Как се прави домашно масло?

  • 100 333
  • 413
  •   2
Отговори
# 315
  • Мнения: 0
Нормално ли е да се получава бяло масло,не жълто?Или нещо не правя както трябва?

# 316
  • 1st floor
  • Мнения: 9 781
Нормално е. И при мен понякога се получава, явно от сезона и с какво се хранят кравите... newsm78

# 317
  • Мнения: 49
здравейте,искам да попитам преди да оберете каймака варите ли млякото или сурово си го слагате

# 318
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Аз го варя и преди да го подквася, обирам каймака.

# 319
  • Мнения: 7 779
здравейте,искам да попитам преди да оберете каймака варите ли млякото или сурово си го слагате
при не варено мляко има ли каймак  newsm78

# 320
  • Бургас
  • Мнения: 382
отказвам се да правя повече - прецаках си пасатора с него.  Confused

# 321
  • 1st floor
  • Мнения: 9 781
Действай с миксера, не се предавай!!!  Mr. Green

# 322
  • Мнения: 15
Най-добре се обира каймак, ако млякото, след като е сварено и изстинало се сложи в хладилник за няколко часа.
Обира се каймака, слага се в буркан, добавя се хладка или леко топла вода и се бие с ръцете (нагоре-надолу буркана).
Става за не повече от 5 минути маслото.
Изважда се с лъжица и се мие около 10 пъти поне, за да паднат млякото и люспичките.

# 323
  • Бургас
  • Мнения: 255
аз пък направих и двете неща,в смисъл първо с миксера,първо да стане като разбита сметана,после да се пресече и да се отдели водата,тогава слагам полученото в буркан с вода,добавям и едно две ледчета и имам резултат за 1-2 минути

# 324
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
И какво количество масло се получава, примерно от 5 литра пр.мляко ,сварено и събрания от него каймак?

# 325
  • Бургас
  • Мнения: 255
1 кафена чаша при мен,но от тези за дълго кафе  Laughing

# 326
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Благодаря за отговора  bouquet няма да правя  Mr. Green

# 327
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Аз събирам каймак в една кофичка от 1 литър и го съхранявам в камерата. Правя масло, когато преценя, че количеството е достатъчно. Не наливам хладка вода, а студена. Много бързо ми се отделя маслото, след което няколко пъти го изплаквам със студена вода.

# 328
  • Мнения: 5 462
Аз събирам каймак в една кофичка от 1 литър и го съхранявам в камерата. Правя масло, когато преценя, че количеството е достатъчно. Не наливам хладка вода, а студена. Много бързо ми се отделя маслото, след което няколко пъти го изплаквам със студена вода.
A zaщо се налива вода и защо се изплаква с вода?

# 329
  • 1st floor
  • Мнения: 9 781
Аз събирам каймак в една кофичка от 1 литър и го съхранявам в камерата. Правя масло, когато преценя, че количеството е достатъчно. Не наливам хладка вода, а студена. Много бързо ми се отделя маслото, след което няколко пъти го изплаквам със студена вода.
A zaщо се налива вода и защо се изплаква с вода?
За да се махнат остатъците от мляко и да остане само мазнината на маслото.
Аз също събирам каймака в чашки във фризера. Като се събере и имам време го разбивам с миксера. Преди го правех в бурканче на ръка, но с миксера ми е по-лесно!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт