МАМИ ЗА НОЕМВРИ 2009

• 22 979
  • 312
  •   1
Отговори
# 75
desitalee, ние имахме много дискусии около млякото... не прекалявай с него, ако питаш мен - добре е че не го обичаш, аз през цялата бременност да съм изпила 1 литър само.  Mr. Green

Ето... а си обещах да влизам само да ви поздравявам  Grinning Hug
Няма да лея акъли, обещавам.
Добре дошли на новичките, радвам се, че отбора се увеличава вече, много ми е мило  Hug

# 76
 #Crazy Днес разбрах че съм бременна и още не мога да възприема новината в понеделник сам на доктор надявам се всичко да е наред Praynig

# 77
pojito11 добре дошла!  Hug Честити ти две чертички! Не се притеснявай, всичко ще е наред! А не е ли рано за доктор? Имаш ли закъснение? Колко?

Аз ще ходя на първи преглед чак на десети ден закъснение...  newsm78

Norass / Лора нямаш представа как ме зарадва постът ти. Моля ти се навъртай се тука и лей акъли, другите стари момичета - също, че къде сме без вас????

И в тази връзка, пак едно въпросче... Откакто видях двете чертички и не смея да използвам никакъв крем за лице, бе въобще никаква козметика. Позволявам си само балсам за устни и това е. Аз съм с проблемна кожа и всико вкъщи е със съдържание на салицилова киселина и други там тинтири-минтири дето са  противопоказни по време на бременност... То е ясно, че трябва да си купувам сега нови лосиони и кремове, но се чудя какви... Някакъв съвет? Междувременно карам без нищо.... ама в тоя студ  #Crazy А... и може ли да ползвам слънцезащитен крем???

Отивам да се поразтърся за инфо в нета....  Crazy

# 78
pojito11 добре дошла!  Hug Честити ти две чертички! Не се притеснявай, всичко ще е наред! А не е ли рано за доктор? Имаш ли закъснение? Колко?

Аз ще ходя на първи преглед чак на десети ден закъснение...  newsm78

Norass / Лора нямаш представа как ме зарадва постът ти. Моля ти се навъртай се тука и лей акъли, другите стари момичета - също, че къде сме без вас????

И в тази връзка, пак едно въпросче... Откакто видях двете чертички и не смея да използвам никакъв крем за лице, бе въобще никаква козметика. Позволявам си само балсам за устни и това е. Аз съм с проблемна кожа и всико вкъщи е със съдържание на салицилова киселина и други там тинтири-минтири дето са  противопоказни по време на бременност... То е ясно, че трябва да си купувам сега нови лосиони и кремове, но се чудя какви... Някакъв съвет? Междувременно карам без нищо.... ама в тоя студ  #Crazy А... и може ли да ползвам слънцезащитен крем???

Отивам да се поразтърся за инфо в нета....  Crazy
Попитай лекаря си, така е най-добре...
Иначе розовата вода е безопасна и е идеалния вариант за почистване на лице по време на бременност, а също и за косата /втрива се в корените/.
Много кремчета наистина не се препоръчват, но не защото по някакъв начин могат да навредят на бебчето, то е добре защитено... но твоята кожа може да се възпали, да се получи алергия... всичко е наопъки през тези 9 месеца, заради хормоните.
Но има безобидни кремове - дов, например, или нивеа...
Ползвай и бебешко олио от сега а също и бебешка козметика за кожата по гърдите и корема, за да е еластична, да няма нацепвания/стрии/. Много майчета се мажеха със зехтин, но с него ще миришеш на краставичка  Simple Smile

...

За да не пълним ние темичките ви, нека направим така - ако има проблемче или съмнения, и не знаете към кого да се обърнете, пишете ни лични съобщения. Всяка една от нас с радост ще откликне.  Hug

Тук на сайта също има полезни статии, за всичко.

Спокоен сън и много щастие с баба Марта ви желая  Hug

# 79
Честита баба Марта мили бременлинки.Да сте много здравички и НОЕМВРИ един много сладък подарък.
Така...темичката ви е готова.
Като решите кой ще ви пуска темичката да ми пише на лични да я пратя. Hug

# 80
  • София
здравейте скъпи момичета!Честита Баба Марта!бъдете все по-здрави и все по-щастливи, обичайте се!

# 81
Честита ви Баба Марта! Да сте здрави и много бременни следващите месеци:))

По въпроса с тревогите ви за лекарства и храна. Осцилококцинум и парацетамол (в ограничено колкичество) са ОК. Внимавайте с Аспирина!!! Само след консултация с лекар.
Почти първата работа на бременните е да изкарат едно боледуване:)) Чай също трябва да избирате след консултация. Някои билки не се препоръчват за бременни.

За храненето. Млякото наистина не е толкова важно. Поне в началото. Калций ще ви трябва малко по-късно, но аз, например, приемах таблетки калций с магнезий. Ядях много сирене (сега като се замисля, дали е било сирене изобщо).
За хемоглобина (изстрадан проблем) повече мюсли, ако пиете желязо, задължително с Вит С, а лятото кайсии, праскови.
Извинете за многословието, но така ми се искаше накратко да споделя опит и да ви спестя чуденки.

# 82
Здравейте момичета. Честита Баба Марта! Пожелавам да ви донесе здрави бебенца тази година!
Аз съм от октомврийките, но съм съвсем за края на октомври и затова лекичко....долетях при вас. Може би по едно и също време ще чуем сърчица. Първия път когато бях на лекар беше рано, нали сме още "точка". Но следващия път, дано вече да сме поне "тиренце" и да се чува тупкане  Laughing . Аз мислих по въпроса за млякото и-и-и...знете ли и аз не обичам, особенно киселото! Хапвам го само и единствено на таратор и то с много краставички. Наблягайте на сирене, извара, сещам се и за сметаната, а лятото и сладоледче може. Ще набавим калций, не се тревожете за това  Hug

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 17:47 от sinq pti4ka

# 83
Момичета,радвайте се на бременноста си  Hug Не е нужно да променяте драстично начина си на живот,хранене и пр. Peace Нужно е само, да не прекалявате с нищо  Naughty Вие сте бременни ,а не болни  Wink Най-важно е да имате доктор на когото вярвате и да бъдете послушни  Heart Eyes Бебчетата са добре защитени в коремчетата ви,и много трудно може да им навредите  Hug
Усмихвайте се и бъдете хубави   bouquet

Лора е права ,ако имате въпроси ...на лични .Ние се смеем и плачем с вас   love001
уфффф ама,че съм заплес  Mr. Green ЧЕСТИТА БАБА МАРТА  на всички

# 84
sinq pti4ka привет! И аз шпионирам от време на време в темичката на октомврийките... , че и на мен терминът ми е съвсем в началото на ноември... Честита ти точица! Ще чакаме да се похвалиш и със сърчице!  Hug

tsvetkova_elica имаме още 14 страници до лимита на тази темичка и се надявам до тогава да се съберем повече момичета и да решим коя ще се занимава с подновяването. Иначе нямам нищо против и да съм аз, стига да не е нещо супер сложно, защото съм малко скарана с новите технологии...  Mr. Green

shoppy-мими мерси много за съветите. Много си права, че не е необходимо да си променяме драстично начина на хранене. Аз от два дена се опитвам да обогатя диетата си с повече плодове и мляко... и никак не ми се отразява добре...  Crazy Организмът ми е в шок  #Crazy

Вдругиден ще пътувам малко в чужбината и ще се върна чак след седмица, така че не се изненадвайте, ако липсвам. Надявам се, че като се върна отборът вече ще се е поувеличил! Hug

Хубава седмица на всички! Flutter

# 85
  • в ябълковата градина
Здравейте пак.
Добре дошли на новите.
Аз ще ходя на преглед по-натам - сигурно 7 седмица.
Честита Баба Марта на всички.

И аз да се оплача, много ме боли кръста. Дори през ноща усещах болка. Какво да се прави.

# 86
desitalee ако се предвижда самолет, първо консултация с лекаря ти. Понякога е противопоказно... с мен беше така. За щастие е рядкост лекар да има причини да забрани, но все пак...

Весел и изпълнен с радост ден, момичета  Hug

# 87
  • Варна
Здравейте плахичко  и от мен....

Имам два положителни теста EFP, но все още не мога да се зарадвам напълно. Термина по мои изчисления се пада на 08.11.2009 - поздравявам всички мами ноемврийки и се надявам както всички кавате бебенцата ноемврийчета да са с късмет newsm17  newsm51.

Кога ще ходите на пръв преглед момичета?

# 88

И аз да се оплача, много ме боли кръста. Дори през ноща усещах болка. Какво да се прави.

Не пропускай да кажеш на доки ,че те боли кръста  Peace Може да пиеш нош па ,но след като се консултираш с док  Naughty Слава Богу скоро тези неразположения отшумяват и идват другите  Mr. Green

# 89
Здравей, Petya28! Честито ти двучертичково тестче! Моят термин, по мои изчисления, се пада на 7-ми ноември, така че с тебе ще се движим заедно с прегледите предполагам. Аз мисля да отида в 6 г.с., защото тогава ще може да се чуе сърцето. Освен това по-рано не мога. Сега и да отида нищо няма да се види, а в сряда заминавам за седмица и ще се върна чак по-другата сряда...

Norass / Лора предвижда се самолет, да! Ама малък, наблизо ще летим и следователно няма да се издигаме много нагоре... Полетът е два часа, колкото горе-долу се друсам като чувал с картофи в градски транспорт всеки ден. А и нямам контракции, зацапвания, проблеми с кръвното, нито пък ми прилошава... и като съдя по графиката си на БТ прогестерона ми е много добре... Така че се надявам всичко да е наред! Praynig Crazy Освен това пътувам със самолет на всеки 2-3 месеца, няма как,  и бебчо трябва да свиква от сега...  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт