Здравословно хранене за децата - 2

• 109 848
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 135
За бухвайцен zнам предимствата , но какво е предимството на просото?

# 136
Просото е безглутенова зърнена култура, богата на протеини и желязо. Също така фосфор, калий, витамин Б.

# 137
Някой питаше за добър заместител на месото. Сега се сетих за сайтана.
http://kring.bg/index.php?option=com_content&view=article&am … -55&Itemid=10
Искам да ви питам дали ползвате квас за направа на хлябовете си? Твърди се, че маята е нездравословна. Как правите квас?

# 138
  • София
Много благодаря! Аз питах, защото голямата ми дъщеря отказва да яде месо.

# 139
Това много ми хареса за сайтана   bouquet

# 140
Благодаря ви за здравословните менюта,но повечето неща не ги ядем.От 3 дни сме на мляко с бисквити" закуска".Яли в градината и много и харесало и сега ядем това .А в тях има хидрогенирани мазнини.Но нали трябва да яде нещо.
Ами защо не се опиташ за малко да спреш с бисквитите "Закуска"...ще мрънка малко и като огладнее ще хапне каквото му предложиш....
100% гаранция...моето дете е злоядо и бабите го бяха научили да яде"боклуци"....но мама, като ги скрие яде каквото му сложа в чинийката.....
Много е лесно да се оправдаваме с думите: НЕ МОЕТО ДЕТЕ НЕ ЯДЕ ТАКИВА И ТАКИВА НЕЩА.......
Няма такова нещо......гладът е по-силен......
Опитай и ще видиш, че ще успееш да го откажеш от нездравословните неща......
И само бисквити ли яде????Така ми се стори от поста ти.....

# 141
  • София

Два пъти съм го яла вече това нещо САЙТАН, в суперготиния здравословен ресторант в София, но покрай беснеещото ми дете , не съм чула, че е от пшеница. Мислех , че е от соя.

В този ресторант станах за смях на мъжа ми и на всички. Хем знаех, че е обявен за здравословен, постоянно питах кое какво е и как е приготвено.
Сосът- от какво точно е. Чаят- с какво е подсладен. Бирата- като е безалкохолна, защо е сладка и с какво е подсладена. И наистина никакъв алкохол ли няма... Не се спирах, защото и малкото ми дете искаше от всичко да опита...
Към края дойде последната ми излагация- попитах със захар ли е сладкиша. Търпеливо ми отговориха, че е със фруктоза.
Публично се заклех, че в този ресторант вече няма нищо да питам, само ще си гледам кефа.

Отделно, че не се пуши и гледат с много добро отношение на опустошаващи интериора деца.

# 142
Момичета много съм възмутена.
Вчера си купих УЖ здравословни и диетични бисквити от щанда за био храни, но се оказах излъгана..... Confused Confused Confused
За съжаление нямах време да прочета етикета по-задълбочено и ги грабнах, защото детето мрънкаше нещо.....
Пускам снимка за да видите за какво се възмущавам и дали не греша някъде.....
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11023225
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11023224
Значи първо бисквитите са 2,20лв, а са 6 на брой.... Shocked Shocked Shocked
Второ са с  така аматемосваното напоследък "ПАЛМОВО МАСЛО".....
Сега последно палмовото масло вредно ли или не?И ако е вреди защо е на щанда за диетично и био храни???

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 13:31 от sladkish4e

# 143
Момичета много съм възмутена.
Вчера си купих УЖ здравословни и диетични бисквити от щанда за био храни, но се оказах излъгана..... Confused Confused Confused
За съжаление нямах време да прочета етикета по-задълбочено и ги грабнах, защото детето мрънкаше нещо.....
Пускам снимка за да видите за какво се възмущавам и дали не греша някъде.....
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11023225
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11023224
Значи първо бисквитите са 2,20лв, а са 6 на брой.... Shocked Shocked Shocked
Второ са с  така аматемосваното напоследък "ПАЛМОВО МАСЛО".....
Сега последно палмовото масло вредно ли или не?И ако е вреди защо е на щанда за диетично и био храни???

ако е от био продукти е био ... ок. ако е диетично е диетично ... но какво има вътре си пише на етикета и е добре да четеш. ако нещо не ти понася не го вzимаш.
Не всички детични храни са беzгултенови и ... и не всички био храни са диетични ...

# 144
jabata_dil явно не си ме разбрала....
Не, че не ми понася палмовото масло, напротив......но нали не е полезно......това ми беше мисълта..... Peace

# 145
Не, че не ми понася палмовото масло, напротив......но нали не е полезно......това ми беше мисълта..... Peace

Виж в интернета дефинициите на био и диетично . в смисъл какво стои zад zнака.

# 146
sladkish4e, може би наличието на палмово масло не му е кусура на това чудо. Според мен има доста други пропуски... Диетично и био са различни неща и с различно предназначение. От съдържанието на етикета от снимката, бисквитките ми приличат по-скоро на "за диебетици" или подобно,т.е. за хора, които по една или друга причина не бива да консумират захар, нито животински мазнини . "призля" ми като прочетох въглехидрати 76%/100 гр /малко множко ми дойде/. Мога да се закълна, че този продукт би трябвало да стои доста по-далеч от щанда с био храните - не видях да е посочена сертифицираща страна/организация, нито пък е записано, че вложените суровини са от био култури от контролирани райони ... Особено ако соевото брашно, което е вложено, е от ГМО ... много био, няма що, ама и това не го пише, а би трябвало... Много философствах само за да кажа, че това не бих го купила и за 22 ст. И за да не изглеждам нихилист - да призная и азкупувам някои био бисктвито-подобни с овесени ядки, денкел, пълнозърнести сухари, гризини, био-сокчета /при кризисни ситуации/, мляко и незнам си какво, но не съм чак строг последовател /за сега/.

За палмовото масло -  виж има много сайтове и тук във форума и в нет-а.

Успех и пиши пак за ако имаш някоя находка, а тази се беше такава   Hug

# 147

Виж в интернета дефинициите на био и диетично . в смисъл какво стои zад zнака.
Подиграваш ли ми се.....съжалявам, че попитах и точно ти ми отговори.....

# 148
sladkish4e,  сега прочтох, че докато съм писала поста, сте си разменили няколко....

Да уточня, че това което съм написала е наистина с мисълта да помогна, нито да обидя, нито за назидание, дано в написаното не прозира нещо, което би те засегнало. Нямам подобно намерение, напратив, ще съм ти благодарна да продължиш с находките, защото това е начинът да се спестяваме клопките на производители и търговци...

# 149
sladkish4e,  сега прочтох, че докато съм писала поста, сте си разменили няколко....

Да уточня, че това което съм написала е наистина с мисълта да помогна, нито да обидя, нито за назидание, дано в написаното не прозира нещо, което би те засегнало. Нямам подобно намерение, напратив, ще съм ти благодарна да продължиш с находките, защото това е начинът да се спестяваме клопките на производители и търговци...
О.к разбрах те, но ....цитат от сорта:Виж в интернета е направо убийствен.....
Гледала съм в ИНТЕРНЕТА... но искам вашето мнение....

Общи условия

Активация на акаунт