Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Може ли да се прави секс след трансфер и преди тест?
Какви трябва да бъдат физическите дейности след трансплантация?
Какви са ефектите от секса върху бременността след трансфер?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Може ли да се прави секс след трансфер и преди тест?
-
Какви трябва да бъдат физическите дейности след трансплантация?
След трансплантация се препоръчва физическа и емоционална почивка. Много участници във форума съветват да се избягват стресови ситуации и интензивни физически натоварвания. Някои дори уточняват, че могат спокойно да работят в офис, шофьори и извършват леки дейности, засилвайки чувството за нормалност. Специално подчертават важността на слушането на тялото ви.
-
Какви са ефектите от секса върху бременността след трансфер?
Сексът след трансфер може да доведе до маточни контракции, които не са желателни по време на ранна бременност, тъй като могат да увеличат риска от загуба. Лекарите обикновено съветват въздържане през първоначалния период след процедурата и разрешенията за секс могат да варират в зависимост от лекаря и наличието на сърдечна дейност.
-
Какви индивидуални преживявания и съвети споделят участниците в дискусията?

Док каза, че 10 дни не бива, но после ако внимаваме не е проблем. Колкото до шофирането на втория ден след трансфера тръгнах на работа и си ходих с колата. То по-добре сама да шофирам като карам внимателно отколкото да ме тръскат таксита или градски транспорт. Поне за мен е по-здравословно. До момента нямам проблем, въпреки, че когато много ми се гади ходя с такси. Но май е по-добре да си шофирам, че понякога в такситата миризмите никак не ми понасят.
Не може без секс
.Несериозно е да се раздават такива съвети.Аз прокървих след преглед с вагинален ехограф, който изобщо не усетих.Не ми се помисля какви можеха да са последствията след секс.
Абсолютно подкрепям!