Мама с мартеничка ще закичи ОКТОМВРИЙСКОТО момче или момиче!

• 18 514
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Фийл, ама аз до сега си мислех, че баткото е с варицела  ooooh! Олеее, мамина душица! да се оправя бързо!

Софко, браво на мама, как го е научила да брои  Simple Smile Моя племеник е с 3 месеца по-малък а знае 3-4 думички само и никак не е контактен като му говоря. Пък майка му и баща му все викат че момченцата се развивали по-бавно, ама явно не чак толкова.

Неди, всеки ден се сещам за малката ти кукла, дали се оправя.

И Мишето напоследък си търси манджата към 4 сутринта. Тя от втория месец спи по цяла нощ, сега незнам какво й стана. Сякаш търси утеха. Педката вика да й дам преди лягане и малко АМ да спяла до сутринта. Да не съм луда. Аз ще преливам, а детето ще го тъпча с АМ. За къв?!

Сега се връщаме от офталмолог. Направо ми писна вече, ама няма начин. Взеха ни секрет, че има гурелче пак ама не е зелено та не се знае гадинките за трепане ли са или не. В петък ще стане ясно. Та се разговорихме с докторката, тя ни беше видяла миналата седмица пред кабинета на педиатъра като бяхме с обрив. Тя още в коридора тогава като видя обрива по деколтето на детето се изказа че няма как да е атопичен дерматит. Имало много други отражения, например в очите и не се поставяла току така тази диагноза. Само дето в днешно време ГП-тата масово изписват кортикостероиди - ако е АД да мине, ако не е здраве да е.  #Cussing out Така че може би е добре че тогава наща педка ни отряза по телефона и отидохме до Вита.

Днес времето е перфектно, само дето аз имам много работа  Crossing Arms

# 151
  • София
Mylili,
аз също си харесах доста неща от Mothercare, но за тази твоя поръчка закъснях, защото два дни нямах достъп до нет-а.
Потвърдиха ли ти поръчката, за колко време ще пристигне и с тази фирма посредник как стоят нещата?! Имаш ли намерение да пускаш нова поръчка и ако да, долу горе кога, за да мога да те издебна?! smile3534
Имам доверие на Mothercare по отношение на качеството и бих пазарувала онлайн!

# 152
  • Варна
Привет  bowuu
Момото все така си кашля,добре че поне няма Т,утре сме на доктор и дано издържи до тогава.
Иначе е жизнен,прави си номерата,ама и буха кашлицата

Неди,я разкажи за вашата кашлица...как почна и какво ви изписаха,че да имам едно на ум
Аз си мисля че като излизахме онзи ден в студа ,и Момото се разрева в количката,та от студения въздух може да му е настинало гърлото
Обаче педката смята,че кашля от носните секрети,които се стичат....

# 153
  • Бургас
Тони Никол пие Синекод-капки за кашлицата/специално за бебета са/
и Фенистил-капки противоалергични/те за защото и се удебеляват гласните струни и прави пристъпи/
Мая го беше обяснила перфектно.
Почна да кашля от време на мреме и нашто педи първо каза от носния секрет-Да ама Не.
Кашлицата се засили и през нощта направи пристъп - от следващия ден започнахме с капките.
А и Коларгол-капки за нослето/да изсушават сополките/

Просто го следи внимателно Hug

# 154
Тони, наистина може да е понастинал. Вече си уговорила да отидеш на лекар, така е най-добре. Нека му удари една слушалка и му види гърлото. От това глава не боли. И нашият герой се беше обзавел с кашлица без температура преди седмица-две. Дали бях писала тук, не помня. Педиатърът каза - секрети. Май това им е дежурен отговор. Изписа ни една камара илачи - сироп за кашлицата и някакви противоалергични. Аз обаче се закучих и нищо не съм му давала. Сварих му лайка. Водата и досега я отказва, но чай от лайка си пийваше с удоволствие и за още се ослушваше. Чистя носа по n пъти на ден, голямо реване пада при което, ама няма как. Дано не е нищо сериозно!

# 155
  • Варна
Мерси Неди,четох за вашата кашлица и урбазона,ама май на Момото е друга,всъщност незнам каква е,утре ще видим какво е положението,но исках да питам какво изписват другите доктори,че и ако моята се засили да ми изписва ...

. Сварих му лайка. Водата и досега я отказва, но чай от лайка си пийваше с удоволствие и за още се ослушваше. Чистя носа по n пъти на ден, голямо реване пада при което, ама няма как. Дано не е нищо сериозно!
Да,и аз така правя  от вчера, свеки ме посъветва,не съм питала педката за лайката.
Обаче Хеленка ми пусна от форума една тема за и против даване на лайка на бебета ,и отговорите бяха противоречиви-понеже лайката е към силните алергени.

Обаче,тъй като и Момото отказва вода,забелязах че лайката я пие-с лъжичка,че и шишето го отказва
Пръскам Тетрисал в носа и то с триста зора,че изобщо не ми дава,пищи като попарено и чистя с клечка
Сега спи и диша с носа, не е кашлял последния час,дано е временно. Днес обаче ще си останем вкъщи, че като гледам пак е студено

# 156
  • Бургас
Тони дано не е като нашта Peace
Иначе аз давам детски чай на ХИП и Никол го пие с удоволствие.
Гледам да е леко топличък Peace

# 157
Мда. Току-що проверих рецептата на нас какво ни бяха изписали. Същото, каквото и Неди е писала - Синекод и Фенистил.
А за лайката... не бях чувала, че е алерген. Все си мисля, че точно слаба отвара от лайка няма да му навреди, за разлика от разните химии.
Другото, което все се каня да си купя и все забравям, е сребърна вода... Днес едва ли ще излезем, но дано утре е хубаво времето, та да мина през аптека.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 11:21 от Барабина

# 158
  • Бургас
Барабинас при нас беше наложително-аз 3 дни само със Стеримар действах,
но нестана мойта работа Sad
И капките пооправиха положението Peace

При Гала говарят за хомеопатия и алергии Peace

# 159
  • Велико Търново
Хммм, мен малката госпойца взе редовно да ме ступва  Laughing Вечер след баня като почне да яде и като започне да върти свободната ръчичка и не се спира - тупа/лупа...

# 160
  • Бургас
Надееее Преска голама биткаджийка Laughing

# 161
Здравейте мамцета  ,

аз не съм писала от доста време , ама то и няма нищо интересно . Минах ме през период , в който бебка  си върна нощното хранене към 03 .00 h( добре ,че не започнах да дохранвам с АМ , тя бебка сама  си го игнорира след 3 седмици ),  сега пък се будим в 06.00 и пак ми се спи , абе няма угодия .

Сега от няколко дни я наблюдавам като я вдигам да стъпи на крачета права , едното краче да държи стабилно , а другото го сгъва в коленната става или стъпва на пръсти с него . Също когато я държа полу- легнала в мен сгъва и разгъва същото краче , а другото си стои неподвижно . Чакам с нетърпение утре консултацията при педи , да видим какво ще каже тя . Мисля да я заведа на ортопед , че доста семс притеснени в къщи .

Да ви питам - как процедирахте с пъпчетата на бебчовците ?
Къде  се хвърлят ? ( ние сме го дали да го хвърлят в  един Университет в Австрия ) , ама къде трябва да се хвърли пред Унито или май имало значение , ако някой е наясно с тези неща да каже , че хич не съм наясно .

Mylili, докъде стигнахте с опитите да пие малката ?
Аз се отказах да купувам биберони , защото имам около 10 анатомични и какви ли още не , но малкото не иска и това е . Та се чудех дали и аз да не започна с чаша направо .

Доста малчугани са бони дано се оправят бързо децицата , че много криво така .

# 162
Здрасти на всички. Мими аз да кажа, че Олито отдавна неще мляко. В чудо съм се видяла. Гледам като спи да и давам, иначе будна ли е неще и това е. Тя има общо 3 хранения с мляко. Тя вече яде месо на обяд. Добре че го харесва. Доки казва другата седмица да почвам с попарата. Така още едно мляко отпада. Дано да я яде. Но с това мляко какво ще правя незнам. Как не я мъча неще и това е сякаш и давам оцет. Плюе и това е.
Аз да питам даващите пюрета каква марка купувате. Те всички са ужасни на вкус де.
И още какви каши. Много са видовете но кои са хубави наистина.

Аз пюрета давам само на ХИП. Каши май съм дала до сега от почти всички видове /без българските/. Дадох на ХИП: Първа каша на бебето и Лека нощ /ябълка с копър/. На Хумана дадох бананова каша и на Милупа Ориз и царевица. Миро яде всички каши много охотно, пюретата малко ги подбира, но и тях си ги хапва. Най-много обича бананово от плодовите и моркови от заленчуковите. Wink Явно още се чуди дали е зайче или маймунка  Mr. Green

# 163
Здравейте,
гледам уговаряте си срещички, ама що в последния момент. Тамън влизам и почвам да чета и то среща в 12, пък гледам часовника ми показва 12 без 10.

За пюретата, аз мислех да купувам от по-евтините, ама гледам имат много захар, сол, олио... Особено тези на Ганчев, те за това са ви толкова вкусни. Та като прегледах етикетите и реших да не се скъпя и да пазарувам пюренца на Хип, а от другите марки само тези, в които няма захар, сол и др подобни. Мислих, мислих и реших за започна захранването с каша от ориз или елда, но ще видим какво ще каже педката следващия вторник.

На мен нали много ми намаля кърмата и от ~1 седмица започнах отново да спя с малката и да я храня винаги когато се размърда и потърси гърда, та през последните 2-3 дни едва се наспивам, че тя взе много да приплаква нощно време и ме буди нонстоп. Опитах да си я връщам вече в креватчето към 12 часа, ама то детето до 1-2 часа се буди и аз си я взимам обратно при мен и така до сутринта. Иначе за сутринта е като часовник. Стане ли 08 часа и се разбужда, почва да си играе и говори и ме буди и мен.

# 164
Хм, значи теорията, че до шестия месец кърмено бебе не може да се разболее от варицела не е много вярна. И аз очаквам включване от сина ми, обаче от скарлатина. Ужасно ме е страх от тази шарка. Ако се зарази и Вероника, просто не знам.
фийл, дано поне бебето леко да изкара варицелата.
mam79, аз пазя пъпчетата и на двете деца. Да си призная честно не мисля да ги хвърлям никъде, макар че имам възможност
да го направя на интересни места. Не вярвам в това поверие, май предпочитам да ги запазя и след време да им ги покажа.  Grinning
Каран, а защо ще заместваш напълно млякото следобед? Няма ли да иска първо малко мляко и след това да и даваш попара, пък колкото изяде? Аз така процедирах навремето със сина ми. И друг път съм казвала, че него го захраних рано и имах проблеми - първо не искаше плодови пюрета и сокчета, после пък като прояде зеленчуковите ми отказа млякото за известно време, но той вече беше и по голям, а и успях с много зор да го върна отново в менюто му. А попара май много късно започнах да давам. Тоест, ако следобед успяваш да я храниш с мляко, да не бързаш да го заместваш напълно.  Защото има вероятно съвсем да ти откаже чистото мляко. Тогава вариантът ще е да добавяш към пюретата.

За кърмата да кажа. Наскоро изкарахме криза на растежа, сериозно се бях притеснила. Сънят му е майката, момичета, дори след един час сън през деня лактацията се стимулира подобаващо. Това, плюс много течности, аз пиех минерална вода. Никакви чайчета не ми действаха.

Общи условия

Активация на акаунт