Здравословно хранене за децата - 2

• 111 300
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 065
не метцгерай си е месарница, аз имам в предвид подобни ферми с продукция , която продават в собствени магазини:

http://www.ziegenkaesehof.de/
http://www.nusslocher-schafhof.de/html/home.html
и др ...

# 1 066
Много благодаря за рецептите! А колко вода слагате, при мен каймака не е хич много, даречем един хоризонтален пръст в голяма чаша за вода....  После как отделяте маслото, в смисъл - прецеждате, с лъжица? Извинявам се за лаишките въпроси Embarassed

# 1 067
  • София
Има една много хубава тема в Готварника-как се прави домашно масло.Пробвай с търсачката,много е полезна темата.
иначе аз слагам много малко вода,примерно две супени лъжици на даденото от теб количество.Маслото се отделя отгоре и отстрани само,после само го обираш с шпатула.Отцеждаш го хубаво,може и с цедка за чай. Wink

# 1 068
Жабке, мерси. Питах, защото според мъжа ми в месарниците месото също е от фермите.

# 1 069
Напълнила съм една торба от тази година и скоро май ще ги хвърля.
Приятелките ми започнаха да ми развиват теории , че като не давам на детето да яде сега разни боклуци, след време щял да ги яде със страшна сила.
А аз не му забранявам абсолютно нищо. Просто му обяснявам кое е вредно и кое полезно.
Аз също не вярвам в тази теория. Вярно забраненият плод е най-сладък, но аз не и забранявам. Тя в момента има интерес само към шоколада и царевичния чипс / викам му тортила аз  Laughing /.
А аз, Ани, като малка бях същата като твоя син. Лакомставата от Нова Година седяха непокътнати в хладилника, не ми се ядеше, не ме интересуваха. Преди 10-12 години не знам какво се случи, всъщност знам, на психическа основа беше, започнах да злоупотребявам със сладкото. Сега ми остана да отвикна от шоколада или поне да огранича. Моето си е вече пристрастяване, а в същото време не ми понася хич, става ми лошо.

# 1 070
Не мога да открия във форума темата с рецепти за здравословно хранене. Моля, помогнете!

# 1 071
Няма я. Сериозно.

# 1 072
Къде ще да е? Rolling Eyes

# 1 073
# 1 074
Не е тя. Имаше една в готварските рецепти.

# 1 075
Мен много ме е яд, че са изтрили онази тема. Като ми трябваше някоя рецепта, се ровех там от време на време. Какви по-глупави теми стоят, а затриват полезните.

Едит: Федър, благодарности за темата  bouquet Чудесна е Heart Eyes

# 1 076
Не е тя, ама май е тя.  Laughing Т.е. видях някои познати рецепти, които бяха в онази затритата. Явно са събрани от там.

# 1 077
За кравето масло помня баба ми на село как го биеше.По принцип по нашия край(Родопите) на времето се е биело в Борило-дървен,висок и дълбок съд(около 1,50м. висок),в който се бърка с една дълга,дървена сопа,наподобяваща пасатор,но в доста по-уголемен размер.Незнам дали успях да го обясня.Имам смътни спомени от по-старите баби(80-90 годишните)как биеха масло в тези примитивни дървени съдове.Но да се върна на темата-та моята баба го биеше в един 3-литров буркан.Наливаше каймака от млякото и му слагаше топла водичка.Но трябва да ви кажа,че за тази процедура се трябва истинска сила-на корава родопчанка Mr. GreenЕ,едва ли днес някой ще тръгне да си прави масло по описаните от мен начини,но пък ми беше приятно да си спомня и да споделя с вас едни,може би забравени вече обичаи.

# 1 078
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/bg/b/bd/Butalka.jpg
ето намерих снимка на борило,ако на някой му е интересно Wink Peace

# 1 079
И аз съм го виждала този съд на село. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт