*** Испанска Пролет ***

• 25 790
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • Ispania
Никол Честита първа годинка !
Мимки,да ти е жива и здрава малката госпожица  bouquet Hug

DeskataAL ,добре доШла Hug.Имам много добьр приятел в Хатива_бьлгарин,жена му е испанка и мнооооооого скоро им се роди мом4енце.Едва ли се познавате,но си пьрвата бьлгарка(ин) за която 4увам да живее там освен него.
Много са ти сладки 4ове4етата Hug

честит 8ми март,на вси4ки ви желая много здраве Щастие у най_ве4е ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕцАТА,и целите ви семейства.

Енаморада, 4естит празник   bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

Вивиан,много ти е сладка малката кукла Peace Hug  bouquet,пу_пу_пу да ти е жива и здрава  bouquet

Силрай4е,ти хубаво си ме сложила в списька,но аз все оЩе не зная дали Ще дойда Thinking.......

Да ви разкажа за в4ераШната ни разходка.....5 4аса и половина на отиване и оЩе толкова на врьЩане май ми дойдоха в пове4ко. CrazyОба4е се снимах на плажа Joyи пих кафе в бар Нептуно в Мохакар Laughing.Даже и диви лимони си взех hahaha,еййййй голям смях с тези лимони Joy.
На врьЩане ни спряха за контрол де алколемиа hahaha и малко след това трябваШе да се врьЩаме 30 км назад заЩото имаШе един ОГРОМЕН камион напреки на пьтя с колелата нагоре Shocked Sad Sad Sad,само се надявам ШофИора на камиона да е добре.
Да не забравя посеЩението ми в бьрза помоЩ в Албокс,кьдето сестрата беШе селадор,аминистративо,сестра и вси4ко за което можеШе да служи Laughing,а лекарят беШе обле4ен по сьЩият на4ин като нея Laughing и беШе на около 26 години hahaha.
Е да се живи и здрави ,заЩото ми сложиха инжекция Hug,без игла Laughingкоято ме дрогира тотално,но ми спря ужсното главоболие от което нито можех да ходя,нито да стоя нито седя.......
В едно село преди АЛБОХ видях от колата БГ магазин,но толкова бьрзо стана ,4е нямаШе време да реагирам.
А ве4е като си трьгнахме от Албох разбрах,4е имало бг бар там.......

# 181
Val сьс сигурност не ги познавам аз почти не познавам бьлгари само няколко тук но не контактуваме много повечето не говорят много испански пак мьжа ми не знае бг и така...

Вивиан наистина много сладка принеска да е жива и здрава и мн да ви радва.... Grinning

# 182
Момичета имам два важни вьпроса за мен кам вас:
  1во,чували ли сте за надомна работа която да мога да работя  докато гледам децата нещо тип сглобяване на запалки картички химикалки е такива неща много ми е необходимо....
   2ро,има ли някакви социaлни помощи за самотни маики с деца защото ние с мьжа ми не сме подписали и ме водят самотна маика питам защото не ми дават нищо нямам майчинство защото сьм работила само нелегално и ниамам стаж напрактика ,а пьк НИЕто ми е от 1,5год и не мога да взема и тези 2.500 на дете с две думи нищо не получавам отникаде а и от скоро на мьжа в работата е зле и не са му плащали и положението се усложни щте сам ви благодарна за някои савет  Hug  bouquet

# 183
  • La casa de Mickey Mouse
честит празник с малко закъснение
но за нас нямаше празник, пак бяхме в болницата събота и неделя, след злополучната съботна сутрин, детето заспа, събуди се пребледнял и повърна, разстройство ужасно миришещо и сиво на цвят, веднага в спешното, съшия лекар който ни прие предния път, не се наложи дори да цакаме, прие ни веднага, 2 часа дупцене, няма от къде да му вземат кръв, целия е надупчен, накрая от крачето и там сложиха системата, и пак в болницата,два дни не стана от леглото, имунна система никаква, увеличен церен дроб, мускули много слаби, няма сили да се изправи, заключение усложнение от тъпата mononucleosis, лечение няма, ще мине от само себе си, но може да отиде от 2 седмици до 2 месеца, в никакъв случай не трябва да хваща каквато и да е настинка, може да се отрази сериозно, няма да има трайни последици, но това чак като се излекува
толкова ми е криво и мъчно, как да помогна на детенцето си, по цяла нощ не ме хваща сън, само стоя до леглото му и се моля да се оправи
съжалявам че ви товаря с моите проблеми
деси можеш да ползваш 500? годишно, за сега е само това, преминала съм и проверила всички възможности, без трудов стаж нищо друго, успех

# 184
  • E-CLM & CH-VD
Ееее, Анет  Sad, измъчи се малчо покрай тези болести. Предписаха ли му някаква диета, за да се закрепи физически? Сега ще си останеш вкъщи с него ли? Ако го пуснеш на градина, най-малкото настинката му е сигурна.  Confused Сега в болница ли е или го изписаха? Да го нагушкаш силно

Гоя, честит рожден ден!  bouquet  bouquet  Много здраве и щастие ти желая, и весело празнуване на празника!

Тук пак вали сняг, аман вече  Crossing Arms

# 185
Моми4ета мили,не мога да ви опиша колко много ме зарадвахте,толкова много,4е си пла4а сега дори.Много ви благодаря на вси4ки за пожеланията.Ох тези подараци,голяма набутвация е да знаете,но тази година за първи път 6те полу4а 2 подарака,като никой път.Единия е телефон за 8ми март,а другия е пари и да си ходя да си купя не6то(аз ходих ве4е,но не си харесах ни6то,та за сега 6те из4акам да заредят по хубави не6та по магазините и тогава 6те се възползвам).Та моето мило реши,4е имам съм заслужила тази година за пове4е подараци.Много ви благодаря отново мили дами,и обе6тавам 4е 6те ви посе6тавам по 4ести4ко.

# 186
Здравейте на всички мами в Испания и техните семейства.
Аз имам едно малко странно въпросЧе (което даже не знам дали е за тази тема  newsm78), но търся бисквитки за бебета за моята принцеса и не мога да намеря. Бихте ли могли да ми препоръчате някоя марка?

Благодаря ви предварително.
Приятен ден на всички   bouquet

# 187
  • в Tara
Аз имам едно малко странно въпросЧе (което даже не знам дали е за тази тема  newsm78), но търся бисквитки за бебета за моята принцеса и не мога да намеря. Бихте ли могли да ми препоръчате някоя марка?
на milupa давах аз.

# 188
на milupa давах аз.

Тези са sin gluten, за бебета над 4 месеца. За след годинката има на Hero - на вкус са почти същите като обикновени бг бисквити. Също може и по био щандове да разгледаш, има sin azucar, sin glutenи т.н.

Анет, голяма прегръдка за малчо и за тебе  Hug Да оздравява бързо миличкия  Hug Hug Hug

# 189
на milupa давах аз.

Тези са sin gluten, за бебета над 4 месеца. За след годинката има на Hero - на вкус са почти същите като обикновени бг бисквити. Също може и по био щандове да разгледаш, има sin azucar, sin glutenи т.н.

Анет, голяма прегръдка за малчо и за тебе  Hug Да оздравява бързо миличкия  Hug Hug Hug

Мерси за отговорите. А от къде ги купувате? От аптека или от магазините? Аз съм търсила в супермеркадотата, но нещо ми убягват. Извинете ме ако досаждам с моите въпроси   bouquet

# 190
  • La casa de Mickey Mouse
мерси за подкрепата
в къщи сме си вече, диета за укрепване никаква, повече плодове и зеленчуци, но след като се оправи коремчето, че и гастроентеритис хванахме, този след обед беше живнал, стана, поигра малко и пак се сгуши в мама  Cry
аз пак на работа, малкото го гледа една жена в къщи, улучихме, че и с медицинско образование
за градина поне месец и дума да не става
обаждам се днес да предупредя в градината и по съвет на лекаря да им кажа че ако има някое дете което е повече от две три седмици болно да му направят изследване за мононуклеосис и директорката с най нагъл тон ми казва, ама как така ние тук болни деца нямаме, ядосах се много и и обяснявам да не ми говори врели некипели, тъй като повечето са с катаро и ми е известно и че ако са нямали болни синът ми нямаше да е в такова състояние, тя пак не било така да не съм ги обиждала, това че детето ми е болно няма нищо общо с тях и да не съм го водила до като не им занеса документ от лекаря
побеснях, обясних и първо че не е заразно и второ че има много болни деца и просто да предупреди родителите, а аз като реша да си водя детето вече ще си помисля дали ще е в нейната градина, като преди това няма да и предам документ от лекаря, а ще и изпратя здравните на проверка, веднага се смени тона, взе дами се извинява, един куп глупости, но категорично отказа да предупреди родителите, просто се обадих на лекуващия лекар и той се зае да се направи проверка в градината и да се изследват децата
все пак го е прихванал от някъде, нас с баща му ни изследваха, няма ни нищо, по площадки не го водя, единствения допир с други хора е там
enamorada съжалявам че те пропуснах, честито ти със закъснение, да си жива и здрава и най обичаната жена на света
bicho malo има ги в карефур, ероски

# 191
4eстит рожден ден на Никол!
Пожелавам й да бъде здрава,много добри4ко и послушно дете и весели игри!

Vivian,4естити 9 месеца на Ани! Hug
Да ти е здрави4ка и все така 4аровна! Wink

enamorada ,4естит празник и бъди здрава и щастлива!

Надявам се да не съм пропуснала някой. Rolling Eyes

Анет,съжалявам за Алекс. Sad По_скоро да се оправи детенцето! Води го периоди4но на изследвания и го пазете сега много!Много им е гаден климата,а и хигиената не е на ниво,нашите деца страдат от това. Close
Относно другите неща за които се ядосваш,затова пишех навремето,когато имах такива проблеми,4е с добро не става.Още пове4е ще се уверяваш,4е що се отнася до деца в нашият комунидат вси4ко е фарс.Един куп пари изсипваш,за да си уж спокоен и накрая пак никаква ангажираност за елементарни неща нямат.

# 192
  • ES
Мимки, да ти е честита рожденичката! Да е здрава и щастлива и много да ви радва детенце!  Hug

Амига, аз като бъдеща свекърва да се изкажа за хлебчето ти. Готовите смеси от Лидъла са много удобни и сполучливи, но трябва да се внимава с водата. На твоя хляб водата му е дошла в повече, отгоре не е надут а е е леко вдлъбнал. Не го казвам да се обидиш, те първа ти предстои да правиш мнооого хлябове и ще свикнеш с мерките. Машините са капризини, аз отначако бях пощуряла да си  взимам електронна везна, а мъжо ми вика, че само такова съм нямала и вече нямало място къде да ги денем. Разубеди ме, посвикнах на пропорциите и сега изсипвам брашното на око. Но едната перка ми се счупи и сега сме инвалид, само с едничка и си помагаме малко с лъжица докато стане хомогенно тестото. Козунак вече само на ръка  Rolling Eyes но пък му хванах цаката и взимам специално брашно от Ероски за такива работи мн хубаво става, макар да има по-различен вкус, от подобрителите.

Анет, мила моя, аз ти казах, че тия гуардета са само развъдник на болести, ама какво да се прави. За Мите ще е по-трудно ако направо тръгне на училище от есента, за това и го дадох. Пак добре се справя, не боледува (да чукна на дърво), но колкото мили и старателни да се показват не могат да ме убедят, че се грижат добре за децата. Мите все е преобут, в къщи никога не пишка и ака в гащичките, винаги ме вика. Явно той и там казва, но няма кой да му обърне внимание и е дете не може да стиска. Иначе като го взема все мирише на колония, а ръцете му като ги измия на чешмата пускат черна вода. На училището ако се начуркат или намокрят при ходене на тоалетната кой ги преоблича? Марипоса ми каза, че трябвало сами да се преобличат в еколето, вярно ли е това?

Още мисля за Великдена, наистина ще е много хубаво да дойдем, само дългия път ме разколебава малко, щото само аз съм шофьора. А за Марипоса не знам дали ще се навият за тях става още повече. Ще я питам все пак.

Честит празник и на Енаморада, такава да остане цял живот!   bouquet

Честито и на Ани на Вивиян, скоро и вие ще празнувате годинка, как върви времето, не е за вярване.

Ада, как сте вие? Мъжо ти успя ли да запише някакъв курс, изкара ли го вече? Доста наши приятели са кой на паро, кой без работа и не виждат светлинка в тунела. Говори се за много по-мрачни прогнози за пазара на труда. Прекият ми шеф е германец и ми вика един ден, представи си да въведе Запатеро закон за експедиция на всички чужденци. Имам чувството, че сега повечето испанци виждат в лицето на чужденците причината за кризата си. Също така много от тях не са осъзнали още сериозното положение, в което е Испания, защото парото им е около 2 г. А когато свърши и то? Ще стане ли като в БГ?

Хайде лека нощ!

# 193
  • Spain
Герито мъжа ми записа не един а 2 курса - ве4е по4ти ги изкара и скоро ще се хвърли напред с главата в търсенето на работа . това което си казала за безработицата е къде вярно къде не . при нас например засегнато е само строитлеството и "отраслите " към него . аз имам усещането даже 4е изкуствено се надава целия вой за "криза" .истината е 4е за едни има такава , за други няма . кои са "потърпевшите" - 4ужденци които работят в строителството (и разбира се се водят неграмотни като мъжа ми ) и испанци дето наистина са неграмотни и за друго не стават . които може изплува . които не може - се оплаква и света му е 4ерен . мисля 4е се спекулира единствено с заплати - сега никои не дава заплата по висока от 800 евро - 4исто спекулиране от страна на "собствениците на фирми" , които си измиват ръцете с "кризата "- та затова се върти пък този поток от специалисти които си търсят по- добре платена работа .  и е нормалн0- защото примерно ако едно семество полу4ава 1600 и разходите му без храна са 1400 как се оцелява с 200 евро . и затова хората стоят на паро - защото много испанци си полу4ават от парото по 1000-1500 евро - каква им е ползата да отидат на нископлатена работа . лошото е като свърши парото - ве4е имало 1 млн които са така .
аз имам надежда , но пък ве4е не ми и пука - не си струва да си съсипвам нервите - ако пък нищо не стане - давам им клю4овете от апартамента (само още пари да не ми искат ) и по живо по здраво си отивам  в БГ тати и мама да ме хранят .4удо голямо - мазата е пълна , 2дк двор , ще се нау4а да копая .... пак ще съм сита и щастлива ....е..ла съм им " капитализма "  Mr. Green

# 194
Добро утро моми4ета,
Анетт   Hug, надявам се мал4о да е по добре. Пазете го много и дано по бързо се възстанови напълно. А за директорката не знам какво да кажа. Аз ли4но проблеми с градината на детето съм имала един път, и след като направих забележка вси4ко се оправи. Но също така е вярно 4е доста се боледува там, и аз съм водила малката докато е била на антибиотици, но не съм имала друг избор, вси4ки работехме и не можехме да отсъстваме постоянно, а тя боледуваше доста 4есто докато направи 3 год.
gery_to не знам как е при вас градината, но аз ли4но бях доволна от отношението към Ния. Истината е 4е има неща които не ми харесваха, като това 4е спяха на земята и това 4е не им махаха обувките докато спяха, но това е масова практика тук и го приех за даденост. Но в същото време мога да кажа 4е детето ми е било винаги добре гледано и много неща нау4и там. А за колехиото не знам как е при вас, при нас трябваше да занесем дрешки в у4илището за такива слу4ай. Ния например нямаше защото не и се беше слу4вало да се напишка, но един ден ни се обадиха от у4илище 4е се е на пишкала и да отидем да я преобле4ем. Докато поискала разрешение да отиде до тоалетната и не успяла да си смъкне дрешките навреме и станала белята. Ами взехме си я и си я преоблякохме, от тогава не см имала подобни слу4ай. А за това 4е се обли4ат сами, при нас го правят за да у4ат децата на самостоятелност, разбира се помагат им, не ги оставят сами. Пак казвам има неща които на мен не ми харесват много, но след като такава е практиката се примирявам, не мога да искам да променят нещата само заради мен.
А по темата за кризата, наистина много хора се възползват от ситуацията. Например фирмата където работи мъжо, ами има продажби и то по4ти същите като преди, но изнесоха по голяма 4аст от производството в Китай, защото там им е по евтино. Изгониха много хора, а на останалите им намалиха заплатите.
А от друга страна както казва Ани хора които са на паро предпо4итат да останат там пред възможността да взимат 50 евро по малко и да работят. Но истината е 4е има и много хора които са много зле, не могат да си намерят работа и по4ти приклю4ват с парото и да видим как ще се развият събитията от тук насетне.
После ще пиша пак, 4е стана много дълго, а и шефа е тук.

Общи условия

Активация на акаунт