Здравословно хранене за децата - 2

• 111 296
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 155
ооо,пробвала съм !
само Че,при моите деца не важи нито убежданието,нито заместването,нито разнообразието,нито забраната....
те си знаят тахното,и са мноого убедителни в настояването си #Cussing out
науЧили са се как да ме работят-веЧе съм казвала -повръ6тат нароЧно и насила Sick

сега Чакам да им мине периода-друг избор нямам Crossing Arms

# 1 156
Mamagemelar , пробвала ли си да им заместиш млякото с ядково?

# 1 157
Да,пробвала съм,но съвсем малко пият от ядковото- в повеЧето слуЧаи ка6у или бадемово,сусамовото съ6то го пият,но не винаги.
Проблемът е ,Че те ползват млякото за наяждане- хапват малко не6тиЧко, а основното им е мляко.
А от ядковите ,не могат да изпият достатъЧно колиЧество,за да се наситят'поради по'интензивният вкус ,така ми се струва newsm78

# 1 158
И аз имам тенджера за готвене на пара. Подсетихте ме да я извадя , че много отдавна не съм я ползвала.  Peace

# 1 159
Защо да не е полезно?Моето дете изпива абсолютно всеки ден по 600мл АМ,отделно са всички млечни десерти,които предлагам.
Ами защото като пият мляко си пълнят корема и отказват други храни, от които имат нужда. Освен това приемане на много белтък води до изпишкване на калция. А и млечните пречат на усвояването на желязо и т.н.  Simple Smile Не си го измислям това. Разрови се из нета или  книги и може да провериш.

На скоро гледах СОС Бавачки(изпращат професионални бавачки с многогодишен опит при семейства, които имат проблеми в отглеждането на децата). Майката и бащата даваха много мляко на децата и бавачката веднага им го ограничи.

# 1 160
ок,а колко е препоръчителното количество мляко за 2-годишно дете/ден?

# 1 161
И дъщеря ми беше млекоманка, до късно. Накрая се намесих, а тогава дори не знаех подробностите около млякото, но съм усещала, че не е нормално. Още повече, че пиеше адаптирано тогава. Намалих го драстично, а после направо и го спрях. Отвреме- навреме, като поиска, и купувах сирене, кашкавал или кисело мляко, но тя рядко се сеща, защото не вижда вкъщи.

Като се върна назад, се сещам за един период, когато и се появи разстройство и продължи три седмици Crazy Тогава нямах обяснение, но сега лесно мога да го разтълкувам като опит на организма да се справи с това изкуственото, което е събрал вътре.

# 1 162
Мерси на всички.А за захранването,сори наистина не му е тук мястото Embarassed
Ще пробвам да готвя всеки ден....събота и неделя е супер,готвя по 2 неща,никога не ядем на обед и вечер едно и също,но за съжаление през седмицата не мога да насмогна...

# 1 163
ок,а колко е препоръчителното количество мляко за 2-годишно дете/ден?

Виж, те така или иначе тези препоръчани количества вече не важат. Имам близка, която работи в млечната промишленост - според нея днес калцият (защото нали уж основно заради него се пие мляко) в прясното мляко е много по-малко от средните стойности, които се дават по таблиците. Защото кравите няма от къде да си го набавят. Така че, залагайте и на растителни източници.

# 1 164
   Но да не забравяме, че млякото е основна храна за децата в кърмаческа възраст
(тук границите са различни според различните източници) - аз не помня, Mamagemelar,
твоите момиченца колко са големи, но май са мънички още. Аз не бих заменила
количествата кърма със същите количества АМ, когато детето се отбие, просто,
защото не е същото. Не съм давала изкуствено мляко, а само кисело, но сега, на 3 г.
количествата са вече доста малки и се надявам до 4-5 г. да ги махнем, че нещо не
ми вдъхва доверие кравето мляко.

# 1 165
  • София
  На Мамамагелар са по-малки от каките ми който са на три и малко, но не много по-малки. Около две предполагам??

# 1 166
да,другата седмица стават на 2 Grinning

# 1 167
По инфо от чужди сайтова, за 2 годишни максимум 600-700мл.

For toddlers, it is recomended that they get 3-4 servings of dairy per day, so aprox. 12-16oz. (or no more than 20-24oz. MAX as the pp's have said). A toddler serving equals 4 oz. milk, 1/2 oz. cheese, 4 oz. yogurt or cottage cheese. Also, a MAX 6oz. of juice per day is recomended as well. The rest should be water to drink, and healthy foods to eat.

За прохождащи се препоръчват 3-4 порции млечни за деня, което е приблизително 350-470мл (или не повече от 600-700 МАКС). Порция е 120мл мляко, 60гр сирене, 120мл кисело мляко или меко сирене. ..

# 1 168
Ето тук има какво се смята за 1 порция - http://www.mypyramid.gov/pyramid/milk_counts_table.html.
А тук необходими количества според възраста - http://www.mypyramid.gov/pyramid/milk_amount_table.html

# 1 169
но тя рядко се сеща, защото не вижда вкъщи.
Аз подозирам, че това е причината моята щерка да не обича млечни. Вкъщи винаги купувам сирене и кисело мляко за нея, но аз много рядко консумирам.
Здравите зъби не зависят от яденето на сирене.

Общи условия

Активация на акаунт