Май-чета и Май-ки (3)

• 10 989
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
http://vitamini.tialoto.bg/article.php?id=4844 аз намерих това за селен 20-40 микрограма за бебета и деца

ето и линк за цефасел, но инжекционен разтвор http://www.framar.bg/cefasel-tabl.-100-mkg.-20-pid30000757.html
Според мен няма нищо страшно!  Hug

# 46
  • На морето!
И от нас здрасти!
Ей, Ренче, Маенцето много сладко!
Krisis, в такива моменти не се колебай да звъниш на лекар. Преди месец Симеон беше докопал шишето с Понодол и го намерих да облизва последните капки от пълно шише. Веднага звъннах и ми казаха да бъркам в гърлото да повръща. Баща му се справи с този задача- оказа се доста трудна и след като всичко приключи видяхме, че всъщност детето не е изпило съдържанието, а го е излял на килима.  Rolling Eyes Та доста сериозен шок преживях тогава, а той знае, че лекарствата не се пият от шишето вече. Wink

# 47
моите са в хладилника. всичките. а препаратите са на място, до което аз самата стигам, като се кача на стол.
аз съм изморена ужасно много. искам вече децата да се наместят по леглата си и аз също да лягам. не знам за вашите, ама моите лягат между 10 и 10.30 и сътрин се будят преди нас - около 7. как издържат тия маймуни  Tired

# 48
И моите лекарства са на високо.Аз самата се качвам на стол.Но явно това е изпаднало.Как не съм го видяла.Сега пак ми звъня моята приятелка (мед. сестра).И тя питала една нейна колежка и една аптекарка, и двете твърдят ,че нищо няма да и стане.Аз питах и дали да давам активен въглен , но нямало нужда. Благодаря ви много , че бързо се отзовавате.

# 49
моите са в хладилника. всичките. а препаратите са на място, до което аз самата стигам, като се кача на стол.
аз съм изморена ужасно много. искам вече децата да се наместят по леглата си и аз също да лягам. не знам за вашите, ама моите лягат между 10 и 10.30 и сътрин се будят преди нас - около 7. как издържат тия маймуни  Tired

издържат издържат и при това без проблеми  smile3560

# 50
ха-ха
хай - мислех си, че трябва да си уговорим редовна кауфландска сгляда. примерно, всяка неделя от 10.30 до 11 часа - среща край касите. ще запознаваме наследниците с видовете мучане и ъ-кане.  Mr. Green

крисис - не го казаха обвинително. просто споделих, че моите лекарсва да по тайни и недостъпни /за сега места/. което не поперчи на камен да изяде крема си за задник, а петра да капе капки за нос в носа на куклата си. голямо важно, че панадолът е в хладилника  Wink

децата заспаха. и аз лягам.

# 51
  • На морето!
и моят Панадол е в хладилника, на вратичката- в прозрачно шкафче, но това не е проблем за Симеон, той редовно си тършува, но обикновено вади само кашкавал, луканка,краде си от някоя чиния с ядене и пак затваря.
Като ви чета децата колко са приказливи имам чувството, че моето е с няколко месеца по-малко. Той повече пее отколкото говори. Неговите изречения се състоят от 1-2 съществителни и безумно много емоции, а ако не го разбера ме хваща за ръката и ме води до това което иска.
Да ви питам някой да е чел или виждал някъде книга на Мария Монтесори? Четох няколко нейни статии и съм наистина впечатлена, но не намирам нищо по-обемно като материал на български. Ако ня някой му се мерне нещо пред очите да свирка  Peace

# 52
Мила още не е заспала, размотава баща си наляво - надясно, сега го кара да й прави каша, но той днес няма да й се върже.  Mr. Green Вчера милия се поти над една каша и тя не пощя да я опита накрая.  hahaha
А иначе обикновено заспива към 9-9.30 и сутрин става към 9 - 9.30, понякога и доста по-рано, но може и след 10 да стане. През деня откарва по час - два. Спи повече отколкото като беше новородена.  Mr. Green

# 53
Честит рожден ден,Ванина!!!Много здраве,щастие и късмет ти желая!
Станела,дано се оправи бързо детенцето!
София ляга доста рано-към 8.30.Но и става рано-напоследък ок.7ч.....А последната седмица се буди в 5.30(като по часовник)и си иска млякото...Още и давам адаптирано мляко.Съсипва ме![smilie=smile3511.gif]Да ви кажа,момичета,всички дечица,които видях са ужасно сладки!!!

# 54
Мая вади кътниците вече цял месец  я мъчат днес отново е с много висока темп  Tired несмогвам да я сваля ,да попитам кога и как се даваше течен аналгин при много висока температура

# 55
течен аналгин става ли за деца?

педиатьлката ми е препорьчвала при висока температура /над 39/,да давам хексалгин.

пробва ли с мокри чорапки?чувала сьм,че помага.

дано мине бьрзо.

# 56
Аз вкъщи въведох режим - в 9:30 и двете деца са по леглата, едното гушнало куче, другото заек Mr. Green Заспиват много бързо. Ник става около 8:00 сутринта. Лори малко по-рано и отива да гледа телевизия, защото знае, че като станем телевизора се гаси Mr. Green
За високата температура аз бих разсъблякла детето максимално и бих слагала чорапки с вода и оцет на крачетата. Също и панадол. Ник като лежа в болница с много висока температура лекарите така процедираха.

# 57
благодаря ви момичета чувала съм че се дава течен аналгин при много висока темп аз сега сложих последната си свещичка ефералган

# 58
течен аналгин = хексалгин. дава се брой капки = на теглото на детето, но при крайни случаи, защото може да се получи гърч. в детска пулмология софия само с това церят  Mr. Green
добрютро

# 59
  • София
Аз и по-малко капки от хексалгина давам - 7-8. Върши перфектна работа при висока температура. Обикновенно го използвам като надвиши 39.5  Peace

Общи условия

Активация на акаунт