Здравословно хранене за децата - 2

• 111 235
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 270
 Peace  Какво да се прави - Класика... И на мен ми е познат "светлия лъч на надеждата" в очите на дечицата ни ... при вида на "колкото по-шарено, толкова по-желано", но уви ще изчакат още малко ..., пък после, ме крепи надеждата, че сме успяли да възпитаме  хран навици и вкус, ще видим ...
И ние на РД парти наблягаме на игрите и подскачане като диваци ... Не ядат нито пица, нито сандвичи, нито торта опитват, за мой ужас, обаче си изпиват "сокчетата" ... така участват и те в "масовката".... Ще видим каква отбранителна техника ще прилагам като тръгнат на у-ще ???

Само здраве да е, другото ще си го отстоявам до край ... моя най-вероятно...  Laughing

ОП, вие колко сте големи?

# 271
Здравейте,много полезна тема!

# 272
И аз така се бях вманиячила на тема
здравословно хранене,което намирам
за най добрия вариант за отглеждане на детето
ни,но се появи проблем когато навърши 2 годинки,
като каза край на храните,които аз лично ми приготвях,
без запръжки,само варено или на пара,
и сега отказва готвено, месо, зеленчуци единственото
което не отказа са сирената и кашкавалите и предпочита
да ръба хляб,но супа само като види и започва да му се гади!
Незнам какво да правя,надявам се да отмине този перод в
скоро време!

# 273
  • София
Скоро имах много потресаващ за мен разговор на тема здравословно хранене на децата... Не мога да ви цитирам, но изводът от цялата работа беше, че хората не желаят да се информират, дори и когато им го предлагаш в предъвкан и лесен за възприемане вариант...
Пазаруваме с моя приятелка в Пикадили, която има дете, колкото моето и на възражението ми да купи дъвки топчета с цветовете на дъгата тя отговаря " Защо бе? Толквоа са вкусни! Не помниш ли че преди ги имаше в Кореком само!" аз: "Да и слава Богу!"... Това беше след като й бях изчела кратка лекцийка за това какво предпочитам да не купувам и защо....

# 274
ами спри да се опитваш да ги убеждаваш. който иска инфо намира, който не иска и на поднос да му го сервираш е все тая. в крайна сметка всеки е  свободен да вярва в каквото си иска, но опитвайки се всячески да го приобщиш, получаваш обратния ефект.
преди няколко дни четох една из немските форуми, как пести пари. ами хранят се само с мармалад, щото бил евтин и засищал. днес пък даваха някаква тъпотия по тв, едно 16-годишно момиче искаше да и купят 1 ябълка и 1 ананас и баща и отказа. за сметка на това купи 3-4 кила полуготови картофки за пържене. определено не го разбирам, но ....... такива са някои хора

# 275
  • София
Ама аз не се опитвамд а я поучавам, просто й обяснявах защо отказвам да купувам това и онова и защо не само на децата си не го давам, но и самата аз не бих го консумирала...

# 276
nikita8006, не е болка за умиране .... търпение, все някога ще му омръзне да яде хляб с хляб и пак ще си яде по старому... всеки има някакъв "период", който се сменя с друг и т.н. И не се тормози, хубаво правиш, че приготвяш храната за семейството си от сурови продукти, а не от полуфабрикати, както хубаво го е казала Дъмпер. Не съм ясновидка, но със сигурност не е причината във варене, на пара и печене, дори и запръжка да беше правила, не би имало гаранция, че е нямало да се мине през сегашното "протестно" положение.... Просто си продължавай... Сещам се за нещо от нашия опит... може и на теб да послужи ... Пазаруваме заедно плодове, зеленчуци, месо, млечни и т.н и нарочно ги карам да ме заведат до щанда за риба, да изберат кои точно репички да купим, кои ябълки, колко мляко, носят сами хляба до касата и т.н. След това им правя две не-тежки торбички и им ги връчвам, да помагат до в къщи ...  Естествено, не пропускам да ги включвам и в приготвянето на храната /с риск да изядат морковите и да не останат за супата.../ Подреждат приборите, а от скоро /със свито сърце/ им давам и чиниите да слагат ...

Търпение ... и здрави нерви - всичко ще се подреди      Hug

# 277
Ми, Yanche, явно не те е чула докато си й обяснявала. Следващият път и ти недей да чуваш неща, които са ти неприятни.  Wink

# 278
Yanche, при теб поне е била приятелка, която е извън семейството. Аз колко пъти обяснявах на някои роднини вредата от бонбоните и шоколада. Накрая всеки разговор завършваше: Абе, знам, че са вредни и са пълни с боклуци, но едно дете без тях не може да расте #Cussing out Много се ядосвах, но накрая взех да прибирам сладостите преди да е успяла да ги види.
В Германия пък навсякъде се яде масово сладолед, което също не ми харесва много.

ivasl, колко са големи децата ти? Моята щерка отказва да се "включва" в готвенето. Предлагам й да пуска различни зеленчуци в тенджерата или да си играе с купичките с нарязани зеленчуци, но никакъв интерес.

# 279
   Ох, този сладолед... Аз съм на принципа с отлагането - "Другият път ще ти купя, сега
ела да видим еди кое си...". И този син сладолед... Добре, че имаме една приказка, в която
Мечо искал син сладолед и Вълчо му направил, ама не бил вкусен, та номерът минава със
сладолед-йогурт или с черешки. Засега. И си правим вкъщи банан на пюре със смлени ядки,
който уж трябва да замръзне в хладилника, но кой ще ти чака с часове. Laughing
   п.п. цитат: "Децата трябва да ядат шоколад!"

# 280
  • София
Yanche, при теб поне е била приятелка, която е извън семейството. Аз колко пъти обяснявах на някои роднини вредата от бонбоните и шоколада. Накрая всеки разговор завършваше: Абе, знам, че са вредни и са пълни с боклуци, но едно дете без тях не може да расте #Cussing out Много се ядосвах, но накрая взех да прибирам сладостите преди да е успяла да ги види.
Аз общо взето съм ги превъзпитала и носят плодове основно. Обаче баба ми последния път ме изуми, когато се появи с пакет близалки, шоколад Нестле и 2 броя от тея бонбоните на верига все едно дето са... Аз не вярвах на очите си. Помолих я както и друг път да им носи плодове и да не ме поставя в неудобно положение да им ги вземам от ръцете на децата... Хем вскеи път им носи плодове и казва "Аз нося малко плодове, защото знам, че ти не им даваш други неща" ....

# 281

В Пловдив има сладолед на едно място, който просто е различен и мисля, че е истински (турски е, но по описание е gelatto). Смятам скоро като си отидем да го посетим. Последния път изяде 4 топки и само си мислим за него Heart Eyes

# 282
  • Пловдив
Бунгичка, къде в Пловдив го има този сладолед?

Че и на мен ми е болна тема... Wink

# 283
с един местен баща спорихме доста време, защото аз не давам шоколад на децата, а той е голям фен. накрая каза, че шоколада бил много полезен за развитието на децата  Shocked питам аз за кое по-точно и отговора беше за КОСТИТЕ  Crazy
с някои роднини още се разправяме, че има позволени неща, но те се дават също с мярка, а не по пакет на дете.
сладоледът е голям ужас, всеки ближе. вчера с една приятелка с детето и излизахме. ужас. купи му желирани бонбони на кило и му даде пакета да си ръфа детето. едва ги разсеях моите. после тамън да обядваме и тя му купи сладолед, щото бил искал. интересно ми беше, че самата го поддиква към сладоледа. пита го какво искаш, сладолед или обяд  Crazy

# 284
  • София
.....самата го подтиква към сладоледа. пита го какво искаш, сладолед или обяд  Crazy

Моят най-голям кошмар беше, когато заведохме едно приятелско дете (11 г) в зоопарка. Оказа се, че родителите му са му дали 10 лв, да си купува разни неща... Аз носех домашна храна за всички и седнахме да хапнем (имаше разнообразна), но това дете отказа и обяви , че ще ходи да си купи нещо за ядене от павилиончето... Не искам да си спомням, как ближеше и хрупаше и моите деца гледаха... Това беше най-тъпата ситуация... Целият ми авторитет беше на карта и май загубих играта...

Общи условия

Активация на акаунт