Епилепсия-тема 6

• 37 164
  • 589
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Здравей renetageo , много съжалявам че така е станало при вас. Твоята история много се доближа с тази на моята дъщеря. Когато тя беше на 14 дена ми вдигна температура 38, на следващия ден сряда също като вас беше с разстройство, много лека температура и след обяд на прави гърч само с едната ръчичка, после още веднъж и след това започна с крачето главата очите и езичето. Приеха ни в интензивно отделение и продължаваха гърчовете, всички изследвания който ни бяха направени същата вечер бяха много добри, но гърчовете продължаваха. След това започнаха пълни изследвания като при вас вродени инфекции, пункция, урини, скенери, ТФЕГ и всичко беше добре нямаше нищо, гърчовете ни започнаха станаха като при вас двете ръчички стиснати на юмручета. Транспортираха ни в София в клиниката при Д-р Литвиненко там направиха еег имаше огнища. Изписаха ни с епилепсия от там, след като се прибрахме след два дни пак бяхме приети в интензивно отделение имаше съмнение за три диагнози, неправилна обмяна аминокиселините-метаболитно заболяване, епилепсия или нещо от пъпната връв която беше двойно увита около врата по време, на раждане. След като ни приеха отново в болницата след около седмица пак й направиха ТФЕГ и се установи че има кисти в мозъка, направиха нов скенер и се разбра че сме с херпес вирусен енцефалит.  Не се плаши от това което пиша,защото при вас сигурно е нещо съвсем различно. Но щом сте с гърчове има нещо може да е епилепсия, може и да е друго, но това може да установят само лекарите. А относно това което питаш еег-то то отчита гърчовата активност, а всеки гърч е вид епилепсия. Така че когато се установи диагнозата гърчовете може да се овладеят, също може и да останат но това е божа работа. Ти от къде си, къде ще ви транспортират в София при кого, какви за съмненията за диагноза. Стискам палци всичко да се нареди бързо и да не е нещо сериозно.

# 451
Ванче, поздравления за и за учебните,  и  за здравните резултати.

# 452
Renetageo,лекарите в кърмаческото отделение в Бургас  са добри специалисти.Ще се опитат да стабилизират детенцето,
но ти не чакай .Обади се по телефона на Литвиненко и обсъди с него положението.Аз не съм сигурна че имам моб. му тел. но ще потърся.Дано някоя мама го даде.Той няма да ти откаже да говори по телефона.

# 453
Момичета, може ли някой да ми каже -дали за преглед при доц. Божинова/без направление/ трябва да се запише предварително час или отиваш и чакаш?

# 454
На Ренета и дадох вече кординатите на Литвиненко и Христова не се притеснявайте. Hug

# 455
Добре дошли на новите мами  Hug  макар и по лош повод писали в темичката.Но пък нали затова пишем тук да си помагаме и  подкрепяме.Дано  бързо се стабилизират дечицата и д-рите вземат навреме мерки.

desi21 ние кагато ходихме на консултация при доц.Божинова бяхме пратени от друга
 д-ка,но във всеки случай съм сигурна че бяхме без записан час само деня беше оговорен.

# 456
  • Варна
desi21 , онзи ден мой приятели си запазиха час при доц. Божинова без направление. Това означава че можеш да си запазиш, което е и по-добре де, вместо да чакаш цял ден там.

# 457
За Божинова е добре ако не сте от София да се обадите и тя да ви поразпита  и може и да стане въпрос за определен ден но не и за час.Тя се съобразява с възможностите на пациентите за конкретния ден.
Отиваш и чакаш .Преглежда всички които чакат .Хубаво е обаче да се обадите по тел защото понякога просто отсъства.

# 458
Съгласна съм с Сияна защото мъжа ми като ходи при Божинова само си запазихме дата и час жената го е приела в точното време  и като се е запознала с всичките документи и  си е казала мнението ние през това време лежахме в педиатрията.

# 459
детенцето е стабилизирано,сравнително,но ме притеснява начина и на дишане.хрипти,когато е будна и е спокойна по време на сън.незнам дали обърнаха достатъчно внимание на това,че постъпваме с хрема и зачервено гърло.въпреки широко спектарните антибиотици продължава хремата.

# 460
  • Варна
renetageo, какви са предположенията за диагноза? При Д-р Литвиненко ли ще ви транспортират относно гърчовете той е най добрия. Нашите той ги овладя. Стискам палци всичко по бързо да се нареди. Страшно е когато няма диагноза и не знаят какво да лекуват.

# 461
renetageo, пиша ти на ЛС.
и аз съм от Бургас. Hug

# 462
предположенията са ...незнаят,прилича на епилепсия ,но не са сигурни.а аз незнам и се страхувам и откачам и..да при литвиненко сме се насочили

# 463
  • Варна
renetageo , те трябва да се съмняват за нещо, не може да не знаят, питай ги за какво се съмняват освен за епилепсията.

# 464
Съгласна съм с Сияна защото мъжа ми като ходи при Божинова само си запазихме дата и час жената го е приела в точното време  и като се е запознала с всичките документи и  си е казала мнението ние през това време лежахме в педиатрията.
колко дни по-рано си запазихте час

Общи условия

Активация на акаунт