Здравословно хранене за децата - 2

• 111 290
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 080
Хич не е трудно това с буркана, като е в по-малки размери. И моята баба (допреди 7-8 години, лека й пръст) така го правеше. А сега и аз така го друсам, слагам в едно по-малко бурканче (то няма и много каймак де, че взимаме по 3 литра мляко) и като сипя водичка (аз слагам студена) и с едната ръка друсам, после с другата, не ми трябва фитнес  Simple Smile Избива се маслото и се обира с лъжица, става жълто и твърдо по ръба на бурканчето. Може да постои във водичка за 5 дни или да се направи гхи.
http://www.vegiveda.com/recepti.php

# 1 081
Здравейте!
Днес от детска кухня Ян Бибиян се получи развалена храна . До всички майки , които ползват услугите на детски кухни , моля да бъдете внимателни и да преглеждате и опитвате храната преди да  я давате на детето си .
Обадих се на детската кухня да алармирам за разваленото основно ястие , а от там ми съобщиха  , че преди мен се е обадила друга майка и се прозвънтяват всички клиенти .
За мен това е недопустимо ! Контролиращият храната не е на мястото си и не си е свършил работата!

# 1 082
Здравейте!
Днес от детска кухня Ян Бибиян се получи развалена храна . ...................

#Crazy
Винаги съм опитвала предварително храната за детето, независимо  каква е и от къде е. Особено след случаи подобни на  'киселото мляко с киселина'.  

# 1 083
аз не взимам от детска кухня,но за пореден път се убеждавам,че нещата са трагични. ooooh!Изказвам възмущението си спрямо немърливостта на здравният служител или каквото и да е лице там...не може да има такова безнаказано бездействие,особено когато се отнася до здравето на децата ни Naughty

# 1 084
  • София
технически не мога да си представя храната да е развалена. няма как бе, хора, ако са професионалисти поне наполовина.
в противен случай са престъпници, нарушили са адски много правилата и искат да разболеят, отровят деца... нямам думи!

# 1 085
Здравейте!
Днес от детска кухня Ян Бибиян се получи развалена храна .

Ще напишеш ли каква точно е била развалената храна?

# 1 086
Развалената храна беше основно ястие за деца от 1-3 г : пиле с ориз .
От детската кухня днес ни обясниха , че храната е затворена в пластмасовите чиниики прекалено гореща и това е дало отражение .
Винаги опитвам храната преди да я дам на детето , но сега ще бъда още по-внимателна !

# 1 087
  • Пловдив
Как така детска кухня в пластмасови съдове?!

Мисля, че е забранено, по принцип.

Както за държавната кухня, където изискват стъклени бурканчета, така и за частните кухни.

Говоря от опит, защото съм работила преди време във фирма, предлагаща такава.
Задължително храната се слагаше в стъклени буркани.  Peace

# 1 088
  • София
привет от още еидн фен на здравословното хранене, почти цербер на вредните храни! /ок, таткото е церберът, аз се явявам по - мека, защото позволявам сладолед/.

та, при нас много се преселдва глюкозо- фруктозния сироп, маргарина и бялото брашно и неговите производни...има и други, например захарта, но тези трите са в челната тройка.

# 1 089
  • София
"глюкозо- фруктозния сироп"- какъв му е проблема? би ли обяснила?

# 1 090
Така прикриват аспартама вече. #Cussing out  Наскоро писах някъде тук..

# 1 091
всички частни кухни които съм срещала слагат в пласмасови купички за еднократна употреба
няма и как иначе , като повечето доставят до дома

# 1 092
  • Пловдив
Доставяли сме до дома в стъкло. Не е проблем. Записват се бурканите като амбалаж и отделно храната, после се изкупуват бурканите и се стерилизират. Няма нищо сложно. И това преди три години още. Предполагам, че още работят така.

# 1 093
  • София
Така прикриват аспартама вече. #Cussing out  Наскоро писах някъде тук..

мерси  bouquet

# 1 094
Моите усилия да си храня детето здравословно бяха грозно стъпкани още първия ден, когато детето ми тръгна на детска градина. Cry Представете си ДГ, в която от началото на уч. година само веднъж е имало пресен  плод- диня Crazy, а салата от пресни зеленчуци- още не!!

В моите очи това е престъпление, да лишаваш детския организъм от жизнено важна за него храна.
Моля, дайте идеи, към кого да се обърнем и на какво да се позовем. Hug

Общи условия

Активация на акаунт