Примерна схема на захранване (13)

  • 36 485
  • 472
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 11
 Искам да попитам нещо за въвеждането на глутена. Смятам да го въведа в последователността овес-ръж-ечемик-пшеница. В момента давам овесената каша на Хип, но след това нямам идея как да въведа ръж и ечемик. Купила съм ръжено брашно и не съм убедена как точно да направя каша от него. Трябва ли да го препичам, само с вода ли да го правя и т.н.? След ръжта обаче не знам от къде да намеря ечемик или ечемичено брашно...някакви идеи?

# 91
  • Мнения: 185
Искам да попитам нещо за въвеждането на глутена. Смятам да го въведа в последователността овес-ръж-ечемик-пшеница. В момента давам овесената каша на Хип, но след това нямам идея как да въведа ръж и ечемик. Купила съм ръжено брашно и не съм убедена как точно да направя каша от него. Трябва ли да го препичам, само с вода ли да го правя и т.н.? След ръжта обаче не знам от къде да намеря ечемик или ечемичено брашно...някакви идеи?

Тук можеш да видиш как се прави каша от брашно: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0 - накисваш си брашното и го вариш, няма нужда да го препичаш. Прави се с вода, а може после да добавяш АМ/кърма към готовата каша, също и плодово пюре, както си решиш ти.
Ето тук сайта на един магазин, където има и зърна ечемик и брашно: http://www.biosviat.com/index.php?option=com_productbook&fun … p;sorting=lastadd. Сигурна съм, че има и друг магазини, където можеш да го намериш  Wink

# 92
  • Мнения: 204
Искам да попитам нещо за въвеждането на глутена. Смятам да го въведа в последователността овес-ръж-ечемик-пшеница. В момента давам овесената каша на Хип, но след това нямам идея как да въведа ръж и ечемик. Купила съм ръжено брашно и не съм убедена как точно да направя каша от него. Трябва ли да го препичам, само с вода ли да го правя и т.н.? След ръжта обаче не знам от къде да намеря ечемик или ечемичено брашно...някакви идеи?
На диетичните щандове в големите магазини има ечемично брашно.

# 93
  • Мнения: 11
Благодаря много за отговорите.

# 94
  • София
  • Мнения: 388
Здравейте! Изчетох досега всички теми и си преписах това, което сметнах, че ще ми потрябва и , естествено, опрях до момент, когато ми трябва нещо, което нямам, защото съм счела, че няма да стигна до там, ама... Извинявам се за обърканото изречение  Embarassed. С две думи, много моля (защото знам, че го има назад, но не и как да си го намеря) дайте ми линк за замразяване на месо- сурово и сварено  Praynig. Утре ще се сдобия с едно домашно заешко и трябва да го обработя веднага.

# 95
  • Мнения: 770
Косе Босе благодаря ти за отговорите!А за елдата пишеше в една табличка и елдата беше изброена към глутеновите каши и затова ми стана интересно, може би е някаква грешка!
cveta3 мисля, че в предната тема се обсъждаше, но и аз не си го извадих това!

# 96
  • Мнения: 317
Косе Босе, Hug

# 97
  • Мнения: 2 654
Косе Босе, а какво мислиш за замразяване на готвена храна? Това което правим в момента у дома е да готвим на Лео за 3-4 хранения. Едно нурканче даваме на обяд, 1 за вечеря на следващия ден (което се съхранява в хладилник) и останалите 1-2 прибираме във фризера на -24 С (фризера е с отделна врата). Как ти се струва? Дали се запазват ценностите на готвената храна по този начин. Замразената храна обикновено вадим от фризера и поставяме в хладилник предишната за деня на ползване вечер и до следващия ден на обяд е напълно размразена.

Другото което си мислех е, че правя спанак с ориз, който спанак е замразен. Как се получават нещата с последващо замразяване на готовата храна?

# 98
  • Варна
  • Мнения: 49
Здравейте мамчета,
Дъщеря ми е на 10 месеца и аз и готвя у дома. Правя и разни манджички и супички.
Имам 2 въпросчета - чуденки:
За лука и праза - по колко да слагам в една порция. В интерес на истината аз и слагам в почти всяко ядене - в някое повече, в друго по малко. Когато и готвя винаги първо задушавам малко лук или праз и не знам дали това е правилно и дали не прекалявам. /Правя го защото за нас готвя така и защото е характерно за българската кухня, а също и в повечето рецепти го има/
Другото което искам да питам е дали е вярно, че по-дългото пасиране на храната води до по трудно изникване на зъбките. Аз все още и пасирам храната, тъй като не иска да яде парченца и  яде доста малко като цяло...Още няма зъби.

# 99
  • Мнения: 843
Момичета, някой правил ли е пюре или нещо подобно от замразения спанак, който е на кубчета. То не са точно кубчета, а по скоро е разфасован на порции. Мисля, че се сещате за какво ви говоря. Та след като го сварих и се превърна в едни много малки, дребни люспички, които няма как да пасирам.
Абе волбще дайте ми идея как от замразен спанак да приготвя спанак с ориз Peace

# 100
  • Мнения: 277
ние доста пътуваме. обикновено нося купени пюрета в бурканчета, не разчитам, че на мястото ще има, въпреки че като бяхме в австрия/германия имаше такова страхотно разнообразие, съжалих, че съм помъкнала бурканяка. понякога нося и каши, (бурканчета и разтворима каша са лесни за даване и по време на полет и в колата) задължително овесени ядки. ако сме с кола, нося едно мнооого малко котлонче, в него варя ядките, а вече и водата за АМ. на място купувам сирене и го кисна в една затворена кутийка, че никола много обича. напоследък почнах да давам храна и от ресторантите, кисело мляко с банан, филия с кашквал, пилешка супа, избрани моменти от нашата храна. нося му една по-дълбока чинийка или искам в самия ресторант и поръчвам неща, които са подходящи и за него

какво ще кажете за маслините. баща му вече го захрани (аз мразя маслини), но не знам доколко е удачно да се дават често. освен солта, друго притеснително? зехтин консумира в някои манджи

# 101
  • Мнения: 45
здравейте, майчета  Hug

предстои ни захранване до 20тина дни. в общи линии схванах основното на захранването, но ми останаха някои питанки и ще ви помоля да ми ги разясните.

1) когато въвеждам нов продукт задължително ли правя почивка м/у 2та приема? И ако да - докога така?

2) когато давам нов продукт, ако го въвеждам самостоятелно започвам пак с по една-две лъжички, а ако го добавам към стария не е проблем да си продължа от 6 лъжички примерно? Това правилно ли съм го разбрала  newsm78

3) Когато започна да давам АМ - то трябва ли да е съобразено с месеците на бебето?

4) Ако заместя обедното кърмене, тр да мине около месец докато заместя още едно хранене. Това какво означава? Че не мога да давам твърда храна в друг час до месец или че мога да го правя по малко, но едва след месец мога на 100% да давам каша/пюре без дохранване с кърма/АМ?

дано да съм се изразила правилно. Извинявайте, ако се повтарям   bouquet

# 102
  • Мнения: 770
Май май

1.Не е нужно да се прави почивка, ако няма проблем.
2.Да правилно си разбрала
3.За АМ съм чела че е хубаво първо да се дадат 1-2кутии от 1 и после 2.
4.Първият месец от захранването давах само на обяд(все още не е заместено това хранене).През вторият месец започнах да давам следобед кашичка с АМ и за 10дена заместих това хранене!

# 103
  • Мнения: 45
жужка, златна си   bouquet

мн благодаря  newsm51

# 104
  • Мнения: 185
2) когато давам нов продукт, ако го въвеждам самостоятелно започвам пак с по една-две лъжички, а ако го добавам към стария не е проблем да си продължа от 6 лъжички примерно? Това правилно ли съм го разбрала  newsm78

Не знам как точно да го разбирам това, но идеята е следната:
- ако искаш да даваш новия продукт самостоятелно - даваш 1-2 лъжички от него и отделно можеш да дадеш количеството, което си достигнала от стария въведен (преди или след като дадеш новия);
- другият вариант е да ги смесиш - тогава просто си приготвяш количеството, което си давала досега от въведените продукти и добавяш 1-2 лъжички от новия продукт.

Общи условия

Активация на акаунт