Здравословно хранене за децата - 2

  • 109 945
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 765
  • Мнения: 638
jabata_dil ,много добра идея да направим тема с дневно меню  Peace .
В жегите,малкия хапва по леки храни,но не минава без готвене.Напоследък не яде много и през деня е на йогурт,дом.сладолед,плодове и зелен4уци.Сам си избира храната,отива в хладлника и ми носи  Laughing,аз съм доволна!
Сега издирвам една рецепта за нещо слади4ко.В КГ има6е пролетен фест и хапнахме топ4ета амарант с ядки и май бяха топени в мед  newsm78 .

# 766
  • Мнения: 638
Моми4ета ,споделете рецепта с цвекло за бебе на 11 месеца.Може и друга ,богата на желязо.Благодаря предварително!

# 767
  • Мнения: 1 849
Sesiliq, по коя рецепта правиш домашния сладолед? Че в повечето има сурови яйца...
Ето за желязото:
http://www.vrg.org/nutrition/iron.htm
http://www.vegsoc.org/info/iron.html
Хапвайте повече леща, броколи, киноа, боб, сушени кайсии, смокини, яйца...
Не комбинирай с мляко, а с витамин С съдържащи зеленчуци.

# 768
  • Мнения: 638
Сладоледа ,който правя е :2 банана(може и авокадо),мед/кленов сироп,малко вода за да спомогне пасирането и за цвят какао.Вси4ко пасирам,сипвам във форми и във фризера.Рецептата я видях от пускан тук линк.
Племенникът ми има ниски ст-ти на желязото и сестра ми се 4уди вее какво да му приготвя на 11 месеца е ,благодаря за линковете! Simple Smile

# 769
  • Мнения: 2 656
Зърната и зеленчуците са заедно.

А кленовия сироп как го позлвате? Аз купих от Метро както ме посъветвахте, но така си стои в хладилника.

# 770
  • Мнения: 3 066
Зърната и зеленчуците са заедно.

А кленовия сироп как го позлвате? Аз купих от Метро както ме посъветвахте, но така си стои в хладилника.


С палачинки го ползваме вместо сладката или меда! Има много полезни вещества !А и в рецепти за салдки здравословни неща се използва също! Hug

# 771
  • Мнения: 3 743
страхотна тема Hug

# 772
  • Мнения: 19 999
А кой кленов сироп е най/добре да се купува? Аz вzемам някакьв, на който пише, 4е е степен А, но има и един степен С и е по/тьмен. Моят е сьвсем рядьк.

# 773
  • Мнения: 2 652
А кой кленов сироп е най/добре да се купува? Аz вzемам някакьв, на който пише, 4е е степен А, но има и един степен С и е по/тьмен. Моят е сьвсем рядьк.

Не съм обръщала досега внимание на степени. Вярно, че има, моят също е Grade C, купувам го от био магазина. Рядък, но много тъмен.

# 774
  • Мнения: 638
За степените на кленовият сироп - чела съм ,че най-добър е тъмният от клас B или C. Той е най богат на хранителни съставки. Разликата между клас В и С се състои в  интензивността на вкуса, чистотата и качеството на почвата, а това от своя страна влияе и върху цената на продукта.Богат на минерали – калций, магнезий, желязо, натрий и витамини В1, В2, В6, С.
Аз слагам сиропа на гофрети,палачинки,въобще на почти всички сладкиши,по някой път деля с кафява захар.

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 15:27 от Sesiliq

# 775
  • Мнения: 179
Мили момичета има вече тема за дневното меню в кърмаческия, има много хубави идеи:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410181.0
А иначе днес в градинката получих една доста "поучителна" лекция от една баба на тема "полезни" храни и как солетките и бисквитките няма да навредят на пълноценния зеленчуков обяд. Аз се опитвам да възпитавам здравословни навици, а виждате ли как в подобни продукти нямало било консерванти и оцветители... Не че съм абсолютен педант, но подобни давам по изключение като се опитвам да го науча да яде правилни неща, а той и без друго не хапва много(естествено може и домашно направени сладки, соленки, подобни на изброените в темата-използвам случая да благодаря на всички, които споделиха прекрасните си идеи за здравословни дреболийки  bouquet) Изобщо ми идеше да я гръмна  #2gunfire, но след няколко реплики прецених, че не е времето и мястото да убеждаваш хора с подобни разбирания в правотата си. Лошото е, че децата са много податливи на подобни боклуци(на 1.5 години сме) и трудно можеш да му отвлечеш вниманието вместо да си взема постоянно солети Close Вие как процедиратев подобни ситуации, защото алтернативата е да не играе с други деца, а и това не е решение...

# 776
  • Мнения: 19 999
За степените на кленовият сироп - чела съм ,че най-добър е тъмният от клас B или C. Той е най богат на хранителни съставки. Разликата между клас В и С се състои в  интензивността на вкуса, чистотата и качеството на почвата, а това от своя страна влияе и върху цената на продукта.Богат на минерали – калций, магнезий, желязо, натрий и витамини В1, В2, В6, С.
Аз слагам сиропа на гофрети,палачинки,въобще на почти всички сладкиши,по някой път деля с кафява захар.

Благодаря ти zа отговора  bouquet Сега се пораzрових и открих оба4е, 4е е то4но обратното.
Превод : Ка4еството zависи най/ве4е от времето на добива. Колкото по/кьсно се добива, толкова пове4е нежелателни субстанции се обраzуват в сиропа. Това са продукти от реакциите на zахарите (карамелиzация и Майард реакции), които не могат да бьдат иzполzвани от органиzма. Имат тьмен цвят. Затова сиропа от по/кьсен добив е по/тьмен. Минералният сьстав на А и С се раzли4ават несьществено.
Mного странно в Уикипедия пише, 4е директната консумация на клас С е zабранена в Щатите, zаради примесите вьтре. А тук продават и С.

# 777
  • Мнения: 141
даже на Алнатура е именно С

# 778
  • Мнения: 19 999
даже на Алнатура е именно С
Моят на Алнатура е А, но продават и С, както писах по/горе. Вьпросьт ми беше каква е раzликата, но ве4е раzбрах Peace

# 779
  • Мнения: 2 652
Значи искаш да кажеш, че клас С не трябва да се дава в суров вид, така ли???

Общи условия

Активация на акаунт