 дни, днес е 3-ти, а не я мажа от самото начало. Мазала съм я сигурно 2-3 пъти.

Не сме спали тази нощ изобщо - цяла нощ се въртя и приплаква от сърбежите  Confused Идваше ми да тръгна по аптеките посред нощ за нещо облекчаващо  Rolling Eyes
Кога се очаква да започнат да отшумяват тези сърбежи?

# 234
  • Germany
Нати, с Фенистил пробвахте ли? При нас много помогна.

# 235
  • София
Нати, на Яна Фенистил гел много й помогна. Но в понеделник вечерта и ние не спахме.

Сега голямата драма е, че има пъпки на стъпалото и не може да стъпи. Sad

# 236
  • Добрич
Нати, при моя син големият сърбеж траеше макс 2 дена.
Правех му по 2-3 пъти на ден вани с овесени трици. Много го успокояваха.

Смятам, че скоро ще можете да си поспите и да въздъхнете облекчено. Wink

# 237

Не, защото й давам противоалергично - Ксизал, но няма ефект  Rolling Eyes

Калина също не може да стъпва на едното си краче, защото я боли възглавничката на големия пръст, но не мога да разбера от пъпка ли   Thinking Освен това има пъпки и по дланите си и не може да държи прибори, та я храня като бебе  Laughing

# 238
  • София
Ооо, Нати, поне яде... Яна има пъпки по езика и в устата и изобщо не яде. Само плодови млека, защото не я дразнят.

# 239
  • Germany

Не, защото й давам противоалергично - Ксизал, но няма ефект  Rolling Eyes

Калина също не може да стъпва на едното си краче, защото я боли възглавничката на големия пръст, но не мога да разбера от пъпка ли   Thinking Освен това има пъпки и по дланите си и не може да държи прибори, та я храня като бебе  Laughing

Ние давахме и Аериус през устата, но Фенистила помогна много повече. Опитай, нищо не губите.

Общи условия

Активация на акаунт