Разликата в интелектуалният статус пречи ли на връзката/ брака?

• 16 881
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
аз смятам,че когато интелектуалната проспаст между двамата е много голяма определено по някое време ще се появи проблем..най-малкото,по-интелегентният ще предпочита нечия друга компания за разговор..а това понякога е обидно..
винаги в една връзка единият е малко по-умен,по-съобразителен,по-образован..но когато е "малко" не пречи.дори дърпа другия нагоре..
хубаво,че със съпруга ми сме на едно ниво-така се разбираме и допълваме и в знанията и в глупостта си.. Laughing

# 151

Трудно ми е да повярвам, че тук пишат толкова глупави същества, които са се оженили единствено заради страхотен секс.

Сексуалното несходство е сред основните причини за разтрогване на брака. Дори и на пръв поглед да не изглежда така, от там тръгват много проблеми, които водят до срив.
Единствено при много слабо или асексуалните хора този проблем не съществува.

# 152
Не мисля, че хора чак с "интелектуална пропаст" по между си има шанс да се съберат въобще. Или пропастта въобще не е пропаст, или просто единия смята себе си за много повече от другия, а това просто не е така.

# 153

Трудно ми е да повярвам, че тук пишат толкова глупави същества, които са се оженили единствено заради страхотен секс.

Сексуалното несходство е сред основните причини за разтрогване на брака.........

Принципно и да не говорим само за брак а за връзки въобще бих искал да поставя въпроса така:
Кога една жена е способна на геройства в стил "Приятно ми е - Богиня!"?

Ооох, когато говорим за ПРОПАСТ и химията не помага. Имах една такава 'химична връзка'. Издържах само 3месеца.  .........
А химията беше невероятна, но само с гол секс не се живее.

Ако има пропаст в секса има ли шанс да продължи връзката повече от 3 седмици, да речем, заради пълното интелектуално допълване?

# 154
  • Варна

Сексуалното несходство е сред основните причини за разтрогване на брака.........

Принципно и да не говорим само за брак а за връзки въобще бих искал да поставя въпроса така:
Кога една жена е способна на геройства в стил "Приятно ми е - Богиня!"?

Ооох, когато говорим за ПРОПАСТ и химията не помага. Имах една такава 'химична връзка'. Издържах само 3месеца.  .........
А химията беше невероятна, но само с гол секс не се живее.

Ако има пропаст в секса има ли шанс да продължи връзката повече от 3 седмици, да речем, заради пълното интелектуално допълване?
След като така любезно съм дадена за пример:), да смятам, че това е по-често срещаният вариант. Обаче какво разбираме под пропаст в секса? Той си пада по БДСМ, а тя по мисионерската? Или ?

# 155
Сексуалното несходство е сред основните причини за разтрогване на брака. Дори и на пръв поглед да не изглежда така, от там тръгват много проблеми, които водят до срив.
Единствено при много слабо или асексуалните хора този проблем не съществува.

Ако има чак такова голямо секс несходство изобщо се съмнявам, че ще се стигне до брак. Връзката също няма да изкара дълго. Освен това секс с един и същ с времето не че омръзва, но просто вече не е вълнуващ. Ако си тип, който непрекъснато има нужда от специална тръпка, тогава няма смисъл да създаваш семейство. Аз лично никога не бих си сменила мъжа, само защото вече не ми е интересен в кревата. И изобщо не съм слабо или асексуална, просто това за мен лично не е причина за разпадане на един иначе перфектен брак

# 156
  • с/у ОколоМръсТното
Противоположностите се привличат, но не и интелектуалните Wink

# 157
  • В сърцето на любимите мъже!
Противоположностите се привличат, но не и интелектуалните Wink

Шани,  newsm20, това е и моето мнение!

# 158
  • София
Вие не разбрахте ли, че всичко е субективно ?
От самото начало на връзката ни знаех, че
сме различни. В началото, когато си влюбен
не ти пука особено, сложил си розовите очила
и всичко е песен. После обаче, той ми показа такива качества,
че интелектуалния му статус беше най-малкото, което ме касаеше.
Приела съм го такъв какъвто е, защото за мен са много по-важни
други неща от това.
За какво ми е някой умник, който не ме уважава например ???
Или професор, който е женен за книгите си ?
Или дървен философ, който освен да изнася лекции цял ден друго не
попипва.
Понякога човек трябва да си даде сметка кое за него е важно и
кое второстепенно.
Както писах по-горе, когато имам нужда от духовност аз има къде да я
намеря и да задоволя глада си. По-лошото е, че други неща, които липсват
в някоя връзка, няма къде да се намерят  Naughty

# 159
  • с/у ОколоМръсТното
попипва.

За какво ми е готвач (домакин) или домосед или мъж дето се е хванал за фустата ми? За какво ми е мъж, дето в компания няма да може да обели една умна приказка...? Дето няма да може един винт да завинти, дето няма да вдява нищо от икономика и банки, от чужди езици и култури и т.н.

Джулс   bouquet, без да се заяждам с теб, разбира се... Просто ти така постави нещата.
А инак - свят шарен.. За всеки влак си има пътници.

# 160
Мила Julianna,

Това, което описваш като отношения изобщо не е пропаст... Защото вие споделяте много общи неща - общи ценности и общи идеи за това какво трябва да бъде едно семейство и как трябва да се държат хората в него един към друг.

Пропастта в интелектуалния статус за мен не се ограничава до разлика в интелигентността, а до разлика в манталитета, начина на мислене, ограниченост - богати знания за света, интереси, семейна среда, що е то семейство и има ли то почва у нас. А това наистина пречи на връзката.

Четейки тук, виждам кои от съфорумките наистина са се сблъсквали с този проблем и кои говорят теоретично. Защото тази разлика, тази пропаст дори не може да се обясни, дори не може със сигурност да се каже, че е единият е по-умен от другия, но тя е там и се усеща всяка минута от ежедневието.

Аз писах, че моят съпруг е много интелигентен природно - ако седне на стола на богатството, може би ще се изкачи доста над мен. Знае много за историята, гледа научнопопулярни предавания и за някои неща от живота е много, много мъдър.
НО...
Пак има пропаст и тя е точно в това, което обясних и което ще обобщя с една реплика на майка му, с която той не спори:"Кой е тоя мъж, дето ще разреши на жена си да ходи на фитнес и на маникюр всяка седмица. Тя пази диета, дето е много скъпа и яде само пилешки пържоли, а той не може да си го позволи. Тя не чувства ли, че го обижда. Трябва да напусне работа и да си остане вкъщи, за да не се чувства той обиден!"

# 161
  • с/у ОколоМръсТното
а има и още нещо по темата...
От где мислите че произлиза мнението, че "синята" кръв не се меша с никаква друга?

Iggiberry - наистина ли така говори твоята свеки за теб? Close

# 162
Имай предвид, че доста съм поокастрила изявленията й.

Най-лошото е, че живеем в една къща, а съпругът ми изобщо не взима отношение. За да не мислите, че превръщам темата в поредната за свекървата, ще кажа, че всъщност изобщо няма значение какво говори тя. Има значение фактът, че мъжът ми цял живот е живял с нея под един покрив, не е излизал от селото по никакъв повод освен заради казармата и сега не желае да се изнесем. Та това е неговата среда... нейните думи отразяват неговия живот и неговата философия. Той няма никакъв социален живот, живее и работи в рамките на 500 кв.м. (работи вкъщи), просто няма представа за света. Иначе е много интелигентен, природно.
Може би повече от мен. Но... дали пречи разликата в нашия... не знам какъв статус да го кажа... как мислите?

П.П. Аз не искам да вдява нищо за икономика и банки, нито пък държа да знае чужди езици и култура... искам просто да е от моята черга...

# 163
Iggiberry , май е трябвало да мислиш преди да се ожениш. Между вас наистина има пропаст. Той е селско чадо а ти типичен градски екземпляр. Познавам семейство на подобно дередже. Той селянче, слуга на мама и тати, никога не учил, защото никой не му е обяснил, че трябва да го прави, а не че е тъп, напротив, умен и схватлив, просто средата му не му е дала да се развие. Жена му вишистка и емантипантка. Голяма любов, но не можа да се примири, че мъжът и необразован. Убеди го завърши висше и той го направи. Уви, пропастта си остана. Него си го тегли мама и тати и манталитета му си е на селянче. Вече 9 години жената се опитва да го цивилизова по нейн вкус, но не се получава. Уж не и пречи, ама... не съм сигурна. Аз обичам да живея на село, не държа на непрекъсната комуникация с образовани хора, всичко, от което имам нужда си е в мен самата.  Но въпреки всичко не мисля, че бих се омъжила за типичен селянин залепен за мамата си.

# 164
  • София
попипва.

За какво ми е готвач (домакин) или домосед или мъж дето се е хванал за фустата ми? За какво ми е мъж, дето в компания няма да може да обели една умна приказка...? Дето няма да може един винт да завинти, дето няма да вдява нищо от икономика и банки, от чужди езици и култури и т.н.

Джулс   bouquet, без да се заяждам с теб, разбира се... Просто ти така постави нещата.
А инак - свят шарен.. За всеки влак си има пътници.

Шани, и аз без никакви лоши чуства
искам да ти отговоря - нито е вързан за полата ми,
нито в компания мълчи като пукел, нито е вързан в ръцете
/нищо, че на мен и техниката ми се отдава повече, но когато
иска - може  Wink / Да, от икономика и банки нищо не разбира и
езици не владее, но какво от това ??? Нашия дом не е банка и
все още си говорим на български, понякога и не говорим -
просто един поглед е достатъчен да се разберем - за мен това
е хилади пъти по-важно ! Въпрос на приоритети  Hug

Iggiberry страхотно си го написала мацко   bouquet
Радвам се да те видя  Hug

Общи условия