Разликата в интелектуалният статус пречи ли на връзката/ брака?

• 16 890
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
Iggiberry, тъжно ми прозвуча написаното от теб.  Hug

Мисля си, че си права с това за чергата.  И май това е най-точното определение.
За да вървят нещата хората трябва да са "от една черга".

# 166
  • густо майна Филибето
Разликата пречи, особено ако е голяма. Пречи повече на по-малко умния. Той избива комплекси за сметка на другия - както може. С годините различията се задълбочават и дразнят. Опит, 10 годишен, за радост зад  гърба ми.

# 167
[quote author=pasinet link=topic=375255.msg10389938#msg10389938 

Сексуалното несходство е сред основните причини за разтрогване на брака. Дори и на пръв поглед да не изглежда така, от там тръгват много проблеми, които водят до срив.

[/quote]

Сексуалният живот никога няма да е на ниво и винаги ще куца, ако партньорите са се оженили по една или друга причина, но имат голяма разлика в интелектуален и духовен аспект. Ако се разведат то ще е не за това, че имат проблеми в секса, а защото са от различно тесто.

# 168
iggiberry,

Жалко за това, което се случва при вас Sad

Написала си и си го обяснила много добре  bouquet

Като пуснах темата, нямах пред вид владеене на няколко езика и наличието на висше образование, на всяка цена, а именно тези нещя, които в началото се пренебрегват, които не бият на очи, но с времето започват да тежат...

# 169
  • В сърцето на любимите мъже!
Казвате "тъжно" или "жалко", а дали е безнадеждно... Все си мисля, че ако се изнесем, нещата ще се пооправят... ако го измъкна от средата...

Но пък се сещам за един филм "Писмо в бутилка" - тя - нюйоркска журналистка, забързана и амбициозна, той от малко рибарско селище, умен, забавен и романтичен рибар... Тъкмо се разбраха колко се обичат и решиха, че ще се съберат (той щеше да се премести) и стана злополука - той се удави.
Дали не са измислили сценаристите този край, защото другият - щастливият - е невъзможен.

# 170
  • София
Iggiberry, ако се изнесете и той успее да се адаптира в твоята среда, това ще е успешно преминатия тест. Стресът за човек, който вадиш от обичайната му среда и му се налага да се адаптира в съвършено различни условия, е момента на истината. Белег за интелигентност са не само енциклопедичните познания и ерудицията, но и адаптивността като част от емоционалната интелигентност.

# 171
Освен това секс с един и същ с времето не че омръзва, но просто вече не е вълнуващ. Ако си тип, който непрекъснато има нужда от специална тръпка, тогава няма смисъл да създаваш семейство. Аз лично никога не бих си сменила мъжа, само защото вече не ми е интересен в кревата. И изобщо не съм слабо или асексуална, просто това за мен лично не е причина за разпадане на един иначе перфектен брак.

Изобщо не съм съгласна. За мен иначе перфектен брак няма. Сексуалната неудовлетвореност на единия или двамата партньори води или до примиренчески отказ от секс или практикуването му за отбиване на номера (не знам колко може да продължи подобно нещо), раздяла или намиране на други сексуални партньори паралелно с иначе перфектния брак.

Сексуалният живот никога няма да е на ниво и винаги ще куца, ако партньорите са се оженили по една или друга причина, но имат голяма разлика в интелектуален и духовен аспект.

Сексуалните потребности и вкусове нямат кой знае колко голяма връзка с интелектуалното и духовното, така, че не може да правиш генертален извод какъв би бил секса между различни в интелектуално и духовно отношение хора.

Хората са толкова различни.

Ако има пропаст в секса има ли шанс да продължи връзката повече от 3 седмици, да речем, заради пълното интелектуално допълване?
След като така любезно съм дадена за пример:), да смятам, че това е по-често срещаният вариант. Обаче какво разбираме под пропаст в секса? Той си пада по БДСМ, а тя по мисионерската? Или ?
Този по често срещан вариант за мен е немислим.

# 172
[quote author=pasinet link=topic=375255.msg10424645#msg10424645 

,,Сексуалните потребности и вкусове нямат кой знае колко голяма връзка с интелектуалното и духовното, така, че не може да правиш генертален извод какъв би бил секса между различни в интелектуално и духовно отношение хора.

Хората са толкова различни. "

Имат според това колко близо ще го допуснеш до себе си.  

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 10:38 от Caraline

# 173

За да вървят нещата хората трябва да са "от една черга".

До сега винаги съм харесвала мъже с които да си приличаме поне по едно нещо...
С мъжа ми почти мислим еднакво..нали затова и се събрахме

# 174
Пречи, разбира се. И съм абсолютно съгласна с момиче, което каза по-горе, че пречи на по-глупавият от двамата. Била съм с мъж, който не беше много умен, но за сметка на това правеше хубав секс. Като че ли го беше яд на работата, заниманията и средата ми, защото бяха доста по-различни от неговите. Когато коментирах някой политически или икономически въпрос от ежедневието, с който той естествено не беше запознат винаги ми се казваше с насмешка "е, аз не съм толкова умен като теб и не ме вълнуват такива неща". Чудя се как може да не те вълнува какво става в света, в който живееш и трябва ли да си много умен, че да четеш вестници. Чудя се сега, тогава не ми пречеше, защото целта на връзката ни беше единствено и само секс, но той успя да убие и това желание след 3 месеца с постъпки, породени от интелектуален комплекс.

# 175
  • В голямото море...Живот
Аз се оказвам един вид изключение от всички правила........или просто съм много тъпа  newsm78
У нас няма секс,беше проформа преди време,сега направо си липсва.
Аз съм по-*глупавата*/според него/.Сравняваме със 16 годишно момиче/бившата/,а когат се запознахме аз бях на 32  Rolling Eyes
Но.......сме заедно вече 6 години  ooooh!

# 176
Аз се оказвам един вид изключение от всички правила........или просто съм много тъпа  newsm78
У нас няма секс,беше проформа преди време,сега направо си липсва.
Аз съм по-*глупавата*/според него/.Сравняваме със 16 годишно момиче/бившата/,а когат се запознахме аз бях на 32  Rolling Eyes
Но.......сме заедно вече 6 години  ooooh!

Оле...как се е стигнало до тук Rolling Eyes Щом не се чувстваш комфортно, защо не поговорите...ужасно е така... ooooh!

# 177
  • В голямото море...Живот
Оле...как се е стигнало до тук Rolling Eyes Щом не се чувстваш комфортно, защо не поговорите...ужасно е така... ooooh!

Много неща са,наслагвани с времето.
Говорим.Всеки ден.

И нека не спамим темата,а  Mr. Green

# 178
Много се надявам да се оправите..и да се почувстваш отново жива!
  bouquet

Съжалявам за краткия спам.. Peace

# 179

Много неща са,наслагвани с времето.
Говорим.Всеки ден.

И нека не спамим темата,а  Mr. Green

Напротив, не е спам. Кажи Hug, темата е за това Wink

Общи условия

Активация на акаунт